Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Gangetje 4
€ 875.000,- k.k.
Beschrijving

Prachtig onder architectuur gebouwd monumentale herenhuis in het hartje van historisch stadscentrum van Leiden. Midden in het stadscentrum met uitzicht op de Nieuwe Rijn, ligt dit fraaie, ruime Rijksmonument, waar wonen met werken te combineren is. Het pand maakt deel uit van een winkel-wooncomplex met 9 winkels met dubbele bovenwoningen welke rond 1939 is ontworpen door architect C.L. Queré. Een aantal elementen van het oorspronkelijke ontwerp zijn nog bewaard gebleven waaronder de kenmerkende metalen kozijn-indelingen.Lees meer

Kenmerken
Woonoppervlakte174 m²
Perceeloppervlakte79 m²
Aantal kamers6 kamers
Aantal slaapkamers4 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

Prachtig onder architectuur gebouwd monumentale herenhuis in het hartje van historisch stadscentrum van Leiden. Midden in het stadscentrum met uitzicht op de Nieuwe Rijn, ligt dit fraaie, ruime Rijksmonument, waar wonen met werken te combineren is. Het pand maakt deel uit van een winkel-wooncomplex met 9 winkels met dubbele bovenwoningen welke rond 1939 is ontworpen door architect C.L. Queré. Een aantal elementen van het oorspronkelijke ontwerp zijn nog bewaard gebleven waaronder de kenmerkende metalen kozijn-indelingen.

De woning kent 4 ruime verdiepingen, met een rustig terras aan de achterzijde. Op de begane grond bevindt zich een grote (her in te richten) winkelruimte van ca. 70 m2 met daaronder een bijzondere kelderverdieping van ca. 61 m2. Op de eerste en tweede verdieping is de bovenwoning met een ruime woonkamer, 4 slaapkamers, twee toiletten en een badkamer. Vanuit de woonkamer heeft u werkelijk prachtig vrij uitzicht op onder andere de Koornbrug, de Botermarkt en het vaarwater van de Nieuwe Rijn. Deze grote woning is bij uitstek geschikt voor een wonen (&werken combinatie, bijvoorbeeld praktijkruimte aan huis), maar het leent zich ook bijzonder goed als beleggingsobject.

Vanwege de unieke ligging zijn alle centrumvoorzieningen van Leiden zoals de gezellige terrassen, winkels, restaurants, parkeergelegenheid, bars en cafés werkelijk op loopafstand. Ook is er uitstekende verbinding via het openbaar vervoer. Parkeren is direct bij de woning mogelijk met een parkeervergunning die via de gemeente Leiden te verkrijgen is. Bezoekers kunnen voor het parkeren gebruik maken van bijvoorbeeld de Hoogvliet-parkeergarage of de parkeergarage Garenmarkt.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools aanwezig. De relevante documentatie kunt u hier ook vinden. Download de brochure via Funda om naar deze website te gaan.

Indeling

Begane grond: Entree voor de woning en winkelruimte met aan weerszijden van de entree een etalageruimte, de winkelruimte bestaat uit één grote open ruimte met trappenhuis en een eigen toilet met fonteintje. De winkelruimte is fraai ingericht met een aparte keuken inclusief apparatuur (ter overname) en een airco-verwarmingsinstallatie (2019). Via de trap is er direct toegang tot de kelderverdieping (stahoogte van ca. 1,80m). Deze ruimte wordt leeg opgeleverd.

1e verdieping: Hal, garderobe, toilet met fonteintje, keukenruimte aan de achterzijde voorzien van een keuken in rechte opstelling met inbouwapparatuur waaronder een 4-pits gaskookplaat een afzuigkap, spoelbak, combimagnetron en een koelkast. Vanuit de keuken is er toegang naar het zonnige terras aan de achterzijde. De ruime L-vormige woonkamer met openslaande deuren naar het terras, een vaste kast, fraaie hoge plafonds (2.80m) biedt een prachtig uitzicht over het water van de Nieuwe Rijn en de Botermarkt. De woonkamer is afgewerkt met een laminaatvloer.

2e verdieping: Overloop met lichtkoepel, toiletruimte met modern toilet, vaste kast, 1e slaapkamer aan de voorzijde met vaste kast, 2e slaapkamer aan de voorzijde tevens met vaste kast met de opstelling cv-combiketel. Een ruime volledig betegelde badkamer voorzien van een ligbad met douche en een wastafelmeubel. 3e slaapkamer aan de achterzijde met aansluitingen voor wasapparatuur. Deze kamer is momenteel in gebruik als inloopkast/kleedkamer, 4e slaapkamer tevens aan de achterzijde met een vaste kast. De gehele 2e verdieping is voorzien van laminaat vloeren in lichte kleurstelling.

Momenteel is de woning nog verhuurd op de begane grond en verdiepingen. Echter deze woning kan in 2024 geheel leeg worden opgeleverd.

Overige kenmerken

* Woonoppervlakte 105m²
* Bedrijfsruimte begane grond 70m²
* Overige inpandige ruimte 61m²
* Gebouwgebonden buitenruimte 11m²
* Inhoud 750m³
* Bouwjaar 1939
* Midden in het centrum van Leiden
* Bestemming “gemengd-2” zowel wonen als bedrijfsmatig gebruik.

Vraagprijs: € 875.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Gangetje
Huisnummer
4
Postcode
2311 ER
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 875.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.029
Status
Te koop
Aangeboden sinds
7 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1939
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
174 m²
Perceeloppervlakte
79 m²
Inhoud
750 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
4 slaapkamers
Aantal kamers
6 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
4 woonlagen
Voorzieningen
1 douche

Energie

Label
Niet beschikbaar
Isolatie
dakisolatie
Type ketel
Bosch HR
Boiler jaar
2011
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
in centrum, open ligging
Media

Vergelijk objecten