Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Van de Sande Bakhuyzenlaan 8
€ 775.000,- k.k.
Beschrijving

De Van de Sande Bakhuyzenlaan in Leiden kenmerkt zich door de charmante en kenmerkende jaren 30 architectuur. Een rustige, kindvriendelijke laan met veel gezinnen. De Professorenwijk is groen, ruim opgezet en heeft een sfeervolle aanblik. Zoveel prachtige woningen zijn hier gekoesterd en bewaard gebleven. Zo ook nummer 8, een prachtig, goed onderhouden herenhuis gelegen aan een mooie laan met uitzicht op een groen plantsoen.

Op loopafstand van diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen. Het ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte124 m²
Perceeloppervlakte140 m²
Aantal kamers5 kamers
Aantal slaapkamers3 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

De Van de Sande Bakhuyzenlaan in Leiden kenmerkt zich door de charmante en kenmerkende jaren 30 architectuur. Een rustige, kindvriendelijke laan met veel gezinnen. De Professorenwijk is groen, ruim opgezet en heeft een sfeervolle aanblik. Zoveel prachtige woningen zijn hier gekoesterd en bewaard gebleven. Zo ook nummer 8, een prachtig, goed onderhouden herenhuis gelegen aan een mooie laan met uitzicht op een groen plantsoen.

Op loopafstand van diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen. Het gezellige en bruisende centrum van de universiteitsstad Leiden is gemakkelijk te voet of op de fiets te bereiken. Hier kunt u heerlijk genieten op een terras aan de Leidse grachten, een bezoek brengen aan een museum, theater of bioscoop of dineren in een van de vele leuke restaurants die Leiden rijk is. Aan uitstekende scholen geen gebrek, goede basis- als middelbare scholen zijn zeer nabij gelegen. Voor de sportieve ontspanning zijn er veel sportverenigingen in de buurt. Met de auto bent u snel op de A4 en treinstation Lammenschans is lopend bereikbaar. Leiden Centraal zijn ook binnen een 5 tot 10-tal fietsminuten te bereiken.

De indeling

Begane grond:
Direct na de voordeur is de vestibule met vernieuwde meterkast (8 gr. + 2 fases) en is een fraaie binnenkomer. De centrale hal die volgt, biedt toegang tot alle ruimtes op de begane grond waaronder het toilet, een trapkast, de keuken en de lichte uitgebouwde woonkamer en suite. Er zijn nog veel originele details in de hal aanwezig. De erker met authentieke (in dubbel glas geplaatste) glas-in-lood ramen aan de voorzijde is sfeervol en geeft een mooi uitzicht op de groene laan. Aan de achterzijde geven de openslaande deuren prachtig daglicht en toegang tot de achtertuin. Hier zijn ook glas-in-lood ramen aanwezig. De halfopen keuken is voorzien van diverse apparatuur zoals: Koel/vriescombinatie, vaatwasser, oven met magnetron functie, apothekerskast, 5-pits gasfornuis en moderne afzuigkap en afgewerkt met een houten werkblad. Het open karakter van deze keuken zorgt ervoor dat de mensen die in de keuken actief zijn toch in direct contact staan met de aanwezigen in de woonkamer hetgeen voor een fijne sfeer zorgt in dit huis. De originele kamer-ensuite tussen de eetkamer en de living brengt veel extra opbergruimte, maar uiteraard ook sfeer. Sfeer wordt ook gebracht door de twee identieke houtkachels die in beide ruimtes zijn geïnstalleerd. Er ligt een mooie hardhouten vloer in de woonkamer en keuken.

1e etage:
Na de fraaie hal met origineel tegelwerk ligt het trappenhuis naar de eerste etage waar aan de voorzijde een ruime slaapkamer ligt. De grote ramen met glas-in-lood geven een prachtige lichtinval en uitzicht op het voorgelegen groen. De naastgelegen badkamer is voorzien van een vrijstaand ligbad, een douche, radiator, toilet, vloerverwarming (CV) en een wastafel met spiegel en verlichting. Aan de achterzijde van het huis ligt een tweede riante slaapkamer met toegang tot het zonnig balkon aan de achterzijde en zicht op de tuin. Deze kamer beschikt over een inloopkast. De 2 slaapkamers zijn voorzien van vloerverwarming (elektrisch) en zorgt voor extra comfort. Op deze etage hebben alle raampartijen ook glas-in-lood.

2e etage:
Op de zolderetage is verrassend veel ruimte door de grote dakkapellen. Zo is er op de achterzolder een vaste kast met de aansluiting voor de wasmachine/droger en de cv-ketel. Mooi weggewerkt en toch bijzonder praktisch. De huidige bewoners hebben het ingericht met een werkplek en een zitje. Ook is er een wastafel. De ruime slaapkamer aan de voorzijde heeft inbouwverlichting en net als de andere ruimte op deze verdieping, de sfeervolle houten balken van het dak in het zicht.

Buiten:
Ruime voortuin met markies. De achtertuin is gelegen op het noordwesten en heeft zeer veel zon. De tuin is voorzien van sierbestrating waardoor er op verschillende plekken heerlijk gezeten worden. De borders met planten zorgen voor een groenaccent. Er is een elektrisch zonnescherm aanwezig. De tuin heeft een achterom en een berging.

Kom langs en laat je verrassen.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools aanwezig. De relevante documentatie kunt u tevens hier vinden. Download de brochure om naar deze website te gaan!

Bijzonderheden:
– Beschermd stadsgezicht
– Zeer geliefde locatie in de Professorenwijk in Leiden
– Gelegen aan een prachtige groene laan met aan weerskanten geplaatste bomen
– Uitzicht op groen plantsoen met watertje
– Authentieke details zoals glas-in-lood, tegelwerk, paneeldeuren
– Bouwjaar 1940
– Uitbouw op de begane grond
– 3 grote slaapkamers
– Zonnige voor- en achtertuin
– Centrale ligging; op loopafstand van binnenstad, hockeyvelden, scholen, OV, horeca etc.
– Goed onderhouden.
– Alle ramen zijn voorzien van dubbelglas, ook alle glas-in-lood ramen.
– Vergunning afgegeven voor het plaatsen van zonnepanelen

Vraagprijs: € 775.000, – K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom- en asbestclausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Van de Sande Bakhuyzenlaan
Huisnummer
8
Postcode
2313 SE
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 775.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 6.250
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
7 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1940
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
124 m²
Perceeloppervlakte
140 m²
Inhoud
416 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
5 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 douche, 1 toilet

Energie

Label
C
Label einddatum
08-09-2033
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas
Type ketel
Nefit Ecomline HR
Boiler jaar
2002
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
achtertuin, voortuin
Oppervlakte
67 m²
Tuin
northwest
Media

Vergelijk objecten