Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiderdorp
Koningstraat 24
€ 579.000,- k.k.
Beschrijving

In de leukste straat van Leiderdorp ligt deze sfeervolle en volledig gemoderniseerde jaren ’30 woning met een voortuin en verzorgde achtertuin op het zuidoosten met een achterom en een berging.

De woning heeft een ruime woonkamer met open haard, eikenhouten vloer, openslaande deuren naar de achtertuin en een moderne keuken. Op de 1e verdieping zijn 3 slaapkamers met vaste kasten en een moderne badkamer aanwezig. Op de 2e etage een grote slaapkamer met een ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte121 m²
Perceeloppervlakte128 m²
Aantal kamers5 kamers
Aantal slaapkamers4 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

In de leukste straat van Leiderdorp ligt deze sfeervolle en volledig gemoderniseerde jaren ’30 woning met een voortuin en verzorgde achtertuin op het zuidoosten met een achterom en een berging.

De woning heeft een ruime woonkamer met open haard, eikenhouten vloer, openslaande deuren naar de achtertuin en een moderne keuken. Op de 1e verdieping zijn 3 slaapkamers met vaste kasten en een moderne badkamer aanwezig. Op de 2e etage een grote slaapkamer met een grote dakkapel aan de achterzijde. De woning heeft paneeldeuren, hoge plafonds, een erker aan de voorzijde en karakteristieke glas-in-lood op verschillende plekken in het huis.

Deze klassieke jaren ’30 woning ligt in het geliefde oude dorp (kerkwijk), in een van de leukste straten en in een zeer groene kindvriendelijke omgeving. Op nog geen kilometer afstand zijn 2 supermarkten (Lidl en AH), buurtwinkelcentrum ‘Oranje galerij’ en – ‘Santhorst’, tennisbanen, zwembad “De Does”, basisscholen, kinderopvang, diverse restaurantjes en ‘park de Houtkamp’.

Verder zijn er veel voorzieningen op fietsafstand zoals bijv. winkelcentrum ‘Winkelhof’, vele sportfaciliteiten, voortgezet onderwijs en het ziekenhuis ‘Alrijne’. De nabije groene omgeving zoals de ‘Munnikenpolder’ met een zwemstrandje en de ‘Boterhuispolder’ zijn eenvoudig te bereiken, net als het historische centrum van Leiden. Er zijn goede openbaar vervoer-verbindingen naar o.a. NS-station Leiden Centraal en de Leidse binnenstad.

Leiderdorp ligt erg centraal. Binnen 10 minuten rij je op de A4 of de N11. Schiphol, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Alphen zijn hierdoor eenvoudig te bereiken. Parkeren is mogelijk op de ruime parkeervakken in de straat.

HUIDIGE EIGENAAR AAN HET WOORD:
Het wonen in de Koningstraat hebben we altijd als heel fijn ervaren. We zijn in eerste instantie gevallen voor de locatie: een sfeervolle straat met jong en oud door elkaar, waar we de deur niet bij elkaar plat lopen maar we wel met elkaar verbonden zijn. Bijvoorbeeld via een facebookgroep.

We ondernemen veel in de straat. Zo hebben we in 2023 de boomspiegels opgeknapt, is er een jaarlijkse straat- BBQ, vieren we Halloween met de buurt en versieren in december de gevels met kleine kerstboompjes.

Je bent binnen 10 minuten in het centrum van Leiden, maar loopt ook zo de polder in om een rondje hard te lopen. Eigenlijk is het het beste van twee werelden: de drukte van de stad en de rust van de natuur; beide binnen handbereik.

Naast de fijne plek is het huis ook heerlijk. Afgelopen 13 jaar hebben we van dit huis ons droomhuis gemaakt. We hebben het glas in lood gemaakt, de gashaard om laten bouwen tot een open haard en in 2019 de tuin laten aanleggen met verlichting en cortenstalen bakken. Het is een licht huis, met een tuin op het zuidoosten. Als het op straat nog wat kil is, kan je vaak al heerlijk in de tuin zi[en, bijvoorbeeld onder de druivenrank. Hier zit je zomers juist
weer heerlijk knus en koel. We hebben jaarlijks heel veel druiven en appels uit eigen tuin. Dus in het najaar bakken we appeltaart en maken we jam.

