Uw zoekresultaten

Wijk – Roodenburgerdistrict

Het Roodenburgerdistrict ligt ten oosten van de Binnenstad en bestaat uit 10 buurten: Meerburg, Rijndijkbuurt, Professorenwijk-oost, Burgemeesterswijk, Professorenwijk-west, Tuinstadwijk, Cronestein, Klein Cronesteyn, Roomburg en Waardeiland. Er zijn diverse winkels in de wijk, verschillende scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, sportverenigingen, maar ook veel groen, bijv. bij het polderpark Cronesteyn. Station Lammenschans is dichtbij, vanwaar dagelijks vele treinen richting Utrecht, Alphen aan de Rijn, Gouda, Woerden en Leiden Centraal rijden. Ook de A4 is slechts op enkele minuten rijden verwijderd, zodat steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, maar ook luchthaven Schiphol snel bereikbaar zijn.

De Burgemeesters- en Professorenwijk ligt net buiten de binnenstad van Leiden en is een mooie, levendige wijk met een rijke geschiedenis, veel sfeerbepalend groen en een actieve gemeenschap. De wijk bestaat onder andere uit, aan brede lanen gelegen, karakteristieke jaren-20 en -30 woningen, sportverenigingen en een grote openbare speeltuin,

De Tuinstadwijk of Staalwijk ligt aan de zuidrand van de Leidse binnenstad. Het is een populaire en sfeervolle wijk met mooie woningen in karakteristiek stijl en gezellige winkels.

Het Waardeiland is gelegen tussen de Oude Rijn, de Nieuwe Rijn en het Rijn-Schiekanaal en is daarom letterlijk een eiland in de stad, dat in directe verbinding met de Zijl en de Kagerplassen staat. De wijk is ruim en met veel groen opgezet.

De Rijndijkbuurt ligt aan de oostkant van de historische en bruisende binnenstad van Leiden. De wijk biedt een mix van diverse woningbouwstijlen.

De jonge wijk Roomburg ligt in het zuidoostelijke deel van Leiden. Een prachtige, ruim opgezette wijk met veel karakteristieke nieuwbouw, groen en water. Ideaal gelegen aan de buitenkant van de stad, waar je direct de natuur in stapt, maar ook in 10 minuten fietsen in hartje Leiden kunt zijn. In de wijk zelf zijn diverse sportmogelijkheden, winkels en een brede school te vinden.

Vergelijk objecten