Leiden
Patellabank 2
€ 599.000,- k.k.
Beschrijving

*English text below*

‘Modern familiehuis in prima staat van onderhoud met uitgebouwde woonkamer en veranda in de diepe achtertuin met vrij uitzicht op de groene omgeving, een sfeervolle inrichting en veel ruimte in de geliefde Leidse Merenwijk’

Wonen in de kindvriendelijke groene Merenwijk in Leiden is eigenlijk altijd een goede keuze. Deze leuke en levendige wijk heeft werkelijk alles wat het tot een fijne woonomgeving maakt. Zo is er is ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte163 m²
Perceeloppervlakte145 m²
Aantal kamers5 kamers
Aantal slaapkamers3 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

*English text below*

‘Modern familiehuis in prima staat van onderhoud met uitgebouwde woonkamer en veranda in de diepe achtertuin met vrij uitzicht op de groene omgeving, een sfeervolle inrichting en veel ruimte in de geliefde Leidse Merenwijk’

Wonen in de kindvriendelijke groene Merenwijk in Leiden is eigenlijk altijd een goede keuze. Deze leuke en levendige wijk heeft werkelijk alles wat het tot een fijne woonomgeving maakt. Zo is er is er een groot wijkpark met een leuke kinderboerderij, een centraal gelegen winkelcentrum genaamd de ‘Kopermolen’ met een gezellige weekmarkt op vrijdag, er zijn verschillende basisscholen en kinderdagverblijven. Bovendien ligt de Patellabank 2 zeer gunstig ten opzichte van diverse uitvalswegen naar de A4 richting Amsterdam en Den Haag alsmede de A44 richting Amsterdam en ‘s-Gravenhage én van de historische binnenstad van Leiden is snel te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid(gratis) in de straat bij de woning.
Deze fijne eengezinswoning is dan ook zeker een bezichtiging waard!

INDELING

Begane grond:
In de straat valt direct op dat er geen doorgaand verkeer is en dat de winkels werkelijk op een steenworpafstand liggen. Perfect voor nieuwe bewoners met opgroeiende kinderen, maar natuurlijk voor iedereen die opzoek is naar rust, ruimte en een opvallend goed onderhouden huis. Na de voordeur kom je in de hal met een garderobe én een keurig modern toilet met fonteintje. Vanuit de hal kom je uit in de bijzonder lichte, tuingerichte woonkamer met trapopgang naar de verdieping, mooie houtenvloerdelen, een openhaard en serre-aanbouw aan de achterzijde met schuifdeuren naar de tuin. Aan de voorzijde is de moderne open keuken. Deze fraaie, donkere keuken is voorzien van een fraai granito aanrechtblad en alle moderne apparatuur, een vaatwasser, combi-oven, spoelbak, koelkast, een Boretti-fornuis met twee ovens, een 6-pits gaskookplaat met wokbrander en een afzuigkap. In de keuken heb je snel warm water door de close-in-boiler en er is handige opbergruimte met onder andere carrouselkasten en een apothekerskast. De vloertegels van de keuken worden elektrisch verwarmd.
Vanuit de keuken is er zicht op de voortuin en berging. De sfeervolle inrichting van de begane grond zorgt voor een verrassend geheel. Zo is er in de woonkamer ruimte voor een heerlijke zithoek en een grote eettafel. In de serre is ruimte voor een extra zithoek met uitzicht op de diepe achtertuin en de groene omgeving.

