Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Pieter de la Courtstraat 9
€ 450.000,- k.k.
Beschrijving

In het hart van de prachtige stad Leiden bevindt zich een leuke gezinswoning die direct bij het bruisende stadscentrum ligt. Gelegen in de geliefde Tuinstadwijk, in een rustige straat, biedt deze stadswoning alles wat je nodig hebt voor comfortabel wonen.

Er is een ruime en lichte woonkamer, waar je heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag. De grote ramen laten veel natuurlijk licht binnen en geven je uitzicht op de levendige omgeving. ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte90 m²
Perceeloppervlakte69 m²
Aantal kamers4 kamers
Aantal slaapkamers3 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

In het hart van de prachtige stad Leiden bevindt zich een leuke gezinswoning die direct bij het bruisende stadscentrum ligt. Gelegen in de geliefde Tuinstadwijk, in een rustige straat, biedt deze stadswoning alles wat je nodig hebt voor comfortabel wonen.

Er is een ruime en lichte woonkamer, waar je heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag. De grote ramen laten veel natuurlijk licht binnen en geven je uitzicht op de levendige omgeving. De open indeling zorgt voor een moderne en uitnodigende sfeer. Met drie slaapkamers is er voldoende ruimte voor het hele gezin. Elke kamer is smaakvol ingericht en biedt voldoende privacy. Of je nu behoefte hebt aan een rustige plek om te werken of juist wilt genieten van een goede nachtrust, deze slaapkamers bieden het allemaal. De badkamer is modern met alle benodigde faciliteiten. Hier kun je onder andere genieten van een grote doucheruimte. Deze woning beschikt ook over een handige berging, waar je al je spullen netjes kunt opbergen. Deze stadswoning heeft ook nog eens een besloten stadstuin op het zonnige zuiden. Hier kun je heerlijk buiten zitten, genieten van de zon en tot rust komen.

Deze woning ligt direct bij de gezellige winkelstraten Heren- en Doezastraat, waar je talloze restaurants en winkels vindt. Of je nu wilt winkelen, uit eten wilt gaan of culturele activiteiten wilt ondernemen, alles is binnen handbereik.

In de Pieter de la Courtstraat nabij de gezellige Herenstraat is echt een ongedwongen en spontaan buurtgevoel met een uitstekende sfeer en goede samenhang tussen bewoners onderling.

Voor gezinnen met jonge kinderen is dit gebied ook uitermate geschikt. Er zijn verschillende kinderdagverblijven vlakbij, waardoor ouders gemakkelijk toegang hebben tot betrouwbare kinderopvangmogelijkheden.
Daarnaast zijn er maar liefst drie speeltuinen in de directe omgeving waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en nieuwe vriendjes kunnen maken. Eén van die speeltuinen is speeltuinverenging Zuiderkwartier. Deze vereniging biedt een veilige en stimulerende omgeving voor kinderen om te spelen en hun fantasie de vrije loop te laten.

De woning ligt centraal ten opzichte van een groot aantal uitstekende basis- en middelbare scholen. Of het nu gaat om openbaar of particulier onderwijs, er is voor elk kind een geschikte school binnen handbereik. Maar ook hoger onderwijs is hier goed vertegenwoordigd. De gerenommeerde Universiteit Leiden en het Bio Science Park liggen op korte afstand, waardoor studenten profiteren van een gunstige locatie ten opzichte van hun studie-instellingen.
Dit maakt deze buurt niet alleen aantrekkelijk voor gezinnen, maar ook voor jonge professionals die willen genieten van de voordelen van stedelijk leven gecombineerd met het groene karakter van de omgeving.

Maakt u gebruik van het openbaar vervoer? In 5 minuten fietst u naar NS-station Leiden Lammenschans en binnen 10 minuten naar het NS-station Leiden Centraal.

Met de auto Leiden uit? Naar Amsterdam of Den Haag kunt u eenvoudig via de A-4 en richting Alphen aan den Rijn en Utrecht via de N-11. Parkeergelegenheid is er direct bij de woning in de straat. Eigenaren kunnen gebruik maken van een parkeervergunning via de gemeente Leiden voor zone B1 (ca. € 54 per jaar).

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools en er is een virtuele bezichtiging mogelijk. De relevante documentatie kunt u tevens hier vinden. Download de brochure om naar deze website te gaan.

Indeling

Begane grond,
Entree, hal met vloertegels en een moderne meterkast, toilet met fonteintje, ruime woonkamer met openslaande deuren naar de achtertuin, kast onder de trap, houten strokenvloer, een convectorput, hoge plafonds, grote raampartijen en gunstige lichtinval. Aan de achterzijde is de keuken. De keuken is uit 2017 in een L-vormige opstelling voorzien van een spoelbak, afzuigkap, 4-pits gaskookplaat, een koelkast met vriesvak, combi-oven/magnetron en een vaatwasser uit 2023. Vanuit de keuken is er tevens toegang naar de achtertuin. In de tuin achter de keuken is de aangebouwde berging met opstelling cv-combiketel en aansluitingen voor de wasapparatuur.
De zonnige achtertuin is verzorgd (en onderhoudsarm) aangelegd met sierbestrating en groen.

1e verdieping
Overloop met handige schuifdeur en opmaat gemaakte bergkast boven de trap, 1e ruime (ouder)slaapkamer is aan de voorzijde, in moderne en neutrale kleurstellingen betegelde badkamer, met wastafelmeubel met grote wastafel(2019), extra grote douchecabine en deel vernieuwd tegelwerk in 2020, vaste opbergkasten, een design radiator en een modern toilet, 2e slaapkamer aan de achterzijde en 3e ruime slaapkamer aan de achterzijde met een vaste kast. Deze verdieping is grotendeels voorzien van een houten strokenvloer, hoge plafonds en veel grote ramen met veel daglicht. Hierdoor is dit ook een hele lichte en prettige verdieping.

Overige bijzonderheden
– Oppervlakte 89,7m2.
– Inhoud ca. 295m3.
– Bouwjaar 1920.
– Betonnen begane grondvloer.
– Meterkast met 6 groepen,2 aardlekschakelaars en slimme meters.
– Ruime slaapkamers met hoge plafonds.
– Cv-combiketel Intergas HR uit 2019
– Mogelijkheden om een extra verdieping op te bouwen (vergunningen via de gemeente
Leiden)
– Betaalde parkeerzone, vergunning via de gemeente Leiden
– Deze buurt valt onder de regels van het beschermd stadsgezicht.

Vraagprijs: € 450.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapport is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Pieter de la Courtstraat
Huisnummer
9
Postcode
2313 BP
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 450.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.000
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
5 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1920
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
90 m²
Perceeloppervlakte
69 m²
Inhoud
295 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
4 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
1 toilet

Energie

Label
D
Label einddatum
19-07-2033
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas
Type ketel
Intergas HR
Boiler jaar
2019
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Tuin
achtertuin
Oppervlakte
14 m²
Tuin
south
Media

Vergelijk objecten