Leiden
Rijnstraat 11-D
€ 469.000,- k.k.
Beschrijving

Loftappartement met dakterras in rijksmonument de “Wollendekenfabriek Van Wijk”

Dit appartement is gelegen in een historisch waardevol en monumentaal pand waar ooit de Textielfabriek van de Gebroeders Van Wijk & Co gevestigd was. Een Leidse fabrikant van dekens, breigaren en sokken, die bestaan heeft van 1795 tot 1957. Rijnstraat 11D, Leiden. Er is een adembenemend uitzicht op markante gebouwen (o.a. de Meelfabriek en de Hooglandse kerk) en over het oude centrum van Leiden.Lees meer

Kenmerken
Woonoppervlakte111 m²
Perceeloppervlakte-
Aantal kamers4 kamers
Aantal slaapkamers3 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

Loftappartement met dakterras in rijksmonument de “Wollendekenfabriek Van Wijk”

Dit appartement is gelegen in een historisch waardevol en monumentaal pand waar ooit de Textielfabriek van de Gebroeders Van Wijk & Co gevestigd was. Een Leidse fabrikant van dekens, breigaren en sokken, die bestaan heeft van 1795 tot 1957. Rijnstraat 11D, Leiden. Er is een adembenemend uitzicht op markante gebouwen (o.a. de Meelfabriek en de Hooglandse kerk) en over het oude centrum van Leiden.

Hier geniet je van het beste van twee werelden. De buzz van de stad en de rust en privacy van een maisonnette op de bovenste verdiepingen van het gebouw. Alle stadse voorzieningen zijn op deze toplocatie binnen handbereik en vlakbij ligt het groene stadspark ‘Het Plantsoen”.

Op de begane grond ligt de gemeenschappelijke, beveiligde en verzorgde entree met brievenbussen, lift, het trappenhuis en toegang tot de eigen berging.

3e etage:
Op deze etage is de entree met toegang tot een grote berging en een zeer ruime kamer met 3 grote ramen met roedeverdeling.

4e etage:
Deze etage is een zee van ruimte en licht. De grote open living met halfopen keuken heeft drie grote ramen.
Er zijn op deze verdieping nog twee slaapkamers, een wasruimte, een apart toilet en een badkamer met een douche/ligbad combinatie.

Dakterras
Het heerlijke grote dakterras ligt op het zuid/zuidoosten. Hier geniet je in alle rust van de zon en het mooie uitzicht.

Gemeenschappelijke ruimten
In de centrale hal is er naast het trappenhuis ook een lift. De brievenbus en een eigen berging voor fietsen etc. bevinden zich hier ook.
Het gebouw heeft verder nog een gemeenschappelijk dakterras, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Om de hoek bevindt zich een grote supermarkt, een viswinkel en een bloemenzaak voor de dagelijkse boodschappen en aan het einde van de straat ligt stadspark “het Plantsoen” waar aansluiting is met het bekende Singelpark vanwaar je de binnenstad rond kunt wandelen. De stad Leiden heeft een bruisend centrum met veel horeca hotspots, bekende musea, gezellige terrasjes, theater en diverse bioscopen. De snelweg A4 is ge makkelijk te bereiken, binnen 10 minuten zit je op de snelweg.

Zoek je een plek waar je echt een ‘thuis’ van kan maken?
Waar nog talloze mogelijkheden zijn om de indeling naar je eigen wensen of smaak aan te passen. Waar je kunt wonen én werken of studeren.

Kom kijken en laat je verrassen!

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools. De relevante documentatie kunt u ook hier vinden inclusief de Vve stukken. Download de brochure om naar deze website te gaan!

Kenmerken:
– Bouwjaar: 1991
– Woonoppervlakte: 111 m2
– Inhoud: 320 m3
– Rijksmonument en vrijgesteld van energielabel
– Mooie historische charme met een eigentijds interieur
– 4-kamerappartement met zonnig dakterras
– Veel inpandige opbergruimte
– Ramen voorzien van dubbel glas of voorzetramen.
– Cv-ketel: Bosch (2005) eigendom
– Separate berging op de begane grond van het complex
– Actieve VVE, de kosten zijn € 337,24 per maand.
– Het is mogelijk om 1 parkeervergunning op het adres aan te vragen

Vraagprijs: € 469.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Ouderdom en asbest clausule zijn van toepassing

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Rijnstraat
Huisnummer
11-D
Postcode
2311 NJ
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 469.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 4.226
Status
Te koop
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Appartement
Bouwjaar
1991
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
111 m²
Inhoud
320 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
4 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad

Energie

Label
Niet beschikbaar
Isolatie
dakisolatie, vloer
Type ketel
Bosch
Boiler jaar
2005
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
in centrum, open ligging
Tuin
south
Media

Vergelijk objecten