Leiden
Sara Knipscheerstraat 52
€ 529.000,- k.k.
Beschrijving

‘Fijn familiehuis met veel ruimte en een speels interieur in de kindvriendelijke Stevenshof waar alle benodigde voorzieningen dichtbij zijn’

Wonen in de kindvriendelijke en groene wijk de Stevenshof in Leiden is een bijzonder goede keuze. Deze wijk heeft werkelijk alles wat het een fijne woonomgeving maakt. Er is een basisschool, een kinderdagverblijf, treinstation de Vink, een centraal gelegen wijkpark het Stevenspark met een dierenweide en schooltuinen. Ook kent deze wijk een ideale ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte153 m²
Perceeloppervlakte134 m²
Aantal kamers6 kamers
Aantal slaapkamers5 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Fijn familiehuis met veel ruimte en een speels interieur in de kindvriendelijke Stevenshof waar alle benodigde voorzieningen dichtbij zijn’

Wonen in de kindvriendelijke en groene wijk de Stevenshof in Leiden is een bijzonder goede keuze. Deze wijk heeft werkelijk alles wat het een fijne woonomgeving maakt. Er is een basisschool, een kinderdagverblijf, treinstation de Vink, een centraal gelegen wijkpark het Stevenspark met een dierenweide en schooltuinen. Ook kent deze wijk een ideale ligging ten opzichte van uitvalswegen, de gezellige weekmarkt op donderdag en het centraal gelegen winkelcentrum de ‘Stevensbloem’. Deze fijne eengezinswoning aan de Sara Knipscheerstraat nummer 52 is dan ook zeker een bezichtiging waard!

Indeling

Begane grond:
In de straat valt direct op dat er weinig doorgaand verkeer is en dat de woningen een robuust uiterlijk hebben. Ideaal voor mensen met opgroeiende kinderen, maar natuurlijk voor iedereen die opzoek is naar rust, ruimte en een fijn ingedeeld huis. Na de voordeur ligt een hal waar de meterkast, de trapopgang naar de eerste etage én een keurig toilet met fonteintje zijn gesitueerd. De hal komt uit in een bijzondere lichte en ruime uitgebouwde woonkamer met gietvloer met vloerverwarming. De openslaande deuren vormen een mooie verbinding met de achtertuin die beschikt over een terras, een berging en een achterom. De tuin is een heerlijke plek om van het buitenleven te genieten. De gezellig gekleurde keuken (2015) ligt aan de voorzijde van het huis en is voorzien van een uiterst efficiënte U-vormige opstelling. Door op deze manier gebruik te maken van de ruimte ontstaat er veel werk- en kastruimte en een fijn uitzicht richting de straat. De keuken beschikt over een vaatwasser, oven, magnetron, Grohe kokend-water-kraan, een 5-pitsgaskookplaat met afzuigkap en een luxe koelkast met vriezer. Ook is er een handige bergkast onder de trap gemaakt die van hieruit bereikbaar is. De speelse indeling van de begane grond zorgt voor een verrassend geheel. Zo is er in de woonkamer naast ruimte voor een grote eettafel, ook ruimte voor een heerlijke zithoek met uitzicht op de deels groenblijvende achtertuin.

Eerste etage:
De eerste etage heeft een buitengewoon riante overloop waaraan drie ruime slaapkamers en twee praktische vaste kasten liggen. De twee slaapkamers aan de achterzijde hebben uitzicht op de achtertuin en de slaapkamer aan de voorzijde op de gemoedelijke straat. Ook op deze etage zorgt de indeling van de overloop en de centraal geplaatste trap voor een speels en ruimtelijke gevoel. De badkamer is uitgevoerd in moderne, opvallende kleuren en bijzonder groot van afmeting. De indeling is praktisch met een heerlijk ruime inloopdouche, een ligbad, 2e toilet, designradiator, inbouwspots en een wastafel met bijpassende opbergmeubels. Ook is in deze ruimte de wasmachineaansluiting.

Tweede etage:
De tweede etage heeft twee zeer ruime slaapkamers van vergelijkbare grootte waarbij licht een grote rol speelt. De slaapkamer aan de tuinzijde beschikt over een balkon over de volledige breedte van het huis. Dit heerlijke familiehuis heeft een aangename lay-out en opvallend veel ruimte. De mogelijkheden om het eigen te maken zijn grenzeloos!

Buiten:
De tuin ligt op het zuidoosten met een houten vrijstaande berging en via de achter en zijkant toegang tot de tuin.

Goed om te weten:
Verkopers hebben een bouwtechnische keuring laten uitvoeren en hebben ook al meteen opdracht gegeven om de volgende zaken te laten vervangen/repareren op hun kosten:

– Nieuwe dakbedekking uitbouw (2024)
– Vervangen (keraliet) rabbatdelen opbouw (wordt zsm uitgevoerd)
– Gevel en zijgevel opnieuw voegen en behandelen (wordt zsm uitgevoerd)
– Overal zijn offertes of facturen van aanwezig

Kom kijken en laat je verrassen!

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met behalve de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan!

Kenmerken:
– Energielabel A
– 12 zonnepanelen (2021)
– Nieuwe dakbedekking opbouw (2021)
– Oppervlakte van de woning is 153m2
– Bouwjaar is 1991
– 5 slaapkamers
– Stadsverwarming
– Erfpacht afgekocht t/m maart 2065 incl. de jaarlijkse administratiekosten.
– Voordeur en kozijn keuken (kunststof) zijn zeer recent vervangen (2024)
– Vloerverwarming op de begane grond
– Onder de uitbouw zijn 2 extra funderingspalen geplaatst (17 meter diep) (2016)
– Gelegen in een zeer kindvriendelijke en groene wijk
– Dichtbij scholen, speeltuintjes en sport- en recreatiemogelijkheden
– Veel woonoppervlakte
– Zonnige groenblijvende tuin met achterom en berging
– Op fietsafstand van de historische binnenstad van Leiden en nabij uitvalswegen

Vraagprijs: € 529.000,- K.K. | Oplevering: in overleg (kan snel)

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

De woning is bouwtechnisch gekeurd en ook beschikbaar in de presentatie van de woning.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Sara Knipscheerstraat
Huisnummer
52
Postcode
2331 SK
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 529.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 3.458
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
3 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1991
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
153 m²
Perceeloppervlakte
134 m²
Inhoud
462 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal kamers
6 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 toilet

Energie

Label
A
Label einddatum
18-07-2033
Isolatie
dakisolatie, vloer, dubbel glas, volledig geïsoleerd

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
achtertuin, voortuin
Oppervlakte
58 m²
Tuin
southeast
Media

Vergelijk objecten