Leiderdorp
Achthovenerweg 2-D
€ 1.495.000,- k.k.
Beschrijving

‘Unieke, zeer riante villa met 250 m2 woonoppervlakte en een groot ondergelegen souterrain op idyllische locatie aan het water van de Oude Rijn’

Deze robuuste villa met charmante façade staat op een prachtige locatie in de randstad en is absoluut een buitenkans. Wij zijn dan ook buitengewoon trots om deze prachtige woning aan de Achthovenerweg 2D in Leiderdorp te mogen laten zien.

Deze vrijstaande villa is in het jaar 2007 onder ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte250 m²
Perceeloppervlakte616 m²
Aantal kamers7 kamers
Aantal slaapkamers5 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Unieke, zeer riante villa met 250 m2 woonoppervlakte en een groot ondergelegen souterrain op idyllische locatie aan het water van de Oude Rijn’

Deze robuuste villa met charmante façade staat op een prachtige locatie in de randstad en is absoluut een buitenkans. Wij zijn dan ook buitengewoon trots om deze prachtige woning aan de Achthovenerweg 2D in Leiderdorp te mogen laten zien.

Deze vrijstaande villa is in het jaar 2007 onder architectuur gebouwd waarbij ieder detail is uitgedacht en er geen enkele concessie is gedaan wat betreft luxe en comfort. De plaatsing van de villa op het ruime perceel is zo uitgevoerd dat de tuin en de zon de hoofdrol spelen. Het water van de Oude Rijn, dat slechts door het fietspad gescheiden wordt van de zonnige achtertuin, speelt een minstens zo grote rol en zorgt bovendien voor een constant veranderend uitzicht.

INDELING

Begane grond:
Het riante woonoppervlak begint direct bij binnenkomst in de imposante waar de dubbele deuren een mooie doorkijk geven naar de living. De hal biedt toegang tot alle ruimtes op de begane grond en uiteraard ontbreekt een maatwerkgarderobe en een ruim toilet met fonteintje niet. Vanuit de hal is de prachtige lichte living bereikbaar waar de ruim opgezette zithoek uitzicht heeft op het water en hier is prachtige gashaard met schouw van Frans kalksteen geplaatst. De grote, toegankelijke ruimte biedt eveneens plaats aan een grote eettafel. De vele ramen en openslaande deuren geven aan alle zijden een prachtig uitzicht op de omliggende tuin en het achterliggende water. De openkeuken is voorzien van alle denkbare apparatuur. Zo is er beschikking over een 5-pitsgaskookplaat, een brede afzuigkap, een bakoven, magnetron, een warmhoudlade, vaatwasser en een grote koelkast. De praktische bijkeuken grenst aan de keuken en is voorzien van een tweede keukenblok met spoelbak en kraan. Hier is tevens de aansluiting voor de wasmachine en droger. Vanuit de living is een representatieve werkkamer/kantoor toegankelijk met prachtig uitzicht op de Oude Rijn. De hoogstaande vloer is loopt door over de gehele begane grond wat zorgt voor een mooie eenheid en rust.

Aan alle vier de zijden van deze schitterende villa bevindt zich een mooi aangelegde, grotendeels, groenblijvende tuin. De volwassen tuin heeft een prachtig uitzicht en ligt optimaal ten opzichte van het aangrenzende water. De verschillende terrassen en de veranda bieden op ieder moment van de dag een plek in de zon of schaduw. Door de fraai aangelegde beplanting is er veel privacy waardoor er altijd een heerlijke zitplek te vinden is, maar ook de verbinding met het water vanaf het achtergelegen terras is fantastisch. In de zomermaanden is het hier genieten van de vele voorbijkomende boten.

Souterrain:
Vanuit de centrale hal op de begane grond is het ondergelegen souterrain bereikbaar. De grote ruimte is voor veel doeleinden te gebruiken en werkelijk een prachtige extra van deze riante woning. Momenteel is het in gebruik als gym waar voldoende ruimte is om diverse fitnessapparatuur op te stellen, maar zou ook gebruikt kunnen worden als speelruimte met een biljart, als thuisbioscoop of uitgebreide wijnkelder. Naast deze ruimtes is hier veel extra opbergruimte.

Eerste etage:
De eerste verdieping is voorzien van vier aangename slaapkamers en twee badkamers. Aan de achterzijde ligt de ruime masterbedroom met uitzicht op de tuin en het water. Deze kamer beschikt over een goeddoordachte lay-out, een maatwerk inloopkast en een luxe badkamer welke beschikt over een sauna, ligbad, douche en een dubbele wastafel. De tweede en derde slaapkamer ligt aan de voorkant van het huis en hebben beide een goed, vergelijkbaar formaat waarbij opnieuw de grote ramen zorgen voor veel aangenaam licht. Tussen de twee kamers ligt een vierde slaapkamer die door de huidige bewoners in gebruik is als garderobekamer. Een tweede badkamer is bereikbaar vanaf de overloop. Hier is een inloopdouche, een wastafel, en een radiator gerealiseerd. Op de overloop is een apart toilet gesitueerd. Door het gehele huis is duidelijk te zien dat alles met veel aandacht is uitgekozen en tot in de puntjes verzorgd is. Via een Vlizotrap is de ruime vliering bereikbaar met opstelplaats mechanische ventilatie en Cv-ketel.

Omgeving:
De Achthovenerweg ligt in het buitengebied van Leiderdorp. Deze omgeving kenmerkt zich door rust, weidsheid en een plattelandskarakter wat het een unieke plek maakt zo dichtbij een grote stad en een goede uitvalsweg richting de grote steden. Binnen 15 fietsminuten is het historische centrum van Leiden te bereiken en binnen 10 minuten rijdt u op de A4 met de auto. Diverse winkels, horeca, sportclubs en scholen liggen op fietsafstand.

Zoals u kunt zien gaat het hier om een zeer ruime, uitstekend onderhouden familievilla met een prachtige, zonnige tuin aan het water in een gewilde en rustige omgeving. Wij laten u deze unieke villa graag persoonlijk zien.

Kom kijken en laat je verrassen!

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met behalve de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan!

Kenmerken:
– Bouwjaar 2007
– Woonoppervlakte 250m2
– Perceeloppervlakte 616m2
– Energielabel A
– Zeer goed onderhouden en met liefde bewoonde villa
– 4 slaapkamers en 2 badkamers
– Kantoor aan huis, maar kan ook als slaapkamer gebruikt worden
– Parkeergelegenheid voor meerdere auto’s ( +/- 8 auto’s )
– 2x Airconditioning op de begane grond en 1x in ouderslaapkamer
– Groot, multifunctioneel souterrain van 40m2
– Prachtig aangelegd, riant perceel aan het water van de Oude Rijn
– Gelegen in een groene en rustige omgeving
– In de buurt van scholen, winkels en uitvalswegen
– Ruime berging in de achtertuin met aangrenzende veranda
– 20 meter diepe zonnige achtertuin met meerdere terrassen

Vraagprijs: € 1.495.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Achthovenerweg
Huisnummer
2-D
Postcode
2351 AZ
Stad
Leiderdorp

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.495.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.980
Status
Verkocht o.v.
Aangeboden sinds
7 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
2007
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
250 m²
Perceeloppervlakte
616 m²
Inhoud
762 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal kamers
7 kamers
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
4 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 douche

Energie

Label
A
Label einddatum
08-11-2030
Isolatie
volledig geïsoleerd
Type ketel
Remeha Avanta CW5
Boiler jaar
2023
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan water, open ligging, aan vaarwater
Oppervlakte
500 m²
Media

Vergelijk objecten