Sassenheim
Hellegatspolder 2
€ 2.195.000,- k.k.
Beschrijving

Deze vrijstaande, volledig gemoderniseerde woonboerderij met serre (voormalige hooiberg) en ruime kleinveestal biedt eindeloze mogelijkheden. Met een groot perceel van 12.600m2 eigen grond, is dit de perfecte plek voor rust, ruimte en oneindige creativiteit. Laat je dromen uitkomen in de Hellegatspolder!

Wat een unieke kans! De woonboerderij in de Hellegatspolder biedt de perfecte combinatie van rust en bereikbaarheid. Gelegen in het prachtige polderlandschap, met directe toegang tot vaarwater, en toch slechts een ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte492 m²
Perceeloppervlakte12600 m²
Aantal kamers9 kamers
Aantal slaapkamers7 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

Deze vrijstaande, volledig gemoderniseerde woonboerderij met serre (voormalige hooiberg) en ruime kleinveestal biedt eindeloze mogelijkheden. Met een groot perceel van 12.600m2 eigen grond, is dit de perfecte plek voor rust, ruimte en oneindige creativiteit. Laat je dromen uitkomen in de Hellegatspolder!

Wat een unieke kans! De woonboerderij in de Hellegatspolder biedt de perfecte combinatie van rust en bereikbaarheid. Gelegen in het prachtige polderlandschap, met directe toegang tot vaarwater, en toch slechts een steenworp verwijderd van het gezellige centrum van Sassenheim. Een droomplek voor wie op zoek is naar sereniteit en gemak, omringd door de natuur.

De woonboerderij is in de afgelopen jaren volledig is gerenoveerd met behoud van zijn authentieke charme. Deze energieneutrale woning is een oase van rust, bereikbaar via een weg/oprit beneden langs de A44 autosnelweg die vervolgens afbuigt de polder in. Ervaar het beste van beide werelden – moderne luxe en landelijke schoonheid – op deze unieke locatie.

Vanaf de Hellegatspolder zijn alle grote steden binnen handbereik. Schiphol Airport in slechts 15 minuten, de Zuid-as van Amsterdam in 22 minuten, en u bent zo in Den Haag of Rotterdam. Geniet van de centrale ligging die deze plek te bieden heeft.

Sassenheim maakt deel uit van de gemeente Teylingen. In het dorp Sassenheim zijn meerdere basisscholen, en het Rijnlands Lyceum. Ook in omliggende plaatsen zijn verschillende scholen met voortgezet onderwijs. Sassenheim heeft een prettige dorpskern met een goede winkelstand waaronder meerdere winkels voor alle dagelijkse behoeften, voldoende sport- en recreatiemogelijkheden en een actief verenigingsleven. Hierdoor gaat het dagelijkse leven moeiteloos samen met gezelligheid en alle voorzieningen in de omgeving!

Met diverse busverbindingen naar steden zoals Amsterdam en Leiden, het NS-treinstation van Sassenheim en Voorhout op slechts 10 minuten fietsafstand, is Hellegatspolder de ideale plek om te genieten van het beste van beide werelden. Reis gemakkelijk en ontdek de vele mogelijkheden die deze prachtige omgeving te bieden heeft. Tenslotte zijn de kustplaatsen Noordwijkerhout met o.a. de Langevelderslag en de Noordwijk in ca. 10 minuten bereikbaar.

De boerderij is gelegen op een schitterend vrije plek, aan de rand van de bebouwde kom, in een fraai poldergebied (Hellegatspolder), globaal aan de oostkant van Sassenheim. Aan de achterzijde grenst het perceel aan een prachtige, door het polderlandschap kronkelende watergang, de Ringsloot, vanaf hier vaart u met een sloep zo de Kagerplassen op.

De boerderij is oorspronkelijk gebouwd tussen 1944 en1946. In de afgelopen jaren is de woonboerderij en kleinveestal geheel gerenoveerd en gemoderniseerd met gebruik van de meest moderne technieken. De vloer, wanden en dak zijn RC6,5 geïsoleerd, de kap is volledig vervangen, triple glas geplaatst, zonnepanelen en zonnecollectoren met twee grote zonneboilers, een pellet-kachel en vloerverwarming, Ledverlichting, Sonos muzieksysteem etc. Veel onderdelen in deit fraai object zijn met een smartphone-app te bedienen.

De woonboerderij

Indeling
Begane grond:
Grote en ruime hal met meterkast, toegang naar de kelderverdieping, toiletruimte met vrijdragend toilet en urinoir, grote technische ruimte met onder andere de 1000ltr zonneboiler en bergruimte, bijkeuken/voorraadruimte, sfeervolle slaapkamer en suite met schouw, pelletkachel, balkenplafond, brede vensterbanken en ledverlichting.

Via de schuifdeuren met glas in lood bereik je de werkkamer en-suite. Vanuit de werkkamer en ook vanuit de slaapkamer is er doorgang naar de “walk-in’ closet en de ruime moderne badkamer. De badkamer is betegeld in neutrale en klassieke kleurstellingen en voorzien van een vrijstaand ligbad, dubbele wastafels van Belgisch hardsteen, het toilet en de inloopdouche. In deze badkamer zijn houten elementen verwerkt, paneeldeuren, een leistenen vloer met vloerverwarming en plafondbalken zichtbaar.