Eerste etage:
De eerste etage heeft een ruime overloop met grote wandkasten, waaraan twee ruime slaapkamers en de badkamer liggen. Daarvan hebben twee slaapkamers een grote afmeting en geschikt om in te richten als tweepersoonskamer. De slaapkamer aan de voorzijde heeft strak gestucte wanden, een dakkapel en veel dakramen waardoor het een hele lichte ruimte is. De grote slaapkamer aan de achterzijde heeft een extra hoog plafond en is eenvoudige terug te brengen tot twee slaapkamers. Deze kamer beschikt over een mooi uitzicht op de tuin en de groene omgeving. De badkamer, uit 2018, is uitgevoerd in moderne, luxe materialen en kleuren. De indeling is handig voor het dagelijks gebruik met een heerlijk ruime inloopdouche met fijne regendouche en handdouche, een handdoekradiator, toilet en een wastafel met meubel met fraaie stenen wasbak.
Tweede etage:

Tweede etage
De tweede etage is ook helemaal klaar en volledig afgewerkt. Op de overloop is een vaste kast met de mechanische ventilatie en cv-combiketel. Tevens is de wasruimte op deze overloop gecreëerd. Aan de voorzijde is een ruime derde slaapkamer met hoog plafond. Door de grote dakkapel uit 2018 is er aan de achterzijde een fijne chillruimte ontstaan voor tieners of kinderen. Hierdoor is deze verdieping echt een geheel geworden met de overige woonruimte.

Buiten.
Aan de voorzijde kun je via de overkapping de voortuin betreden. Deze voortuin ligt op het westen waardoor je hier van de laatste zonnestralen kunt genieten. In de voortuin is sierbestrating aangelegd en er is voldoende ruimte voor plantenbakken en een ruime lounge-zithoek of eethoek. De flinke berging zorgt voor privacy in de voortuin en heeft dubbele deuren om handig een scooter, de (bak)fietsen of andere spullen te kunnen stallen.
In de diepe achtertuin is een sfeervolle veranda aan de achterzijde waar je heerlijk tot laat van het buitenleven kunt genieten tijdens de zomeravonden. Tevens is er voldoende ruimte voor een extra zithoek en eettafel. De tuin beschikt over vaste beplanting, sierbestrating, een buitenkraan en elektriciteit.

Kom kijken en laat je verrassen in deze prachtige woning !

Kenmerken:
• Bouwjaar van deze woning is 1976
• De woonoppervlakte bedraagt 162,7m2
• De perceeloppervlakte is 145m2
• Energielabel A
• Gelegen in een zeer kindvriendelijke en gewilde wijk
• Dichtbij buurtwinkelcentrum, scholen, speeltuintjes en sport- en recreatiemogelijkheden
• Compleet moderne woning.
• 3 ruime slaapkamers (voorheen 4)
• Heerlijke grote berging
• De keuken is vergroot, de badkamer uitgebouwd
• Dakkapel 2e verdieping uit 2018
• Raamvergroting met dakkapel in de slaapkamer op de 1e verdieping in 2021
• Cv combiketel Remeha HR 2010
• Op fietsafstand van de historische binnenstad van Leiden en het CS

Vraagprijs € 599.000,- | aanvaarding in overleg

NEN 2580 meetrapport is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

English

Modern family home in excellent condition with extended living room and veranda in the large backyard with an unobstructed view of the green surroundings, an attractive interior and plenty of space in the popular Leiden Merenwijk’

Living in the child-friendly green Merenwijk in Leiden is always a good choice. This fun and lively neighborhood has everything that makes it a pleasant living environment. There is a large neighborhood park with a nice petting zoo, a centrally located shopping center called the ‘Kopermolen’ with a pleasant weekly market on Fridays, and there are several primary schools and daycare centers. In addition, the Patellabank 2 is very conveniently located in relation to various arterial roads to the A4 towards Amsterdam and The Hague as well as the A44 towards Amsterdam and The Hague and the historic city center of Leiden can be quickly reached. Sufficient parking (free) in the street near the house.

This lovely single-family home is definitely worth a visit!

