Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Rijnstraat 11-D
€ 495.000,- k.k.
Beschrijving

‘Prachtig dubbel 4-kamerappartement in het bruisende hart van Leiden met een royaal vloeroppervlakte en een fantastisch dakterras’

Ontdek het summum van stedelijk wonen in het prachtige hart van Leiden aan de Rijnstraat 11D. Dit buitengewoon leuke maisonnette appartement biedt niet alleen een stijlvolle woonruimte, maar ook een unieke combinatie van modern comfort en historische charme. Gelegen op een toplocatie, omarmt dit pand de rijke geschiedenis van Leiden terwijl het tegelijkertijd voldoet aan ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte110 m²
Perceeloppervlakte-
Aantal kamers4 kamers
Aantal slaapkamers3 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Prachtig dubbel 4-kamerappartement in het bruisende hart van Leiden met een royaal vloeroppervlakte en een fantastisch dakterras’

Ontdek het summum van stedelijk wonen in het prachtige hart van Leiden aan de Rijnstraat 11D. Dit buitengewoon leuke maisonnette appartement biedt niet alleen een stijlvolle woonruimte, maar ook een unieke combinatie van modern comfort en historische charme. Gelegen op een toplocatie, omarmt dit pand de rijke geschiedenis van Leiden terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de eisen van hedendaags wonen.

Dit appartement is gelegen in een historisch waardevol en monumentaal pand waar ooit de Textielfabriek van de Gebroeders Van Wijk & Co gevestigd was. Een Leidse fabrikant van dekens, breigaren en sokken, die bestaan heeft van 1795 tot 1957. Dit pand is ook wel bekend als de “Wollendeken fabriek”

Op de begane grond ligt de gemeenschappelijke, beveiligde en verzorgde entree met brievenbussen, lift, het trappenhuis en toegang tot de eigen berging.

Op de derde etage, aan de gemeenschappelijke hal, ligt de entree van dit appartement. De ruime hal biedt toegang tot de bovengelegen etage, een grote berging, meterkast en een zeer ruime kamer die door de huidige bewoner in gebruik is als werkruimte. De drie grote, roede verdeelde ruiten bieden een mooi uitzicht op de omliggende architectuur en de ondergelegen Hogewoerd.

Op de vierde etage betreed je een oase van licht en ruimte zodra je de woonruimte instapt. De woonkamer is voorzien van veel natuurlijk licht dankzij de drie grote ramen. De open plattegrond creëert een naadloze overgang tussen de verschillende leefruimtes. De half openkeuken biedt een praktische opstelling met een gaskookplaat, koelkast en afzuigkap. Er is ruimte voor een grote eettafel en een riante zithoek. Aan de andere zijde van het appartement liggen nog twee slaapkamers, een wasruimte met opstelplaats Cv-ketel, een toilet met fonteintje en een badkamer die beschikt over een douche/ligbad combinatie, een radiator en een wastafel met spiegel. De ruime en goed ingerichte kamers bieden een oase van rust en privacy. De grote slaapkamer is circa 14m2 en bij uitstek geschrikt voor een tweepersoonsbed. De tweede kamer op deze etage beschikt over toegang tot het mooie dakterras met een prachtig vrij uitzicht over de stad. Hier, midden in het centrum van Leiden, is het heerlijk rustig vertoeven en kun je volop genieten van de zon binnen de privacy van je eigen huis. Tevens is er een groot gemeenschappelijk dakterras.

Om de hoek bevindt zich een grote supermarkt, een viswinkel en een bloemenzaak voor de dagelijkse boodschappen en aan het einde van de straat ligt stadspark “het Plantsoen” waar aansluiting is met het bekende Singelpark vanwaar je de binnenstad rond kunt wandelen. De stad Leiden heeft een bruisend centrum met veel horeca hotspots, bekende musea, gezellige terrasjes, theater en diverse bioscopen. De snelweg A4 is ge makkelijk te bereiken, binnen 10 minuten zit je op de snelweg.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools. De relevante documentatie kunt u ook hier vinden inclusief de Vve stukken. Download de brochure om naar deze website te gaan!

Kom kijken en laat je verrassen!

Kenmerken:
– Bouwjaar: 1991
– Woonoppervlakte: 110 m2
– Inhoud: 317 m3
– Rijksmonument en vrijgesteld van energielabel
– Mooie historische charme met een eigentijds interieur
– 4-kamerappartement met zonnig dakterras
– Veel inpandige opbergruimte
– Ramen voorzien van dubbel glas of voorzetramen.
– Cv-ketel: Bosch (2005) eigendom
– Separate berging op de begane grond van het complex
– Actieve VVE, de kosten zijn €277,00 per maand.
– Het is mogelijk om 1 parkeervergunning op het adres aan te vragen

Vraagprijs: € 495.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Ouderdom en asbest clausule zijn van toepassing

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Rijnstraat
Huisnummer
11-D
Postcode
2311 NJ
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 495.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 4.500
Status
Te koop
Aangeboden sinds
7 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Appartement
Bouwjaar
1991
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
110 m²
Inhoud
317 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
4 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad

Energie

Label
Niet beschikbaar
Isolatie
dakisolatie, vloer
Type ketel
Bosch
Boiler jaar
2005
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
in centrum, open ligging
Tuin
south
Media

Vergelijk objecten