Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Oude Rijn 39-a
€ 675.000,- k.k.
Beschrijving

‘Uniek 4-kamer begane grond appartement op een prachtige, historische locatie in het hart van Sleutelstad Leiden met een terras en eigen parkeerplaats op afgesloten terrein’

Betreed de tijdloze grandeur van dit Rijksmonument aan de Oude Rijn 39A, gelegen in het hart van het prachtige historische Leiden. Deze unieke woning, doordrenkt van geschiedenis en moderne elegantie, biedt een zeldzame kans om te wonen op de begane grond van een statig pand aan de ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte108 m²
Perceeloppervlakte-
Aantal kamers4 kamers
Aantal slaapkamers3 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Uniek 4-kamer begane grond appartement op een prachtige, historische locatie in het hart van Sleutelstad Leiden met een terras en eigen parkeerplaats op afgesloten terrein’

Betreed de tijdloze grandeur van dit Rijksmonument aan de Oude Rijn 39A, gelegen in het hart van het prachtige historische Leiden. Deze unieke woning, doordrenkt van geschiedenis en moderne elegantie, biedt een zeldzame kans om te wonen op de begane grond van een statig pand aan de rustige Oude Rijn. Maak kennis met een mix van eigentijdse en klassieke allure, waar comfort samenkomt met authentieke details en waar de 3 meter hoge ramen een gemoedelijk uitzicht geven op één van de mooiste grachten die de binnenstad rijk is. De hele dag een constant veranderend uitzicht met op loopafstand alle voorzieningen die het leven aangenaam maken. De Burcht ligt echt om de hoek.

Indeling

Begane grond:
Stap via de hal binnen in de lichte open leefruimte waar de authentieke details en het natuurlijke licht een grote rol spelen. De smaakvolle openkeuken beschikt over een hoog raam en diverse inbouwapparatuur waaronder een 5-pitsgaskookplat, afzuigkap, een oven, vaatwasser en een koel/vries combinatie. Vanuit de keuken is er direct toegang tot de spectaculaire woonkamer met dito uitzicht. De living heeft een ruim 3 meter hoog, origineel ornamentenplafond en 2 grote roede verdeelde ramen vanaf de grond. Er is voldoende ruimte voor een royale zit- en eethoek. Verschillende interieur opstellingen zorgt voor prachtig zicht naar buiten. De tweede hal is bereikbaar vanuit de keuken en geeft toegang tot de 2 slaapkamers, een werkkamer, de badkamer, een separaat toilet met fonteintje, een ruime inpandige berging en een kast met de cv-ketel en de wasmachineaansluiting. Aan de achterzijde van het pand liggen de twee slaapkamers en de werkkamer met grote ramen en in aangename rust. De dubbele deuren in twee kamers geven toegang tot het terras dat grenst aan een binnenterrein behorende bij de appartementen. Het terras kan eenvoudig meer persoonlijk en privé gemaakt worden door het plaatsen van mooie bakken met groenblijvende beplanting. De grootste slaapkamer is toegankelijk vanuit de werkkamer en heeft een riante afmeting. De badkamer is praktisch ingedeeld en beschikt over een wastafel met meubel, een douche met douchewand en een designradiator.

Geniet van een idyllische omgeving aan de Oude Rijn, waar de sfeer van het verleden hand in hand gaat met het bruisende stadsleven van Leiden. De locatie biedt niet alleen een schilderachtig uitzicht op het water, maar ook de nabijheid van winkels, restaurants en culturele bezienswaardigheden. Het appartement beschikt over een aangename buitenruimte, een veilig binnenterrein met een eigen parkeerplaats en een gemeenschappelijke fietsenstalling. Bovendien is er een externe, afsluitbare berging die toebehoord aan nummer 39A. Er zijn totaal 5 appartementen in dit kleinschalig klassiek gebouw.

Kom kijken en laat je verrassen!

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met behalve de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan!

Kenmerken:
– Rijks monumentaal pand met brede en imposante façade
– Bouwjaar: 1750
– Woonoppervlak: 108 m2
– Inhoud: 404 m3
– Appartement beschikt over een eigen parkeerplaats op afgesloten terrein, bereikbaar via de Hooglandse Kerkgracht
– Eigen externe berging en een gemeenschappelijke fietsenstalling
– Karakteristiek en luxe 4-kamer stadsappartement gelegen op een unieke plek
– Eigen terras aan het binnenterrein gelegen op het zuiden/zuidoosten.
– De woning is een Rijksmonument en daarom vrijgesteld van een energielabel.
– Gezonde en actieve VVE, de kosten voor de VVE bedragen € 224,00 per maand.
– Voor eigenaren is 1 parkeervergunning beschikbaar

Vraagprijs: € 675.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

– Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom- en asbestclausule.

– Nimmer bewoon-clausule is van toepassing

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Oude Rijn
Huisnummer
39-a
Postcode
2312 HB
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 675.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 6.250
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
3 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Appartement
Bouwjaar
1750
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
108 m²
Inhoud
404 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
4 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Voorzieningen
1 douche

Energie

Label
Niet beschikbaar
Isolatie
dakisolatie
Type ketel
Nefit
Boiler jaar
2013
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan water, in centrum
Oppervlakte
12 m²
Tuin
southeast

Garage

Type
parkeerplaats
Media

Vergelijk objecten