Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Groenoordstraat 5
€ 499.000,- k.k.
Beschrijving

‘Hippe stadswoning met een modern, smaakvol interieur op toplocatie’

Twee straten van de Willem de Zwijgerlaan ligt de charmante en rustige Groenoordstraat met veel verschillende geveltjes, gezellige aankleding van de straat en een aangename stadse reuring met een dorps karakter. In de gelijknamige Groenoord buurt is in de loop der jaren een prachtige mix ontstaan van oudgedienden en nieuwe ingezetenen. Dat is op deze plek zo dichtbij de historische binnenstad natuurlijk heel ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte98 m²
Perceeloppervlakte56 m²
Aantal kamers4 kamers
Aantal slaapkamers3 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Hippe stadswoning met een modern, smaakvol interieur op toplocatie’

Twee straten van de Willem de Zwijgerlaan ligt de charmante en rustige Groenoordstraat met veel verschillende geveltjes, gezellige aankleding van de straat en een aangename stadse reuring met een dorps karakter. In de gelijknamige Groenoord buurt is in de loop der jaren een prachtige mix ontstaan van oudgedienden en nieuwe ingezetenen. Dat is op deze plek zo dichtbij de historische binnenstad natuurlijk heel logisch, want wie wil hier nou niet wonen?

De fraaie en goed onderhouden gevel maakt nieuwsgierig naar de binnenkant van nummer 5. Bij binnenkomst in de hal geeft de geschilderde lambrisering een moderne uitstraling. Er is ruimte voor een garderobe, toilet en de deur naar de woonkeuken. Dat aan deze stadswoning veel aandacht is besteed blijkt wel uit de indeling van de begane grond. Op deze etage is vloerverwarming. De centraal geplaatste, lichte keuken vormt een mooi verbindend element tussen de eethoek aan de voorzijde en de living aan de achterzijde. Het is net alsof de keuken, die voorzien is van diverse inbouwapparatuur, een meubelstuk is dat opgaat in het sfeervolle geheel. De living wordt verlengd in de buitenruimte achter (gelegen op het zuiden) met een smaakvolle donkere hoekschuifpui. Gesloten omlijst zij het uitzicht als een schilderij. Geopend verbindt de pui binnen met buiten. De uitbouw is voorzien van maatwerkkasten voor opbergruimte en een dakvenster voor extra lichtinval. De trapopgang naar de bovengelegen etages ligt subtiel weggewerkt achter een deur in de keuken.

De meer dan riante overloop op de eerste etage geeft toegang tot twee slaapkamers, een badkamer en de trapopgang naar de zolderverdieping. De ruime ouderslaapkamer ligt aan de achterzijde waar het opvallend rustig is vanwege het achtergelegen parkeerplein. Hierdoor is er ook geen inkijk vanaf deze kant. Aan de voorzijde ligt een luxe badkamer met een vrijstaand ligbad, ruime inloopdouche, toilet, inbouwverlichting, vloerverwarming en een wastafelmeubel met waskom. Bovendien valt er door het grote raam (met privacy glas) veel daglicht naar binnen. Naast de badkamer ligt de tweede slaapkamer met uitzicht op de Groenoordstraat. Alle kamers hebben een prachtig balkenplafond.

De zolderverdieping is een multifunctionele, lichte ruimte met twee grote dakkapellen. De sfeervolle houtenvloer is ook hier doorgelegd en er zijn veel praktische opbergmogelijkheden onder de schuine delen van het dak. Deze kamer zou een heerlijke slaapkamer kunnen zijn, maar ook een aangename werkplek of hobbyruimte. Met een slimme scheidingswand zouden er twee kleinere slaapkamers gerealiseerd kunnen worden. De wasmachine- en drogeraansluiting bevindt zich op deze etage. De gehele ketel is uit 2021. Er is elektra klaargelegd van zolder naar de meterkast beneden voor eventuele zonnepanelen in de toekomst.

De sfeer van dit leuke, karakteristieke huis past goed in de fijne, centrale omgeving van de Groenoord buurt. De Haarlemmertrekvaart op de hoek en binnen 10 wandelminuten is de Oude Rijn bereikbaar voor de weekmarkt. Supermarkten, verswinkels en speciaalzaken liggen binnen handbereik, evenals de terrassen in de binnenstad, gezellige restaurants, musea, het Centraal station, de schouwburg, en diverse bioscopen. Het groene Singelpark rondom de binnenstad is een mooie route om een rondje te wandelen of joggen en begint twee straten verderop, maar op fietsafstand liggen ook de stranden van Noordwijk en Katwijk, recreatiegebied Koudenhoorn in Warmond en diverse sportmogelijkheden.

Kom kijken en laat je verrassen.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools aanwezig. De relevante documentatie kunt u tevens hier vinden. Download de brochure om naar deze website te gaan!

Bijzonderheden:
o Verhuisklare woning met veel licht en ruimte;
o Gebruik gemaakt van sfeervolle en kwalitatieve materialen;
o 3 Slaapkamers;
o Zeer gunstig gelegen ten opzichte van de binnenstad en uitvalswegen;
o Sedumdak op dakkapel;
o Charmant straatje met een dorpsachtig karakter;
o Rustige buurt;

Vraagprijs: € 499.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom- en asbest clausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Groenoordstraat
Huisnummer
5
Postcode
2316 AX
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 499.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.092
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
7 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1910
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
98 m²
Perceeloppervlakte
56 m²
Inhoud
332 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
4 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 toilet

Energie

Label
B
Label einddatum
09-08-2033
Isolatie
dakisolatie, vloer, dubbel glas
Type ketel
Remeha Avanta
Boiler jaar
2020
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
achtertuin
Oppervlakte
8 m²
Tuin
south
Media

Vergelijk objecten