Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Reitzstraat 4
€ 495.000,- k.k.
Beschrijving

Fraaie en sfeervolle stadswoning met klassieke uitstraling, in een zijstraat van de Morsweg gelegen, zonder directe overburen. . Deze uitstekend verzorgde woning heeft verrassend veel ruimte met een grote woonkamer, een moderne keuken, 2 grote slaapkamers, dakkapellen, een verzorgd aangelegde stadstuin op het westen met de hele dag zon, en een gemetselde berging.

De Reitzstraat is een autoluwe straat, op (korte)loopafstand van het historische stadscentrum van Leiden met vele restaurants en terrassen, (film)...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte93 m²
Perceeloppervlakte98 m²
Aantal kamers3 kamers
Aantal slaapkamers2 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

Fraaie en sfeervolle stadswoning met klassieke uitstraling, in een zijstraat van de Morsweg gelegen, zonder directe overburen. . Deze uitstekend verzorgde woning heeft verrassend veel ruimte met een grote woonkamer, een moderne keuken, 2 grote slaapkamers, dakkapellen, een verzorgd aangelegde stadstuin op het westen met de hele dag zon, en een gemetselde berging.

De Reitzstraat is een autoluwe straat, op (korte)loopafstand van het historische stadscentrum van Leiden met vele restaurants en terrassen, (film)theaters, musea, de zaterdagmarkt, bezienswaardigheden en een brede sortering aan winkels en speciaalzaken.

Ook supermarkten, kinderopvang, diverse basis- en middelbare scholen, sportfaciliteiten en bushaltes bevinden zich op steenworp afstand. Het NS-station Leiden centraal is ook op loopafstand net als het LUMC, de Universiteit Leiden, het Bio-sciencepark en het recentelijk gemoderniseerde buurtwinkelcentrum “Diamantplein”.

De verbindingswegen naar de A44 en A4 richting Amsterdam en ’s-Gravenhage, alsmede naar de N206 richting Duin- en Bollenstreek en de kust zijn heel eenvoudig bereikbaar. Parkeergelegenheid is er in de straat bij de woning in een betaalde parkeerzone met parkeervergunningen via de gemeente Leiden.

Indeling
Begane grond
Entree, hal met meterkast en garderobe ruimte en modern toilet met fonteintje, bijzonder ruime, lichte woonkamer met hoog plafond, eikenhouten vloerdelen en een openhaard.
Vanuit de woonkamer is er toegang naar de halfopen keuken aan de achterzijde, in moderne kleurstellingen, met een composiet aanrechtblad en moderne apparatuur zoals een afzuigkap, 4-pits kookplaat, koel/vries-combinatie (ter overname), combi-oven en een spoelbak. Vanuit de keuken is de achtertuin te bereiken die op het westen ligt.

Buiten
In de besloten tuin zijn de gehele dag zowel zon- als schaduwplekken te vinden, dit maakt verschillende zitplekken mogelijk. Deze verzorgde tuin heeft onder meer een Japanse Esdoorn van ongeveer 25 jaar oud en een uitbundig bloeiende vlinderstruik, die ieder jaar voor enorm veel vlinders in de tuin zorgt (waaronder zelfs de kolibrievlinder). In de tuin is een stenen berging voorzien van elektra en een vorstvrije buitenkraan aanwezig . Aan de voorzijde van de woning is een waterpunt in de watermeterput.

1e verdieping
Overloop met een vaste kast, bergruimte en opstelling cv-combiketel, 1e ruime slaapkamer aan de voorzijde met hele diepe vaste kast met dubbele kastdeuren, hoge plafonds en de constructiebalken fraai in het zicht. Moderne badkamer, betegeld in neutrale kleurstellingen met twee wastafels, grote inloopdouche en designradiator. 2e ruime slaapkamer aan de achterzijde met een flinke zijdakkapel en tevens de balken in het zicht.

Vanaf de overloop is er een handige bergruimte met verlichting bereikbaar boven de overloop en de badkamer.

Toelichting van verkopers:
We hebben hier 18 jaar met heel veel plezier gewoond. Leiden, randje binnenstad, lieve en gezellige buren/ buurtgenoten en alles op loopafstand. Nu de kinderen groter worden (tieners) maken wij een volgende stap naar een grotere woning. Wij zullen altijd met heel veel liefde terugdenken aan ons huis in de Reitzstraat 4.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Behalve de foto’s op groot formaat zijn er ook allerlei handige tools. Tevens kunt u hier de relevante documentatie vinden. Download de brochure via Funda om naar deze website te gaan.

Overige kenmerken
-Woonoppervlakte 92,7m2
-Inhoud 315m3.
-Perceeloppervlakte 98m2.
-Bouwjaar 1929.
-Begane grondvloer van beton
-Dak geheel vervangen in 2006
-Voorgevel voorzien van zinken afdekkap en loodwerk in 2021
-Parkeervergunning zone B ca. € 53 per jaar met altijd voldoende plek.
-Warm water en centrale verwarming via CV combiketel Nefit Proline NxT HRC24 CW4 (geplaatst september 2022) en
Close-in Inventum Q10 (10 liter) uit 2022 (laag energieverbruik).
-Energielabel C.
-Mechanische badkamerventilator vervangen in 2022.
-Schilderwerk buiten in 2021 en 2023.
-Woning geheel voorzien van dak- en gevelisolatie, grotendeels dubbelglas Hr+ Hr++.
-Op beide verdiepingen is een wasmachineaansluiting.
-Leuk feitje, de vensterbanken in de slaapkamers zijn gemaakt van legplanken uit het voormalige
museumdepot van het Rijksmuseum voor Natuurlijke Historie (Naturalis) aan de Raamsteeg
(perenhout).
-Werkende open haard, kanaal is ieder jaar geveegd door erkend bedrijf.
-Dak oriëntatie is geschikt voor zonnepanelen (zuid gelegen dakvlak).
-Speeltuintje met speeltoestellen en voetbal/basketbalveldje achter in de straat.
-Gemoedelijke buurt, rustig en toch met de ‘stadsbuzz’ om de hoek.
-De woning ligt in een doodlopend straatje dus alleen lokaal bestemmingsverkeer.
-De buurt is gezellig met bewoners uit alle leeftijdscategorieën.

Vraagprijs: € 495.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen. Van toepassing zijn de NVM voorwaarde

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Reitzstraat
Huisnummer
4
Postcode
2332 XV
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 495.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.323
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
7 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1929
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
93 m²
Perceeloppervlakte
98 m²
Inhoud
315 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
2 slaapkamers
Aantal kamers
3 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
2 woonlagen

Energie

Label
C
Label einddatum
12-07-2033
Isolatie
dakisolatie
Type ketel
Nefit Proline NxT HRC24 CW4
Boiler jaar
2022
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Tuin
achtertuin
Oppervlakte
31 m²
Tuin
west
Media

Vergelijk objecten