Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Maredijk 42
€ 409.000,- k.k.
Beschrijving

‘Charmante eengezinswoning uit 1875 met een heerlijk vrij gelegen achtertuin in de gemêleerde en gezellige Maredijkbuurt! Allemaal in het centrum van Leiden’

De Maredijk is werkelijk één van de leukste en meest diverse straatjes van deze buurt. Hier wonen betekent binnen 5 minuten lopen middenin de stad staan of op het Centraal station om de trein te pakken. Het betekent ook wonen in een groene, kindvriendelijke buurt en met alle stadse voorzieningen binnen ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte65 m²
Perceeloppervlakte79 m²
Aantal kamers3 kamers
Aantal slaapkamers2 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Charmante eengezinswoning uit 1875 met een heerlijk vrij gelegen achtertuin in de gemêleerde en gezellige Maredijkbuurt! Allemaal in het centrum van Leiden’

De Maredijk is werkelijk één van de leukste en meest diverse straatjes van deze buurt. Hier wonen betekent binnen 5 minuten lopen middenin de stad staan of op het Centraal station om de trein te pakken. Het betekent ook wonen in een groene, kindvriendelijke buurt en met alle stadse voorzieningen binnen handbereik in de sfeer en gemoedelijkheid van een dorp. En dit fijne en charmante huis past er fantastisch tussen!

Gelegen in het mooie, groene en kindvriendelijke Stationskwartier om de hoek van het Centraal station, LUMC en Leiden Bio Science Park en op 5 minuten lopen van de binnenstad! Aan het einde van de straat ligt de bekende ‘Rondom de Maredijk’ speeltuin waar veel activiteiten georganiseerd worden en er is een actieve buurtvereniging die zorgt voor evenementen. Leiden staat verder uiteraard bekend om haar prachtige grachtrijke binnenstad, het groene Singelpark, haar vele musea, cultuur en de diversiteit aan horeca. Vanaf de Maredijk zijn zowel het station als de uitvalswegen A4 en A44 snel bereikbaar.

Begane grond:
De mooie gevel met sierlijk metselwerk, het schilddak met rode dakpannen en de kleine karakteristieke dakkapel met sierlijsten aan de voorzijde versterken de charme en sfeer van de bouwperiode van dit huis. Na de entree met meterkast (3 gr.) volgt de lange, smalle gang waar de trap naar de eerste etage, de deur naar de eetkamer én de deur naar de living zich bevinden. Er ligt een karakteristieke granitovloer met contrast bies en op de wand is een lambrisering aangebracht. Aan de voorzijde is in de huidige indeling de eetkamer met een praktische trapkast voor bergruimte. De lange, lichte woonruimte, die door de trapopgang op mooie wijze gesplitst wordt, loopt door naar de woonkamer aan de tuinzijde waar ook de keuken is gesitueerd. Hier is ruimte voor een gezellige zithoek, schouw en met uitzicht op de beschutte achtertuin. De eenvoudige keuken is volledig af te sluiten en heeft een L-vormige opstelling. In deze uitgebouwde ruimte is ook het toilet gesitueerd. De mogelijkheid bestaat om de uitbouw door te trekken over de gehele breedte van de achtergevel waardoor er ruimte ontstaat voor een open keuken met kookeiland en een riante eettafel. Er ligt een betonvloer met daarop een grenenhouten vloer.

Eerste etage:
Via de trap komt je op de eerste etage waar twee slaapkamers, een badkamer met douche, 2e toilet, radiator en wastafel met grote spiegel en de toegang tot een vliering zich bevinden. De badkamer is uitgevoerd in moderne kleuren en materialen en beschikt over veel daglicht. De slaapkamer aan de voorzijde laat mooi de contouren van de dakvorm zien en heeft bovendien uitzicht de straat in door het dakkapelletje. Een oude bedstee doet tegenwoordig dienst als kast. De tweede slaapkamer ligt aan de achterzijde en heeft zicht op de achtertuin.

Buiten:
De achtertuin ligt op het westen en is grotendeels bestraat. Hierdoor kan een aangename hoek gecreëerd worden om heerlijk in de zon te zitten of uitgebreid te eten. In de tuin kun je altijd kiezen voor zon of voor schaduw. De tuin is volledig omgeven door een mooie schutting die zorgt voor veel privacy. Ook is vanuit de tuin de praktische berging bereikbaar waar ook de Cv-ketel hangt en de wasmachineaansluiting is. Verder is er voldoende ruimte voor bijvoorbeeld het opbergen van de tuinkussens, gereedschap of een extra vriezer.

Parkeerplaats:
Achter het huis ligt een goed onderhouden, elektrisch afsluitbaar parkeerterrein. Het parkeerterrein heeft een eigen VVE. De mogelijkheid bestaat om bij het huis een van deze parkeerplekken (kadastraal nr. 2343) te kopen. De prijs voor de parkeerplaats bedraagt € 15.000,- en is NIET in de vraagprijs inbegrepen. De parkeerplaats is op dit moment niet los te koop.

Kom kijken en laat je verrassen.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools aanwezig. De relevante documentatie kunt u tevens hier vinden. Download de brochure om naar deze website te gaan!

Bijzonderheden:
– Karakteristieke eengezinswoning uit 1875
– Mooie, charmante details zoals granitovloer en metselwerk
– Lichte living met afgesloten keuken
– Mogelijkheid tot uitbouwen van de begane grond
– 2 slaapkamers en een fijne badkamer met veel daglicht
– Zonnige achtertuin met berging
– Groene, kindvriendelijke omgeving op loopafstand van de bruisende binnenstad
– (Basis)scholen, kinderopvang, winkels, grote speeltuin op loopafstand

Werkzaamheden uitgevoerd door eigenaar:
– 2007 gevel gevoegd voor en achter
– 2007 dakkapel lekkage, dakbedekking vervangen
– 2009 badkamer vernieuwd, wc boven + dakkapel
– 2017 nieuwe vloer beneden
– 2018 raamkozijn woonkamer beneden + keuken achter vervangen + dubbel glas
– 2018 raamkozijn dakkapel boven achter vernieuwd + dubbel glas
– 2018 buitenkant voor beneden geschilderd
– 2019 bovenraam gang begane grond vervangen + dubbel glas
– 2020 schuurdeur vervangen
– 2020 dakgoot + regenpijpen vernieuwd en wangen dakkapel
– 2020 buitenkant alles geschilderd (behalve voor beneden)
– 2021 binnen geschilderd
– 2022 radiator verplaatst naar schuine muur in kleine kamer boven
– 2022 voorkant gevel geïmpregneerd

Vraagprijs: € 409.000, – K.K. | Oplevering: in overleg

– NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar

– Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom- en asbestclausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Maredijk
Huisnummer
42
Postcode
2316 VN
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 409.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 6.293
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
6 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1875
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
65 m²
Perceeloppervlakte
79 m²
Inhoud
230 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
2 slaapkamers
Aantal kamers
3 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
1 toilet

Energie

Label
E
Label einddatum
13-09-2033
Type ketel
Remeha
Boiler jaar
2009
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Tuin
achtertuin
Oppervlakte
35 m²
Tuin
west
Media

Vergelijk objecten