Leiden
Wielmakersteeg 12
€ 689.000,- k.k.
Beschrijving

In een van de pittoreske steegjes van Leiden gelegen geheel onder architectuur gerestaureerde monumentale stadswoning. Dit charmante huis ligt centraal in de binnenstad van Leiden in een autoluw gedeelte.
Dit moderne huis, is omringd met sfeervolle, oude pandjes en monumentale woningen waardoor je het authentieke Leiden optimaal ervaart en er echt nog een ongedwongen en spontaan buurtgevoel is. Er heerst een uitstekende sfeer en goede samenhang tussen bewoners onderling

Oorspronkelijk bestond ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte125 m²
Perceeloppervlakte81 m²
Aantal kamers5 kamers
Aantal slaapkamers3 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

In een van de pittoreske steegjes van Leiden gelegen geheel onder architectuur gerestaureerde monumentale stadswoning. Dit charmante huis ligt centraal in de binnenstad van Leiden in een autoluw gedeelte.
Dit moderne huis, is omringd met sfeervolle, oude pandjes en monumentale woningen waardoor je het authentieke Leiden optimaal ervaart en er echt nog een ongedwongen en spontaan buurtgevoel is. Er heerst een uitstekende sfeer en goede samenhang tussen bewoners onderling

Oorspronkelijk bestond de Wielmakersteeg 12 samen met de Spilsteeg 2 uit twee woningen welke zijn verheeld tot dit fraaie ruime huis met hoge plafonds, balkenplafonds en ramen met kruisroedeverdeling.
Er is een grote woonkamer die bestaat uit twee gedeelten met toegang naar de stadstuin, een fraaie open keuken, en een badkamer. Op de verdieping is een hal met wastafel, een aan de achterzijde met fraai uitzicht over de binnenstad en 3 flinke slaapkamers met bergruimte.

Door het ontbreken van doorgaand verkeer heeft deze steeg het karakter van een wandelgebied. Binnen en een paar honderd meter bereikt u winkels waaronder een twee supermarkten en speciaalzaken voor heerlijke wijnen en dagverse bloemen. Verder zijn de Leidse horeca, theater, musea en andere bezienswaardigheden allemaal op korte loopafstand.

Deze buurt heeft naar verhouding veel jonge inwoners van tussen de 25 en 44 jaar. Verder is het een betrekkelijk rustige buurt en de straat is alleen toegankelijk voor voetgangers, fietsers en bestemmingsverkeer.

Zowel het NS station Leiden Centraal als Leiden Lammenschans zijn op fietsafstand gelegen en ook het LUMC en de Universiteit van Leiden zijn goed bereikbaar. Kortom, een toplocatie voor de liefhebber van het prachtige centrum van Leiden. Op het Levendaal en omringende straten, kunt u parkeren met parkeervergunning.

Indeling
Begane grond:
Entree, hal met toegang tot het toilet met fonteintje en de woonkamer. Deze heeft veel lichtinval door onder andere de zijramen. De sfeervolle woonkamer bestaat uit een gedeelte met houten vloerdelen en een open haard en balkenplafond en een gedeelte met vloertegels. In het midden is een L-vormige open keuken met natuurstenen aanrechtblad en inbouwapparatuur zoals een oven, een vaatwasser, spoelbak met Quooker en een XL koelkast. Verder heeft deze keuken veel kast- en opbergruimte. Op de begane grond is tevens de moderne badkamer, betegeld in neutrale kleurstellingen met ligbad/douche, wastafel en aansluitingen voor wasapparatuur.

1e verdieping:
Overloop met een grote vaste kast met dubbele deuren, een smeedijzeren balustrade en toegang tot de 3 slaapkamers, een wastafelmeubel en toegang naar dakterras met fraai uitzicht over de daken en omgeving. De 1e ruime slaapkamer heeft een dubbele toegangsdeur, een dakkapel en de balken van de constructie zichtbaar waardoor deze (ouder)slaapkamer veel sfeer heeft. De 2e sfeervolle slaapkamer heeft tevens de balken en de constructie van de kap zichtbaar. De 3e ruime slaapkamer ligt aan de achterzijde.

In de Leidse binnenstad kun je uiteraard heerlijk shoppen op de Haarlemmerstraat, de Breestraat en bij de talloze boetiekjes. Op zaterdagen en woensdagen is er een nog een echte markt langs de Nieuw Rijn. Leiden is levendige stad met behalve de lokale inwoners, studenten en dagjesmensen. Er worden veel evenementen georganiseerd, er is pleziervaart door de grachten en singels. Dagelijks kun je genieten bij de leuke restaurants en op de vele terrasjes tot laat in de avond.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de 360-foto’s en foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools om het huis mee te verkennen. De relevante documentatie kunt u tevens hier vinden. Download de brochure via Funda om naar deze website te gaan.

Overige kenmerken:
-Rustig gelegen, in een klassieke stadsomgeving met alle voorzieningen op loopafstand
-Sfeervolle elementen zoals ramen met kruisroede en hoge plafonds met balken
-Oorspronkelijk bouwjaar 1875
-Woonoppervlakte 125,4m2
-Inhoud 380m3
-Warm water er centrale verwarming via cv combiketel Remeha HR 2009
-Dakisolatie en glasisolatie
-Energielabel E.
-De Wielmakersteeg 12 is een gemeentelijk monument met nummer 1078
-De Spilsteeg 2 is volgens de gemeente Leiden een karakteristiek pand

Vraagprijs: € 689.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapport is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Wielmakersteeg
Huisnummer
12
Postcode
2311 JZ
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 689.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.512
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
3 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1875
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
125 m²
Perceeloppervlakte
81 m²
Inhoud
396 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
5 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad

Energie

Label
E
Label einddatum
22-02-2034
Isolatie
dakisolatie
Type ketel
Remeha HR
Boiler jaar
2009
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, beschutte ligging
Tuin
achtertuin
Oppervlakte
8 m²
Tuin
northeast
Media

Vergelijk objecten