Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Pieter de la Courtstraat 70
€ 998.000,- k.k.
Beschrijving

‘Karakteristiek hoekherenhuis met architectonische allure’

Een huis grondig renoveren is grenzen verleggen, zoeken naar het evenwicht tussen hedendaags en authentiek, streven naar behoud van het karakter en het belichten van de sterke punten van een huis. Men moet daarvoor de tijd nemen en verder kijken dan de gebaande paden. Het is deze bewoners gelukt het huis sfeer, karakter, ruimte en comfort te geven en dat allemaal in de populaire Tuinstadswijk in Leiden.Lees meer

Kenmerken
Woonoppervlakte187 m²
Perceeloppervlakte338 m²
Aantal kamers6 kamers
Aantal slaapkamers4 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Karakteristiek hoekherenhuis met architectonische allure’

Een huis grondig renoveren is grenzen verleggen, zoeken naar het evenwicht tussen hedendaags en authentiek, streven naar behoud van het karakter en het belichten van de sterke punten van een huis. Men moet daarvoor de tijd nemen en verder kijken dan de gebaande paden. Het is deze bewoners gelukt het huis sfeer, karakter, ruimte en comfort te geven en dat allemaal in de populaire Tuinstadswijk in Leiden.

Deze heerlijke jaren ’30 hoekwoning verdient nieuwe bewoners die kunnen genieten van alle details die dit huis in zich heeft. De paneeldeuren, de glas-in-lood-ramen, het fraaie metselwerk en het kenmerkende triangelvormige raam in de zijgevel, het is allemaal zoals de architectuur in de jaren ‘20-‘30 was. Bovendien heeft de woning een aangename tuin rondom met vrijstaande garage en oprit voor een auto én ligt de binnenstad op enkele wandelminuten afstand.

Indeling

Begane grond:
Na het openen van de originele voordeur met fraai glas-in-lood detail, stapt u binnen in een ruime hal met trapopgang naar boven, trapkast met meterkast, garderobe en een toilet met fonteintje. De T-vormige hal geeft toegang tot alle vertrekken op de begane grond. De lange woonkamer in L-vorm met parketvloer in visgraatverband en de prachtige karakteristieke erker met uitzicht op de voortuin, voelt licht en ruim aan. De originele kamer-en-suite tussen de eetkamer en de living beschikt over twee schuifdeuren. De vaste kasten bieden veel praktische bergruimte. Het is de moeite waard om deze kamer eens goed te observeren. Zo zijn de plafonds ruim 3 meter hoog, zijn er twee identieke natuurstenen schouwen, zijn de paneeldeuren conform oorspronkelijk ontwerp, passen de inrichting en de materialiserend bij de bouwperiode van het huis en ligt er achter elk raam een groen uitzicht met veel privacy. De eetkamer biedt voldoende ruimte voor een grote eettafel bij de openslaande deuren. Vanuit de hal is de separate woonkeuken bereikbaar die beschikt over alle moderne gemakken en veel kast- en werkruimte. Ook de fijne keuken heeft openslaande deuren naar de grotendeels groenblijvende tuin. Er is hier ruimte voor een tweede eethoek.

1e etage:
De statige bordestrap naar de eerste etage wordt gedecoreerd door het adembenemende glas-in-lood paneel met het wapen van Leiden, de ‘Leidse sleutels’.
De overloop op deze verdieping geeft toegang tot twee zeer ruime slaapkamers, een toilet met fonteintje en een badkamer met een ligbad, radiator, douche en een wastafel met modern opbergmeubel. De achtergelegen slaapkamer geeft toegang tot een heerlijk zonnig balkon en heeft een mooi uitzicht op de tuin en de groene daken op de keuken-uitbouw en de garage. De hoge plafonds geven een ruimtelijk gevoel en benadrukken het karakter van dit prachtige huis.

2e etage:
Op de lichte zolder is verrassend veel ruimte. In de bestaande situatie zijn er twee slaapkamers voorzien van een eigen wastafel en een dakkapel. Ook is er een tweede badkamer gesitueerd en een aparte wasruimte waar ook de cv-ketel hangt. De badkamer beschikt over een ligbad met douchegelegenheid, een wastafel en een toilet.

Buiten:
De woning is aan drie zijden omgeven door tuin waardoor er veel privacy is en er de hele dag mogelijkheid is om van de zon te genieten. Aan de zijkant ligt een oprit met een ruime, vrijstaande garage. De garage beschikt over elektra en is goed te gebruiken als hobby-/of opslagruimte. De tuin is gunstig gelegen ten opzichte van de zon met voldoende ruimte om heerlijk privé te kunnen genieten van de groene omgeving en het buitenleven.

De gewilde en bekende ‘Tuinstadwijk’ in Leiden heeft een goede ligging. De charmante Doezastraat met speciaalzaken en boetiekjes ligt om de hoek, evenals diverse (basis)scholen, treinstation Lammenschans en veel sport- en recreatiemogelijkheden zoals het groene Singelpark. De binnenstad van Leiden met haar vele grachten, de Schouwburg, een grote diversiteit aan horeca, musea en winkels is in vijf minuten te belopen. Ook de uitvalswegen naar Schiphol, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam zijn nabij.

Kom kijken en laat je verrassen.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools aanwezig. De relevante documentatie kunt u tevens hier vinden. Download de brochure om naar deze website te gaan!

Bijzonderheden:
o Prachtige locatie in Leiden
o Hoekherenhuis met architectonische allure
o 4 zeer ruime slaapkamers
o 2 badkamers
o Veel authentieke sfeervolle elementen
o Hoekwoning met aan 3 zijden tuin
o Een ruime garage met eigen oprit
o Platte daken voorzien van bio-vriendelijke sedumdaken
o Zolderetage voorzien van dakkapellen
o Dichtbij de binnenstad en toch rustig gelegen

Vraagprijs: € 998.000, – K.K. | Oplevering: in overleg

– NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar

– Wij hebben de woning ook al bouwtechnisch laten keuren en is beschikbaar in de presentatie van de woning.

– Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom- en asbest-clausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Pieter de la Courtstraat
Huisnummer
70
Postcode
2313 BW
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 998.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.337
Status
Verkocht o.v.
Aangeboden sinds
3 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1931
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
187 m²
Perceeloppervlakte
338 m²
Inhoud
608 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
4 slaapkamers
Aantal kamers
6 kamers
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
2 ligbaden, 1 douche, 1 toilet

Energie

Label
E
Label einddatum
15-09-2033
Isolatie
dubbel glas
Type ketel
Atag
Boiler jaar
2016
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
in woonwijk
Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin
Oppervlakte
221 m²
Tuin
west

Garage

Capaciteit
1
Media

Vergelijk objecten