Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Breestraat 85-A
€ 500.000,- k.k.
Beschrijving

‘Uniek 4-kamerappartement van bijna 90m2 in een Monumentaal pand op een prachtige locatie in Leiden’

Dit zeer goed onderhouden appartement in een historisch waardevol pand ligt op een centrale locatie aan de Breestraat waar de hoge ramen een bruisend uitzicht geven op een van de belangrijkste straten van de Leidse binnenstad. De hele dag een constant veranderend uitzicht en op loopafstand van alle dagelijkse benodigdheden en de heerlijkheden die de stad te ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte88 m²
Perceeloppervlakte-
Aantal kamers4 kamers
Aantal slaapkamers3 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Uniek 4-kamerappartement van bijna 90m2 in een Monumentaal pand op een prachtige locatie in Leiden’

Dit zeer goed onderhouden appartement in een historisch waardevol pand ligt op een centrale locatie aan de Breestraat waar de hoge ramen een bruisend uitzicht geven op een van de belangrijkste straten van de Leidse binnenstad. De hele dag een constant veranderend uitzicht en op loopafstand van alle dagelijkse benodigdheden en de heerlijkheden die de stad te bieden heeft.

Het appartement is gelegen aan de Breestraat met buitengewoon veel winkels, restaurants en musea op loopafstand. Zo liggen het gezellige Stadhuisplein en de Nieuwe Rijn waar veel evenementen en de weekmarkt gehouden worden om de hoek en bent u binnen enkele minuten op veel essentiële plekken in Leiden. Het appartement is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Leiden Centraal Station ligt op minder dan 10 minuten lopen en er is een bushalte vrijwel voor de deur, net als parkeergarage Garenmarkt die binnen enkele minuten te voet te bereiken.

Indeling

Begane grond:
De façade en entree van dit kleinschalige complex is enorm en biedt een aangenaam majestueus welkom. Via de gezamenlijke entree met bellenplateau en brievenbussen komt u de hal binnen. Het trappenhuis ademt een historisch luxe sfeer uit door de prachtige trappen en de hoge plafonds. Hier zijn nog veel originele details aanwezig. De prachtige trap brengt u naar de 1e etage.

1 etage:
Ruime overloop met toegang tot de appartementen en de patio/binnenplaats. Bij binnenkomst in dit appartement dat aan aantal jaar geleden volledig verbouwd is, volgt een lange hal waaraan alle vertrekken liggen. Aan de rechterzijde liggen twee slaapkamers van vergelijkbare grootte. Beide kamers beschikken over grote ramen met uitzicht op de aangrenzende patio en een slaapvide. De centraal geplaatste badkamer is modern uitgevoerd en beschikt over een inloopdouche, een dubbele wastafel met bijpassend meubel, een spiegel met verlichting en een radiator. Ook is hier de aansluiting voor de wasmachine en de droger gecreëerd. In de hal is een separaat toilet met fonteintje. De grote slaapkamer aan de Breestraat zijde is licht en ruim. Vanuit de spectaculaire woonkamer met een ruim 3 meter hoog plafond, origineel balkenplafond en 2 grote ramen is er constant veranderend uitzicht. In de woonkamer is voldoende ruimte voor een aangename zit- en eethoek. De lichte dichte keuken beschikt over diverse inbouwapparatuur waaronder een inductiekookplaat, een afzuigkap, een oven, vaatwasser en geïntegreerde verlichting onder de bovenkastjes.

Buiten:
Eigen patio/binnenplaats en het appartement beschikt over eigen bergkast en een gemeenschappelijke fietsenstalling gelegen aan de Langebrug.

Kom kijken en laat je verrassen!

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met behalve de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan!

Kenmerken:
– Rijks monumentaal pand met brede en imposante façade
– Bouwjaar: 1775
– Woonoppervlak: 88 m2
– Inhoud: 304 m3
– Karakteristiek en luxe 4-kamer stadsappartement gelegen op een uniek plekje.
– De woning is een Rijksmonument en daarom vrijgesteld van een energielabel.
– Appartement beschikt over eigen bergkast en een gemeenschappelijke fietsenstalling gelegen aan de Langebrug.
– Eigen patio/binnenplaats
– De kosten voor de VVE bedragen € 220,00 per maand
– Onderhoud schilder en houtwerk buitenzijde wordt binnenkort uitgevoerd
– Voor eigenaren is 1 parkeervergunning beschikbaar

Vraagprijs: € 500.000,- K.K. | Oplevering: in overleg (kan snel)

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom en asbest clausule.

Nimmer bewoonclausule is van toepassing.

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Breestraat
Huisnummer
85-A
Postcode
2311 CK
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 500.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.682
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
5 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Appartement
Bouw soort
existing
Bouw periode
TOT1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
88 m²
Inhoud
304 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
4 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
1 woonlaag

Energie

Label
Niet beschikbaar
Boiler jaar
2020
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
in centrum
Media

Vergelijk objecten