Leiden
Prinsenstraat 25
€ 749.000,- k.k.
Beschrijving

Rustig wonen in het historische stadscentrum.

‘Fantastisch royaal stadshuis van ruim 170m2 met 4 slaapkamers, 2 badkamers en een zonnige tuin én een dakterras op het zonnige westen, in een rustige straat in het hart van Leiden’

Dit karakteristieke herenhuis (verheelde beneden- en bovenwoning) uit 1916 met charmante gevel heeft opvallend veel kenmerken uit deze bouwperiode; het prachtige glas-in-lood, de decoratieve elementen in het metselwerk en de houten details in de dakkapel en ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte170 m²
Perceeloppervlakte154 m²
Aantal kamers5 kamers
Aantal slaapkamers4 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

Rustig wonen in het historische stadscentrum.

‘Fantastisch royaal stadshuis van ruim 170m2 met 4 slaapkamers, 2 badkamers en een zonnige tuin én een dakterras op het zonnige westen, in een rustige straat in het hart van Leiden’

Dit karakteristieke herenhuis (verheelde beneden- en bovenwoning) uit 1916 met charmante gevel heeft opvallend veel kenmerken uit deze bouwperiode; het prachtige glas-in-lood, de decoratieve elementen in het metselwerk en de houten details in de dakkapel en de daklijst. Alles is gekoesterd en keurig onderhouden. De Prinsenstraat kenmerkt zich door een grote diversiteit aan architectuur en bewoners. Een ideale mix van historie en eigentijds wonen!

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools aanwezig. De relevante documentatie kunt u tevens hier vinden. Download de brochure van Funda om naar deze website te gaan.

Indeling
Begane grond:
De entree door de linker voordeur komt uit in een ruime hal met garderobe en de trapopgang naar de bovengelegen etages. Vanuit de hal is er toegang tot de moderne L-vormige woonkeuken uitgevoerd in een sfeervolle kleur/materiaalcombinatie met een werk/spoel-eiland en een gezellige ontbijthoek aan de straatzijde. De luxe keuken beschikt over diverse inbouwapparatuur waaronder een oven, een 5-pitsgaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en magnetron.
Onder de trap is praktische bergruimte gecreëerd en ook de toegang naar het moderne toilet met fonteintje bevindt zich in deze ruimte. De lange en bijzonder lichte, uitgebouwde woonruimte met openslaande deuren naar de zonnige achtertuin die volgt, biedt alle mogelijkheid om heerlijk te wonen. Hier is meer dan voldoende plek voor een grote zithoek rondom de televisie en voor een riante eethoek met plek voor zeker 8 personen.
Het grote daklicht en de vensters in de zijgevel maken de ruimte licht en aangenaam.

Er is hier een badkamer met douche, wastafel met modern meubel en de wasmachineaansluiting gecreëerd, evenals een separaat bereikbare bergkast.

De achtertuin op het Westen (ca. 8.20 x 4.80 m.) heeft een vrijstaande houten schuur en heeft een mooie balans tussen bestrating en groen waardoor het een heerlijke plek is om te genieten van de zon en het buitenleven.

Eerste etage:
De ruime overloop op deze verdieping geeft toegang tot het zonnige dakterras (ca. 7.95 x 5.12 m.) op het Westen, het toilet met fonteintje en tot twee zeer ruime slaapkamers waarvan één met knusse openhaard. De achtergelegen slaapkamer heeft twee kleine treden waardoor het een speels geheel wordt. Deze kamer beschikt tevens over een wastafel met meubel. Het dakterras is uitermate geschikt om te vertoeven met mooi weer. Door de fantastische afmeting kan hier gemakkelijk een tweede terras ingericht worden en optimaal geprofiteerd worden van mooi weer. Er is een charmant uitzicht op de Sint Josephkerk aan de Zijlsingel en de ondergelegen tuin.

Tweede etage:
Bij bovenkomst op de overloop van de tweede verdieping wordt de indeling direct duidelijk; een tweede, moderne badkamer met ligbad en douchegelegenheid en een wastafel, twee grote slaapkamers met vaste kasten en een bergkast die vanaf de overloop bereikbaar is.
De twee slaapkamers hebben beide een open nok waardoor de houten balken zichtbaar zijn en een dakkapel die veel licht binnenlaten. De slaapkamer aan de achterzijde heeft in de vaste kast de opstelplaats voor de cv-ketel. Ook is er toegang tot een bescheiden bergvliering.

Een herenhuis geschikt voor iedereen die opzoek is naar een zeer ruime eengezinswoning in het populaire ‘Noorderkwartier’ in Leiden met op loopafstand de bruisende binnenstad, een kinderspeeltuin, diverse parken waaronder het Noorderpark dat eenvoudig en veilig te bereiken is via de groene brug over de Willem de Zwijgerlaan en waar een variëteit aan winkels zich op loopafstand bevindt. Ook zijn verschillende uitvalswegen richting de grote steden snel te bereiken.

Bijzonderheden:
o Riant herenhuis met authentieke details en veel ruimte;
o Zeer populaire, centrale en kindvriendelijke omgeving;
o Uitgebouwde begane grond met living van 50m2;
o 4 zeer ruime slaapkamers;
o 2 keurige badkamers;
o Zonnige achtertuin en groot dakterras (W);
o Centrale ligging; scholen, winkels, sport- en recreatiemogelijkheden, uitvalswegen;
o Uitermate geschikt voor dubbele bewoning of werken aan huis !

Vraagprijs: € 749.000, – K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Prinsenstraat
Huisnummer
25
Postcode
2316 HH
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 749.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 4.406
Status
Verkocht o.v.
Aangeboden sinds
3 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1916
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
170 m²
Perceeloppervlakte
154 m²
Inhoud
511 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
4 slaapkamers
Aantal kamers
5 kamers
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 2 douches

Energie

Label
E
Label einddatum
18-03-2028
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas
Type ketel
ITHO CW6
Boiler jaar
2011
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Tuin
achtertuin
Oppervlakte
54 m²
Tuin
west
Media

Vergelijk objecten