De ruime en fraaie “living” is aan de achterzijde (voormalige stal) met houten balken, een leisteen vloer met vloerverwarming, een open trap naar de verdieping en een vrijstaande spekstenen haard (Tulikivi).
Vanuit deze ruimte is, via de open stalen trap met houten vrij hangende traptreden, ook de bibliotheek op de eerste verdieping te bereiken. Vanuit deze bibliotheek (rondom glas) is er fraai uitzicht over de polder. Werkelijk een fantastische plek in het huis.

Aan de voorzijde is de luxe keuken (Schmidt), met alle moderne inbouwapparatuur zoals een Quooker, stoomoven, een hekelzucht oven, grote koelkast met 0-graden zone, afzuigkap, 5-pits inductiekookplaat een grote kookzone en een natuurstenen aanrechtblad. De keukenapparatuur is energiezuinig en van gerenommeerde merken.

De living geeft voldoende ruimte voor meerdere zithoeken en een hele grote eettafel. Aan de achterzijde is een grote glazen achterpui, er zijn dakramen en openslaande deuren waardoor het zonlicht makkelijk binnenvalt. De woonkamer is geheel voorzien van vloerverwarming. Er is werkelijk een prachtig lichtinval en vanwege de vele glaspartijen is er naar alle kanten vrij uitzicht. Hierdoor voelt u zich direct verbonden met de omgeving en het groene landschap van de Hellegatspolder.

1e verdieping:
Grote overloop met zitruimte, met 4 slaapkamers en een luxe tweede badkamer. De badkamer is tevens voorzien van een leistenen vloer, een toilet een inloopdouche, Chrome handdoekradiator en houten badkamermeubel met natuurstenen blad. De houten kapconstructie met de balken en het ronde zijraam met vergezicht over de polder geven een fijne uitstraling.

De hooiberg

Achter de woonboerderij staat de (voormalige) hooiberg die volledig is gerestaureerd met de maar liefst 11 grote glazen schuifdeuren. Deze ruimte geeft vele gebruiksmogelijkheden, waaronder een buiten-woonkamer, lounge-ruimte, een plek waar een goed feest geven kan worden, werkruimte, kantoor aan huis of sport/fitnessruimte.

De kleinveestal/kantoorruimte/bed & breakfast

De voormalige garage/veestal is momenteel ingericht als extra verblijfsruimte met grote woonkamer met vrij uitzicht aan de achterzijde, een moderne “module” keuken met deels inbouwapparatuur en losse apparatuur, een slaapvide die via een vaste trap te bereiken is, een grote slaapkamer aan de voorzijde met berging in de nok, moderne badkamer, betegeld in neutrale kleurstellingen met inloopdouche, toilet en wastafelmeubel met dubbele wastafel.

Buiten
De tuin is rondom gelegen. Er zijn diverse terrassen waardoor ervoor zowel zon als schaduw een keuze te maken is. Aan de achterzijde, via de Ringsloot bereik je eenvoudig de Kagerplassen. Parkeerruimte is er in voldoende mate met diverse parkeervakken.
De houten schuur/loods is tevens geheel gemoderniseerd en kan gebruikt worden als opslag van tuinmeubels/gereedschap, stallen van een auto of motorfietsen, etc., In de loods is de grote Oekofen Pellet-kachel die (beide) woning(en) van verwarming voorziet.

Van deze woning is ook een eigen woning-website. U kunt de brochure via funda downloaden om deze website te bereiken. Hier vindt u nog meer informatie, handige tools en overige documenten.

Overige
-Woonoppervlakte 492,2 m2.
-Inhoud 2221,6 m3.
-Externe bergruimte 99,5 m2.
-Hooiberg 61,8 m2
-Perceelgrootte 12.600m2.
-De woonboerderij is energieneutraal.
-Verduurzaamd via de meest uitgebreide normen.
-Vloerverwarming.
-Pelletskachels, haard, twee grote voorraadboilers.
-Zonnecollectoren en zonnepanelen.
-Volledig voorzien van ledverlichting en inbouwspots.
-Vloer-, wand-, plafond- en dakisolatie.
-Triple beglazing.
-Gelegen midden in het natuurlijke polderlandschap.
-Directe vaarverbinding naar de Kagerplassen.
-Domotica installaties zoals, verwarming, muziekbediening, verlichting, muziek.

Vraagprijs: € 2.195.000, – K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het Kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Hellegatspolder
Huisnummer
2
Postcode
2172 JZ
Stad
Sassenheim

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.195.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 4.462
Status
Te koop
Aangeboden sinds
3 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1944
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
492 m²
Perceeloppervlakte
12600 m²
Inhoud
2221 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
7 slaapkamers
Aantal kamers
9 kamers
Aantal badkamers
3 badkamers
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 3 toiletten

Energie

Label
A
Label einddatum
16-09-2026
Isolatie
dakisolatie, vloer, volledig geïsoleerd, HR-glas
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan water, aan rustige weg, open ligging, aan vaarwater
Oppervlakte
12108 m²
Media

Vergelijk objecten