Ook onze kinderen hebben het hier naar hun zin. Met veel andere kinderen, een gezellig speeltuintje in de Resedastraat en ’s zomers zwemmen in de Rijn is er altijd wel iets te beleven.

Helaas wordt het huis, met inmiddels drie kinderen, aan de kleine kant. Wij hebben hier met enorm veel plezier gewoond en hopen dat de nieuwe bewoners er minstens net zoveel van zullen genieten als wij.

Indeling
Begane grond
Entree, hal met meterkast en een kast onder de trap, toiletruimte met ‘Sicis’ mozaïektegels. Een ruime en sfeervolle woonkamer met klassieke open haard, erker aan de voorzijde, glas-in-lood, eiken vloerdelen en openslaande deuren naar de tuin. Wanden en plafonds zijn gestuct en voorzien van inbouwspots. De Siematic keuken aan de achterzijde is modern en uitgevoerd in neutrale kleurstellingen. De aanwezige inbouwapparatuur bestaat uit een 5-pits gaskookplaat met wokbrander, een oven, afzuigkap, koelkast, een spoelbak en een vaatwasser. De keuken is voorzien van antraciet vloertegels. De bijkeuken is voorzien van aansluitingen voor wasapparatuur, vaste kast en biedt tevens toegang naar de tuin.

1e verdieping:
Ruime overloop, 1e slaapkamer aan de voorzijde met vaste kast, 2e ruime slaapkamer aan de voorzijde met vaste kast, moderne badkamer aan de achterzijde voorzien van vloer- en wandtegels. In de badkamer is een toilet, een grote inloopdouche, designradiator en een wastafelmeubel aanwezig. De 3e (hoofd)slaapkamer aan de achterzijde van de woning is ook voorzien van een vaste kast. Deze verdieping is voorzien van paneeldeuren, een laminaatvloer en gestucte wanden en plafonds.

2e verdieping (zolderverdieping):
Voorzolder met een aparte bergruimte en weggewerkte cv-combiketel (uit 2020). De grote zolder-slaapkamer heeft een woning brede dakkapel aan de achterzijde. Op deze verdieping is het mogelijk om in plaats van de grote bergruimte nog een extra kamer te maken.

Buiten.
Goed verzorgde voortuin en een diepe, recent nieuw aangelegde achtertuin (najaar 2019) op het zuidoosten (vrijwel de gehele dag zon) met een schuur en achterom. Deze tuin heeft vaste cortenstalen bakken, een appelboom, sierbestrating, schommel en beschut zitje onder de wijnstok. De tuin heeft een gunstige ligging ten opzichte van de achtergelegen woningen waardoor er erg veel privacy is.

Eigen woningwebsite
Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools. De relevante documentatie kunt u hier tevens vinden. Download de brochure van Funda om naar deze website te gaan.

Kenmerken:
– Bouwjaar: 1935
– Woonoppervlak: 121m2
– Inhoud: 377m3
– Perceel: 128m2
– Warm water en centrale verwarming met Cv-combiketel: Remeha Avanta HR CW-5 2020
– Glasisolatie HR++ en dakisolatie aanwezig.
– De woning is voorzien van karakteristiek glas in lood en paneeldeuren.
– Het buitenschilderwerk deels 2019 en deels 2021 gedaan.
– De wanden en plafonds zijn afgewerkt met stucwerk.
– Een schuur/ fietsenberging in de achtertuin.

Vraagprijs: € 579.000, – K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het Kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Koningstraat
Huisnummer
24
Postcode
2351 PH
Stad
Leiderdorp

Overdracht

Vraagprijs
€ 579.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 4.786
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
6 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1935
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
121 m²
Perceeloppervlakte
128 m²
Inhoud
377 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
4 slaapkamers
Aantal kamers
5 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 toilet

Energie

Label
C
Label einddatum
28-08-2033
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas
Type ketel
Remeha Avanta CW5
Boiler jaar
2020
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Tuin
achtertuin, voortuin
Oppervlakte
68 m²
Tuin
southeast
Media

Vergelijk objecten