Leiden
Utrechtse Veer 32
€ 350.000,- k.k.
Beschrijving

‘Een werkelijk fantastisch gelegen en zeer uniek woonhuis uit 1750 met een intieme, karaktervolle sfeer midden in de stad aan een gemoedelijk pleintje’

Voormalig pakhuis, in 1993 verbouwd en gerestaureerd door voormalige eigenaar die molenrestaurateur was; Leuk uitzicht over het pleintje en kijkend op het water van De Rijn. Dit pleintje maakt onderdeel uit van “Het Singelpark”, een recent aangelegde wandelroute langs de zeven singels van Leiden die nu met elkaar verbonden zijn door ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte56 m²
Perceeloppervlakte40 m²
Aantal kamers3 kamers
Aantal slaapkamers1 slaapkamer
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Een werkelijk fantastisch gelegen en zeer uniek woonhuis uit 1750 met een intieme, karaktervolle sfeer midden in de stad aan een gemoedelijk pleintje’

Voormalig pakhuis, in 1993 verbouwd en gerestaureerd door voormalige eigenaar die molenrestaurateur was; Leuk uitzicht over het pleintje en kijkend op het water van De Rijn. Dit pleintje maakt onderdeel uit van “Het Singelpark”, een recent aangelegde wandelroute langs de zeven singels van Leiden die nu met elkaar verbonden zijn door diverse bruggen die de gemeente Leiden recent heeft laten aanleggen. Deze stralende, one of a kind woning mét fantastische ligging biedt knusse ruimtes, een sfeervolle gevel, een beschutte ligging en dat allemaal op enkele minuten wandelen van de levendigheid van de Leidse binnenstad. De bijzondere panden die aan dit pleintje liggen vormen een fraai geheel.

INDELING

Begane grond:
De gevel verraadt niet direct dat achter de blauwe dubbele deuren een comfortabel woonhuis schuilt. Het is daarentegen een opvallend pand met blauwe kozijnen grenzend aan het groen aangelegde pleintje langs het water van de Nieuwe Rijn. De entree is via de dubbele garagedeuren aan de linkerzijde waarna direct de toegankelijke begane grond volgt. De loft sfeer wordt versterkt door de open keuken, het hoge plafond en de zichtbare houten balken. De bescheiden hoekkeuken kan eenvoudig uitgebreid worden en biedt een mooi uitzicht door de dubbele glazendeuren. Naast de keuken ligt de moderne badkamer met een hoekbad met douchegelegenheid, een toilet, radiator en een wastafel met handig opbergmeubel met lades. De trap naar de woonetage gaat luchtig op in het sfeervolle geheel en biedt bergruimte eronder.

Eerste etage:
De woonkamer ligt in de huidige situatie op de eerste verdieping. Hier is functioneel gebruik gemaakt van de ruimte door het creëren van een televisiehoek, opbergruimte en een werkplek. De vele ramen en de dakkapel laten aangenaam veel licht binnen en zorgen voor een fijn uitzicht op het voorgelegen groen. Ook hier is de stijl die op de begane grond ingezet is, volledig doorgetrokken waardoor een rustige eenheid ontstaat. Het is ook mogelijk om van deze ruimte 2 kamers te creëeren.

Vliering:
De vliering is bereikbaar door middel van een vaste trap. De nokhoogte geeft ruimte voor een slaap- of bergzolder.

OMGEVING
Deze toplocatie in Leiden is meer dan gunstig te noemen met op loopafstand de bruisende binnenstad, het Singelpark en diverse horeca. Voor de dagelijkse boodschappen ligt er een supermarkt om de hoek en diverse verswinkels. Ook is in de omgeving een grote diversiteit aan cafés en restaurants te vinden. Binnen enkele autominuten is de uitvalsweg A4 te bereiken of de N11 richting Utrecht. Openbaar vervoer is te vinden op het nabije Levendaal.

Goed om te weten:
Verkopers hebben een bouwtechnische keuring laten uitvoeren en deze is beschikbaar in de presentatie van de woning.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met behalve de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan!
Kom kijken en laat u verrassen!

Bijzonderheden:
– Bouwjaar 1750
– Woonoppervlakte 55m2
– Perceeloppervlakte 40m2
– Zeer bijzonder, karakteristiek pand met een rijke historie
– Gelegen aan een groen en rustig pleintje
– Moderne badkamer met ligbad

Vraagprijs: € 350.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom en asbest clausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Utrechtse Veer
Huisnummer
32
Postcode
2311 ND
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 350.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 6.250
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
2 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1750
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²
Perceeloppervlakte
40 m²
Inhoud
205 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
1 slaapkamer
Aantal kamers
3 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 toilet

Energie

Label
E
Label einddatum
29-01-2025
Type ketel
Remeha Avanta
Boiler jaar
2017
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
in centrum
Media

Vergelijk objecten