Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Buys Ballotstraat 12
€ 529.000,- k.k.
Beschrijving

‘Sfeervol en compleet gerenoveerd jaren ’30 familiehuis met karakteristieke architectuur en bijbehorende details in een zeer kindvriendelijke straat’

De woning is de laatste jaren compleet aangepakt en gemoderniseerd, maar wel met het behoud van de jaren ’30 architectuur. De woning is gelegen in de gewilde Professorenwijk, waar groen en sfeervolle aanzichten het beeld bepalen. De woning met heerlijke tuin is zeer centraal gelegen, op loopafstand van diverse buurtwinkels voor de dagelijkse boodschappen, evenals diverse (...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte88 m²
Perceeloppervlakte78 m²
Aantal kamers4 kamers
Aantal slaapkamers3 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Sfeervol en compleet gerenoveerd jaren ’30 familiehuis met karakteristieke architectuur en bijbehorende details in een zeer kindvriendelijke straat’

De woning is de laatste jaren compleet aangepakt en gemoderniseerd, maar wel met het behoud van de jaren ’30 architectuur. De woning is gelegen in de gewilde Professorenwijk, waar groen en sfeervolle aanzichten het beeld bepalen. De woning met heerlijke tuin is zeer centraal gelegen, op loopafstand van diverse buurtwinkels voor de dagelijkse boodschappen, evenals diverse (basis)scholen en sport- en recreatiemogelijkheden. Station Lammerschans ligt ook echt op loopafstand. De uitvalswegen naar Schiphol, Den Haag, Utrecht en Amsterdam zijn nabij. De historische binnenstad van Leiden, park Roomburg en Cronesteijn liggen op enkele fietsminuten afstand.

Indeling

Begane grond:
Entree woning met vernieuwde meterkast met fraai toilet en fontein. Toegang tot de lichte woonkamer met erker. De woonkamer heeft aan de voorzijde een zitgedeelte en aan de achterzijde plek voor een grote eettafel met toegang tot de semi-open keuken. De L-vormige keuken is voorzien van: Vaatwasser, 4-pits gaskookplaat met afzuigkap, koel/vriescombinatie, spoelbak en losse combi-oven. Via de keukendeur toegang tot de achtertuin. De woonkamer heeft aan de achterzijde kunststof openslaande deuren met tevens toegang tot de zonnige achtertuin.

Eerste etage:
Vanuit de woonkamer via nieuwe trap toegang naar de eerste etage. Overloop met 2e (separate) toilet. Aan de voorzijde ligt de 1e slaapkamer met dakkapel. De naastgelegen moderne badkamer is voorzien van een ligbad, (regen) douche, elektrische vloerverwarming, handdoekradiator en dubbele wastafel met spiegelkast en verlichting. Aan de achterzijde van de woning ligt de 2e ruime slaapkamer met airco en toegang tot het balkon.

Tweede etage:
Op de zolderetage is verrassend veel ruimte door de grote nieuwe dakkapel aan de achterzijde. Er is voldoende opbergruimte aanwezig en hier is ook de opstelplaats voor de wasmachine/droger en de cv-ketel. Naast de wasmachine is er tevens een voorbereiding voor warm water, zodat hier eventueel een extra wastafel gecreëerd kan worden. De huidige bewoners hebben de tweede etage ingericht als riante werkplek, maar deze ruimte kan ook verbouwd worden tot twee slaapkamers. Er is nog een vliering aanwezig bereikbaar via een vlizotrap.

Buiten:
De achtertuin is gelegen op het noorden, maar is verassend zonnig en voorzien van sierbestrating. De borders met planten zorgen voor een groenaccent. De tuin heeft een achterom en berging.

Kom kijken en laat je verrassen!

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met behalve de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan.

Goed om te weten:
De woning is de laatste jaren compleet aangepakt, hieronder een overzicht van de verbouwingen.
• Nieuwe dakkapel achterzijde sept 2023.
• Schilderwerk buiten in 2023 en 2024.
• Nieuwe schuur 2022
• Airco en cv-ketel 2021
• Mechanische ventilatie 2021
• Nieuwe badkamer met elektrische vloerverwarming 2021
• 2e thermostaat voor de 1e en 2e etage
• Toilet begane grond vernieuwd 2021
• Begane grondvloer compleet geïsoleerd met vloerverwarming 2021
• Overal dubbel glas
• Nieuwe riolering aangebracht, werd voorheen gedeeld met de buren 2021
• Ramen 1e etage voorzien van nieuw dubbelglas, voorzijde 2021, achterzijde 2022
• Keuken dak vervangen 2021
• Spouwmuurisolatie 2022
• Zolder geïsoleerd in fases 2021/2022/2023
• Trap naar 1e etage vervangen en verplaatst 2021

Kenmerken:
– Bouwjaar 1936
– Woonoppervlakte 88m2
– Perceeloppervlakte 78m2
– Energielabel C
– Zeer geliefde locatie in de Professorenwijk in Leiden
– Authentieke details zoals paneeldeuren en erker
– Zonnige achtertuin met berging/schuur en achterom

Vraagprijs: € 529.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

– NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

– Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom- en asbest-clausule.

– Verkopers hebben een bouwtechnische keuring laten uitvoeren en deze is beschikbaar in de presentatie van de woning.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Buys Ballotstraat
Huisnummer
12
Postcode
2313 TT
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 529.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 6.012
Status
Onder bod
Aangeboden sinds
2 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1936
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
88 m²
Perceeloppervlakte
78 m²
Inhoud
314 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
4 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 douche

Energie

Label
C
Label einddatum
05-04-2034
Isolatie
dakisolatie, vloer, dubbel glas
Type ketel
Intergas Kombi Kompakt HRE
Boiler jaar
2021
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
achtertuin
Oppervlakte
31 m²
Tuin
north
Media

Vergelijk objecten