LAYOUT
Ground floor:
In the street it is immediately noticeable that there is no through traffic and that the shops are really just close by. Perfect for new residents with growing children, but of course for anyone looking for peace, space and a remarkably well-maintained home. After the frontdoor you enter the hall with a wardrobe and a neat modern toilet with sink. From the hall you enter the very bright, garden-oriented living-room with stairs to the first floor, beautiful wooden floors, a fireplace and conservatory extension at the rear with sliding doors to the garden. At the front is the modern open kitchen. This beautiful, dark kitchen has a granite countertop and all modern appliances, a dishwasher, combi oven, sink, refrigerator, freezer, a Boretti stove with two ovens, a 6-burner gas hob with wok burner and an extractor hood. In the kitchen you have quick hot water thanks to the close-in boiler and there is handy storage space including carousel cabinets and a pharmacy cabinet. The kitchen floortiles are electrically heated.

From the kitchen there is a view of the front garden and storage room. The attractive design of the groundfloor creates a surprising whole. The living room has space for a lovely seating area and a large dining table. The conservatory has room for an extra seating area with a view of the deep backyard and the green surroundings.

First floor:
The first floor has a spacious landing with large wall cupboards, where two spacious bedrooms and the bathroom are located. Two of these bedrooms are large and suitable for use as a double room. The bedroom at the front has sleek plastered walls, a dormer window and many skylights, making it a very bright room. The large bedroom at the rear has an extra high ceiling and can easily be reduced to two bedrooms. This room has a beautiful view of the garden and the green surroundings. The bathroom, from 2018, is designed in modern, luxurious materials and colors. The layout is convenient for daily use with a wonderfully spacious walk-in shower with nice rain shower and hand shower, a towel radiator, toilet and a sink with furniture and a beautiful stone sink.

Second floor:
The second floor is also completely ready and finished. On the landing there is a cupboard with mechanical ventilation and central heating boiler. The laundry room has also been created on this landing. At the front is a spacious third bedroom with high ceilings. The large dormer window from 2018 has created a nice chill area at the rear for teenagers or children. As a result, this floor has truly become one with the other living space in the house.

Outside.
At the front you can enter the front garden through the canopy. This front garden faces west, so you can enjoy the last sunshine here. Decorative paving has been laid in the front garden and there is plenty of room for plants and a spacious lounge area or dining area. The large storage room provides privacy in the front garden and has double doors to conveniently store a scooter, cargo bikes or other items.

In the deep backyard there is an attractive veranda at the rear where you can enjoy the outdoors until late during the summer evenings. There is also enough space for an extra seating area and dining table. The garden has permanent plants, decorative paving, an outside tap and electricity.

Come take a look and be surprised by this beautiful home!

Characteristics:
• Year of construction of this house is 1976
• The living area is 162.7 m2
• The plot area is 145m2
• Energy label A
• Located in a very child-friendly and popular neighborhood
• Close to local shopping center, schools, playgrounds, sports and recreational opportunities
• Completely modern home.
• 3 spacious bedrooms (previously 4)
• Lovely large storage room
• The kitchen has been enlarged and the bathroom has been expanded
• Dormer window 2nd floor from 2018
• Window enlargement with dormer window in the bedroom on the 1st floor in 2021
• Central heater/private boiler Remeha HR 2010
• Within cycling distance of the historic city center of Leiden and the Central Station

Asking price € 599,000 | acceptance in consultation

NEN 2580 measurement report is available.

This information has been compiled by us with due care. However, no liability is accepted on our part for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. The NVM conditions apply.

The Measurement Instruction is based on NEN2580. The Measuring Instruction is intended to apply a more unambiguous method of measuring to provide an indication of the usable surface. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement results, for example due to differences in interpretation, rounding off or limitations at the land registry.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Patellabank
Huisnummer
2
Postcode
2317 MK
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 599.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 3.675
Status
Te koop
Aangeboden sinds
2 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1976
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
163 m²
Perceeloppervlakte
145 m²
Inhoud
559 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
5 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 toilet

Energie

Label
A
Label einddatum
03-06-2034
Isolatie
dakisolatie, vloer, dubbel glas, HR-glas
Type ketel
Remeha HR
Boiler jaar
2010
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Tuin
achtertuin, voortuin
Oppervlakte
62 m²
Tuin
southeast
Media

Vergelijk objecten