Zoeterwoude
Weipoortseweg 13
€ 799.000,- k.k.
Beschrijving

‘Prachtig vrijstaand en verrassend familiehuis met grote schuur op een landelijke locatie in de Weipoort in Zoeterwoude, klaar om te genieten van de ruimte, de natuur en de rust’

Deze lichte vrijstaande woning ligt aan de landelijke en charmante Zoeterwoudse Weipoort waar de omringende natuur de hoofdrol speelt. Gelegen aan het vaarwater van de Weipoortse Vliet met een directe verbinding naar de Oude Rijn en de groene weilanden van het Groene hart. ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte150 m²
Perceeloppervlakte486 m²
Aantal kamers7 kamers
Aantal slaapkamers6 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Prachtig vrijstaand en verrassend familiehuis met grote schuur op een landelijke locatie in de Weipoort in Zoeterwoude, klaar om te genieten van de ruimte, de natuur en de rust’

Deze lichte vrijstaande woning ligt aan de landelijke en charmante Zoeterwoudse Weipoort waar de omringende natuur de hoofdrol speelt. Gelegen aan het vaarwater van de Weipoortse Vliet met een directe verbinding naar de Oude Rijn en de groene weilanden van het Groene hart. De woning biedt een sfeervolle omgeving waar vrijstaand wonen en het buitenleven hand in hand gaan. De woning is uniek en kenmerkt zich door het vrij uitzicht voor en achter en de ruimte. De groene tuin rondom de woning zorgt ervoor dat er de hele dag een plek in de zon, óf schaduw, te vinden is. Het geheel is keurig aangelegd en voelt natuurlijk en vrij. Het water in de achtertuin versterkt dit gevoel. Een eigen aanlegsteiger behoort tot de mogelijkheden en een sloep of vlet om de wateren in de omgeving te verkennen dus ook!

Indeling

Begane grond:
Direct bij binnenkomst is te zien dat de goed doordachte lay-out zorgt voor ruimte en licht. De centrale hal biedt toegang tot het toilet met fonteintje, de trapopgang naar boven, de meterkast, twee bergruimtes en de living met fantastisch uitzicht. De fijne zithoek is gecreëerd om de hout gestookte kachel en kan op meerdere manieren ingedeeld worden waarbij er altijd uitzicht is naar buiten. De warme houtenvloer heeft, in combinatie met de rustige tinten, een aangenaam uitstraling. Het plaatsen van openslaande deuren zou een extra verbinding geven met de diepe achtertuin aan het water. De eethoek is in de huidige situatie geplaatst tussen de keuken en de woonkamer wat zorgt voor fijne overgang tussen beide ruimtes. De keuken met natuurstenen werkblad is te vinden aan de achterzijde van de woning in een praktische opstelling waardoor er veel werk- en bergruimte is ontstaan. Uiteraard is alle denkbare apparatuur aanwezig, zoals een vaatwasser, koelvriescombinatie, een robuust 6-pits gasfornuis met oven en een afzuigkap. De bijkeuken die grenst aan de keuken biedt meerdere mogelijkheden. Een extra grote leefkeuken bijvoorbeeld, of een eetkamer met uitzicht op de tuin. ook grenzend aan de keuken ligt een zeer ruime slaapkamer. aan de voorzijde van de woning. Dit biedt de mogelijkheid om te werken aan huis, een kangoeroewoning te creëren of bijvoorbeeld de leefruimte op de begane grond te vergroten.

1e etage:
De trap naar de eerste verdieping bevindt zich in de hal. De ruime L-vormige overloop geeft toegang tot drie slaapkamers op deze etage, de vaste trap naar de tweede etage, een apart toilet en de badkamer. Aan de zijkant ligt een zeer ruime slaapkamer over de gehele lengte van het huis. De lichte kamer beschikt over meerdere ramen, een wastafel en een riant balkon met een prachtig uitzicht over de weilanden en de omgeving. De andere twee slaapkamers hebben een vergelijkbare afmeting. Op de overloop is het 2e toilet met tevens de aansluiting voor de wasmachine en droger. Aan de voorzijde van de woning ligt de badkamer met een ligbad, aparte douche, handdoekradiator en een wastafel. Het grote dakvenster zorgt voor veel daglicht. De gehele etage is voorzien van dezelfde vloer. Door het plaatsen een grote dakkapel (vergunningsplichtig) aan de voorzijde kan er veel extra ruimte worden gecreëerd.

2e etage:
Op de tweede etage liggen nog twee slaapkamers. Door het plaatsen van dakkapellen aan de achterzijde zou de ruimte vergroot kunnen worden waarmee volwaardige kamers ontstaan. Dat zou betekenen dat dit huis maar liefst 6 slaapkamers zou tellen wat het uitermate geschikt maakt voor grote- of samengestelde gezinnen.

Buiten:
Hier doe je het allemaal voor…het plekje is echt uniek met vrijuitzicht waar je ook in de woning staat. Er is een ruime voortuin met parkeergelegenheid op eigen terrein, mooie brede achtertuin aan doorgaand water met plek voor je eigen bootje en natuurlijk de schuur/garage met zeer veel mogelijkheden. Kort om echt UNIEK!

Wat dit huis onderscheidt? Een mooie combinatie van ruimte, rust en mogelijkheden. Van de prachtig groene, diepe achtertuin, van de zeer grote garage van ruim 70m2 met daarboven een vliering met hetzelfde vloeroppervlak voor het uitoefenen van een hobby, het creëren van een werkplaats of bedrijf aan huis, van de gezellige woonkamer met houtkachel tot de mogelijkheid om op de begane grond te slapen en een badkamer te creëren. De indeling van dit huis is goed doordacht en voelt sfeervol aan. Het voldoet aan alle behoeften van heerlijk wonen.

De woning ligt op geringe afstand van de steden Leiden, Alphen en Zoetermeer, is dichtbij de uitvalswegen A4 en N11 en heeft diverse sportfaciliteiten en recreatiemogelijkheden in de nabije omgeving. Zoeterwoude Weipoort heeft een landelijke ligging met dito karakter.

Kom kijken en laat je verrassen.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools aanwezig. De relevante documentatie kunt u tevens hier vinden. Download de brochure om naar deze website te gaan!

Kenmerken:
– Bouwjaar 1980
– Woonoppervlakte 146m2
– Perceel oppervlakte 486m2
– Energielabel C
– Garage/schuur oppervlakte 72m2 + etage met hetzelfde vloeroppervlak.
– Dak garage/schuur is een asbesthoudend golfplaten dak.
– Vrijstaande woning aan het (doorgaande) water
– Prachtig groene en waterrijke omgeving
– Groot perceel op eigen grond met parkeren op eigen terrein
– Veel mogelijkheden tot uitbouwen, waardoor er veel extra m2 kunnen worden gecreëerd.

Vraagprijs: € 799.000, – K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom- en asbest-clausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Weipoortseweg
Huisnummer
13
Postcode
2381 NB
Stad
Zoeterwoude

Overdracht

Vraagprijs
€ 799.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.327
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
3 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1980
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
150 m²
Perceeloppervlakte
486 m²
Inhoud
447 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
6 slaapkamers
Aantal kamers
7 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 douche

Energie

Label
C
Label einddatum
11-03-2034
Isolatie
vloer, dubbel glas
Type ketel
Vaillant CW5 Ecotec
Boiler jaar
2023
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan water, open ligging, aan vaarwater
Oppervlakte
308 m²

Garage

Capaciteit
2
Oppervlakte
72
Media

Vergelijk objecten