Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Groenhovenstraat 2
€ 1.150.000,- k.k.
Beschrijving

Dit charmante uitgebouwde herenhuis met statige façade staat op één van de meest idyllische plekjes in Leiden en is werkelijk uniek. Niet alleen de vloeroppervlakte van 200m2, ook het afwerkingsniveau is indrukwekkend. Aan ieder detail is gedacht en er is geen enkele concessie gedaan wat betreft luxe en comfort. Er zijn 5 slaapkamers en 2 badkamers aanwezig. Bovendien is de locatie fantastisch. “Vreewijk” is een rustige en kleinschalige wijk tegen de historische binnenstad van Leiden ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte201 m²
Perceeloppervlakte151 m²
Aantal kamers6 kamers
Aantal slaapkamers5 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

Dit charmante uitgebouwde herenhuis met statige façade staat op één van de meest idyllische plekjes in Leiden en is werkelijk uniek. Niet alleen de vloeroppervlakte van 200m2, ook het afwerkingsniveau is indrukwekkend. Aan ieder detail is gedacht en er is geen enkele concessie gedaan wat betreft luxe en comfort. Er zijn 5 slaapkamers en 2 badkamers aanwezig. Bovendien is de locatie fantastisch. “Vreewijk” is een rustige en kleinschalige wijk tegen de historische binnenstad van Leiden aan. Het dorpsachtige karakter weet zich uitstekend te mengen met het bruisende centrum dat slechts op enkele wandelminuten afstand ligt. Een betere combinatie is er bijna niet.

Indeling

Begane grond:
Het riante woonoppervlak begint direct bij binnenkomst in de imposante hal met hoog plafond. Hier vormt de hal met marmeren vloertegels, trappartij en de doorkijk naar de achtergelegen keuken een fraai geheel. De hal biedt toegang tot alle ruimtes op de begane grond waar uiteraard een authentiek tochtportaal, garderobe, een praktische trapkast en een ruim toilet met fonteintje niet ontbreekt. Vanuit de hal is door de glazen deur de prachtige lichte keuken bereikbaar die grenst aan de zonnige achtertuin. De moderne open keuken met kook-eiland is voorzien van alle denkbare apparatuur, er is voldoende zitmogelijkheid aan het eiland en het dakvenster in de uitbouw geeft een prachtige lichtinval. Vanuit de eetkamer en de kamer-en-suite komt u in de moderne en intieme living met gashaard. De vele ramen op de begane grond en de glazen achterpui met maar liefst twee dubbele deuren zorgen voor veel licht en een prachtige verbinding met buiten.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping is voorzien van twee zeer riante slaapkamers en een badkamer.
De ruime slaapkamer aan de achterzijde met airco beschikt over een balkon met uitzicht op de achtertuin. Deze kamer heeft diverse maatwerkinbouwkasten en een sfeervol multifunctioneel wandmeubel. De tweede slaapkamer ligt aan de voorkant van het huis en heeft een waanzinnig formaat. De kenmerkende erker, die zo goed past bij deze bouwperiode, is een charmant onderdeel van de kamer. Net als de geïntegreerde kasten en de hoge plafonds. De badkamer op deze etage ligt aan de achterzijde en beschikt over een douche, toilet en een wastafel met maatwerkmeubel. De marmeren en houten elementen geven deze ruimte een luxe uitstraling.

Tweede etage:
Op de tweede etage van dit schitterende huis liggen drie slaapkamers wisselend in grootte, een wasruimte en een tweede badkamer. Ook hier vormen licht en ruimte een mooi samenspel waardoor alle ruimtes fijn aanvoelen. De kleinste slaapkamer op deze verdieping is momenteel in gebruik als kleedkamer. De badkamer beschikt over een ligbad, een separate douche, een toilet en een wastafel. Het marmer en hout komen ook op deze etage subtiel terug. Het gehele huis is voorzien van een houten vloer.

Buiten:
De tuin is grotendeels voorzien van sierbestrating met gevulde plantenbakken voor een groenaccent. De veranda is een heerlijke plek om bij de haard te zitten, droog en comfortabel om te genieten van alle jaargetijden.

Zoals u kunt zien gaat het hier om een zeer ruim, uitstekend onderhouden herenhuis met een prachtige, zonnige tuin in een gewilde en rustige omgeving. Het centrum van Leiden met geweldige horeca, musea, bioscopen, de gezellige weekmarkt en het Centraal station ligt slechts op enkele wandelminuten afstand. Een rondje hardlopen of wandelen kan prima in het Singelpark dat vrijwel naast het huis begint en ook voor uitvalswegen richting de grote steden hoeft u niet ver te rijden. Parkeren gaat middels een vergunning, maar is hier in de straat vrijwel nooit een probleem. Wij laten u deze unieke woning graag persoonlijk zien.

Kom kijken en laat je verrassen.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools aanwezig. De relevante documentatie kunt u tevens hier vinden. Download de brochure om naar deze website te gaan!

Bijzonderheden:
– Karakteristiek herenhuis met veel ruimte
– Bouwjaar 1915
– Het dak is recent vernieuwd
– Zeer geschikt voor zonnepanelen
– Hoog afwerkingsniveau en keurig onderhouden
– Luxueuze en sfeervolle woning
– Veel woonruimte
– 5 slaapkamers en 2 badkamers
– Heerlijke tuin met veranda en groot balkon op de eerste etage
– Met veel liefde en aandacht ingericht
– Rustige omgeving en toch dichtbij de binnenstad
– Mogelijkheid tot ligplaats in de omgeving (op basis van vergunning)

Vraagprijs: € 1.150.000, – K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

De woning is reeds bouwtechnisch gekeurd en beschikbaar via de eigen website van de woning.

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom- en asbestclausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Groenhovenstraat
Huisnummer
2
Postcode
2311 BT
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.150.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.722
Status
Verkocht o.v.
Aangeboden sinds
5 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1915
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
201 m²
Perceeloppervlakte
151 m²
Inhoud
737 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal kamers
6 kamers
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 2 douches, 1 toilet

Energie

Label
C
Label einddatum
08-09-2033
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
achtertuin
Oppervlakte
70 m²
Tuin
south
Media

Vergelijk objecten