Uw zoekresultaten

Oomen Verhuizers

10 Verhuistips voor een zorgeloze verhuizing

Gaat u verhuizen in naar uw nieuwe woning in omgeving Leiden (Leiden/ Leiderdorp/ Oegstgeest/ Voorschoten/ Zoeterwoude)? Maak dan gebruik van onze 10 verhuistips voor een zorgeloze verhuizing. Verhuizen is namelijk iets wat je niet dagelijks doet. 

Daarom heeft Kerkvliet Makelaars in samenwerking met Oomen Verhuizers speciaal voor u een aantal handige tips op een rijtje gezet. Hieronder vindt u de tips op een rij onderverdeeld in de verschillende fasen van uw verhuizing.

Voorbereiding

  1. Vraag tijdig een offerte aan voor uw verhuizing

Vraag tijdig een offerte aan voor uw verhuizing. Hoe eerder u dit doet, hoe meer keuze er nog is in verhuisdata. Als u ongeveer acht weken voor uw verhuizing een offerte aanvraag, is er meestal nog voldoende plek in de planning. 

2. Begin op tijd met opruimen

Als u lange tijd in een huis woont, gaat u vaak automatisch een hoop spullen verzamelen. Veel van deze spullen heeft u eigenlijk niet meer nodig, maar liggen nog wel op de zolder, in de kelder of in de schuur. Als u deze zaken voor de verhuizing opruimt, scheelt dat een hoop ruimte en verhuiskosten. Het is natuurlijk zonde om deze spullen eerst te verhuizen en daarna pas uit te zoeken. Wanneer u het lastig vindt om van bepaalde spullen afscheid te nemen of wanneer u nog niet zeker weet of u bepaalde spullen in het nieuwe huis wilt plaatsen, kan tussentijdse opslag uitkomst bieden. Bekijk hier de verschillende opslagmogelijkheden. 

3. Informeer naar verhuiskostenvergoeding

In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een verhuisvergoeding. Dit kan bijvoorbeeld bij uw werkgever wanneer u voor uw werk verhuist of dichterbij uw werk gaat wonen. Ook wanneer u moet verhuizen omdat uw woning wordt gesloopt of gerenoveerd kunt u in aanmerking komen voor verhuiskostenvergoeding. De hoogte van deze vergoeding is wettelijk vastgesteld.

Inpakken

4. Pak servies luchtig in

Pak servies in met behulp van inpakpapier. Inpakken met kranten kan ook, maar deze laten wel zwarte vlekken achter op uw servies. Om te beginnen pakt u een stevige verhuisdoos. Stevige verhuisdozen kunt u het beste hier bestellen. Op de bodem van de doos legt u vervolgens een laag van luchtige proppen met inpakpapier. Gebruik per glas of bord één vel (60×80) inpakpapier. Hoe groter de vellen inpakpapier zijn, des te makkelijker het inpakken is. Zet borden en glazen rechtop in de verhuisdoos. Als de doos vol is, stopt u nog een aantal luchtige proppen inpakpapier overal tussen. Zo kan het glaswerk niet bewegen. Heeft u zelf geen zin of tijd om dit te doen, is het ook mogelijk om uw spullen in te laten pakken door een verhuisbedrijf in Leiden of omgeving. 

5. Maak de dozen niet te zwaar

Zorg ervoor dat de dozen niet te zwaar beladen worden. Een maximaal gewicht van ongeveer 15 kg werkt het prettigst voor uzelf en voor de verhuizers.

6. Geef alle kamers in het nieuwe huis een naam

Geef alle kamers in uw nieuwe woning een naam of een nummer, en zet dit op de etiketten van de verhuisdozen. Op deze manier weet de verhuisservice precies welke dozen in welke kamer moeten staan. 

Eén dag voor uw verhuizing

7. Zorg voor voldoende parkeerruimte voor de deur

Voor het verhuisbedrijf is het belangrijk dat zij direct voor uw deur kunnen parkeren. Dit scheelt een hoop tijd, en dus kosten. U kunt de parkeerplaatsen vrijhouden door uw eigen auto(‘s) hier te parkeren, of door met uw buren te overleggen. Wanneer u ervoor kiest om zelf te gaan verhuizen is het ook verstandig om wat parkeerplekken vrij te houden. Dit scheelt u namelijk tijd en energie.

8. Zorg dat alles ingepakt klaar staat op de verhuisdag

Zorg dat alle dozen zijn ingepakt op de dag dat u gaat verhuizen. Op de verhuisdag bent u vaak erg druk met allerlei zaken, en is er vaak geen tijd meer om het inpakken nog af te maken. Zo kunnen de verhuizers direct aan de slag.

Op de verhuisdag

9. Neem uw meterstanden op bij uw oude en nieuwe woning

Vergeet op de verhuisdag niet om de meterstanden van uw oude en nieuwe woning op te nemen.

10. Gas, water en elektra afsluiten indien nodig

Wanneer uw oude woning nog niet gelijk bewoond gaat worden, is het aan te raden gas, water en elektra uit te schakelen.

Vergelijk objecten