Leiden
Hogewoerd 158-A
€ 479.000,- k.k.
Beschrijving

‘Volledig gerenoveerde, charmante 3-kamer hoekwoning uit 1837 met twee slaapkamers, een prachtig muurgedicht en een rijke historie middenin de gezellige binnenstad van Leiden’

De Hogewoerd is oprecht één van de leukste straten van de Leidse binnenstad met een grote diversiteit aan architectuur én bewoners. Hier wonen betekent middenin de stad leven in een bruisende omgeving met alle benodigde voorzieningen op loopafstand; in minder dan 5 minuten sta je op de zaterdagse markt rond de ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte75 m²
Perceeloppervlakte44 m²
Aantal kamers3 kamers
Aantal slaapkamers2 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Volledig gerenoveerde, charmante 3-kamer hoekwoning uit 1837 met twee slaapkamers, een prachtig muurgedicht en een rijke historie middenin de gezellige binnenstad van Leiden’

De Hogewoerd is oprecht één van de leukste straten van de Leidse binnenstad met een grote diversiteit aan architectuur én bewoners. Hier wonen betekent middenin de stad leven in een bruisende omgeving met alle benodigde voorzieningen op loopafstand; in minder dan 5 minuten sta je op de zaterdagse markt rond de Nieuwe Rijn, net zo dichtbij als de horeca hotspots van dit moment, in 10 minuten pak je de trein vanaf het Centraal Station en als je liever de natuur opzoekt, dan is dat te vinden op fietsafstand.

INDELING

Begane grond:
De houten zijgevel met grote ramen en het kenmerkende muurgedicht ‘Zwarte zwanen’ van de dichter Paul Marijnis op de voorgevel versterken de unieke sfeer van dit fantastische hoekobject. Na de entree met de trapopgang naar de eerste etage, volgt de langgerekte keuken die nieuw geplaatst is. De neutrale, rechte keuken met houtlook blad beschikt over een vaatwasser, een inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast en een oven. Doordat er slim gebruik is gemaakt van de ruimte, is er veel opbergruimte gerealiseerd. Vanuit de keuken is het toilet met fonteintje bereikbaar. De aangrenzende woonkamer beschikt over bijzonder veel licht door de karaktervolle ramen met klassieke espagnoletten. De lange woonruimte biedt voldoende ruimte voor een gezellige eethoek en een fijne zithoek met een mooie verbinding tussen beide plekken. Onder de trap is een berging gecreëerd en ernaast is de mogelijkheid voor een garderobe. De woning is bereikbaar via de zijkant. De voordeur/entree gelegen aan de Hogewoerd zijde is nu niet in gebruik. Er is een recht van overpad gevestigd.

Eerste etage:
Via de trap in de hal komt u op de eerste etage waar een ruime overloop toegang biedt tot twee ruime slaapkamers, een badkamer met douche, toilet, handdoekradiator en een wastafel. Op de overloop is de aansluiting voor de wasmachine gemaakt. Deze is gemakkelijk in een kast te plaatsen zodat de wasmachine, en eventueel de droger, een plek uit het zicht krijgt. Boven de trap is een bergkast gecreëerd met opstelplaats CV-ketel. De slaapkamer aan de voorzijde van bijna 15m2 beschikt over veel daglicht en genoeg ruimte om in te richten als tweepersoonskamer. De tweede slaapkamer ligt aan de achterzijde, naast de badkamer. Alles is recent compleet gemoderniseerd.

Gelegen in de mooie en heerlijk bruisende binnenstad om de hoek van de Breestraat, de Hooigracht en de Nieuwe Rijn en op 10 minuten lopen van het Centraal Station! Aan het einde van de straat ligt het bekende Singelpark dat, vrijwel zonder onderbrekingen, volledig de binnenstad omsluit en zorgt voor een groene wandeling langs het water. Leiden staat verder uiteraard sowieso bekend om haar prachtige, grachtrijke binnenstad, haar vele musea, cultuur en de grote diversiteit aan horeca. Vanaf de Hogewoerd zijn ook de uitvalswegen A4, A44 en N11 snel bereikbaar.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met behalve de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan!

Kom kijken en laat je verrassen!

Kenmerken:
– Bouwjaar 1837
– Vloer oppervlakte 75m2
– Perceel oppervlakte 44m2
– Gemeentelijk besluit: Karakteristiek pand met Registratienummer KP04688
– Woning is vrijgesteld van energielabel
– Recht van overpad naar voordeur aan zijkant van de woning.
– Volledig gerenoveerde en gemoderniseerde, karakteristieke woning
– Mooie, charmante details
– Sfeervolle living met open keuken en inbouwverlichting
– 2 slaapkamers en een moderne badkamer

Vraagprijs: € 479.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom en asbest clausule.

Nimmer bewoon clausule is van toepassing.

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Hogewoerd
Huisnummer
158-A
Postcode
2311 HW
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 479.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 6.387
Status
Verhuurd o.v.
Aangeboden sinds
2 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouw soort
existing
Bouw periode
TOT1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
75 m²
Perceeloppervlakte
44 m²
Inhoud
240 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
2 slaapkamers
Aantal kamers
3 kamers
Aantal woonlagen
2 woonlagen

Energie

Label
Niet beschikbaar
Isolatie
dubbel glas
Type ketel
Remeha Avanti
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
in centrum
Media

Vergelijk objecten