Leiden
Vlietweg 10
€ 750.000,- k.k.
Beschrijving

‘Unieke, sfeervolle en charmante half vrijstaande woning uit 1910 op een idyllische locatie aan de Vliet in Leiden met veel mogelijkheden’

De Vlietweg in Leiden heeft een landelijk karakter en kenmerkt zich door het prachtige water van de Vliet. De weg loopt als een verrassende draad van Leiden in de richting van Leidschendam. De rust en ruime opzet maken het een bijzonder aangename woonomgeving. Deze half vrijstaande woning is in 1910 die gebouwd en ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte148 m²
Perceeloppervlakte304 m²
Aantal kamers3 kamers
Aantal slaapkamers2 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Unieke, sfeervolle en charmante half vrijstaande woning uit 1910 op een idyllische locatie aan de Vliet in Leiden met veel mogelijkheden’

De Vlietweg in Leiden heeft een landelijk karakter en kenmerkt zich door het prachtige water van de Vliet. De weg loopt als een verrassende draad van Leiden in de richting van Leidschendam. De rust en ruime opzet maken het een bijzonder aangename woonomgeving. Deze half vrijstaande woning is in 1910 die gebouwd en heeft een verrassende indeling die alle mogelijkheden biedt om er een modern gezinshuis van te maken. Om het huis is een grote hoeveelheid grond. Zo is er een riante voortuin met een oprit voor meerdere auto’s en een aangename achtertuin. Ook de opvallende sierstukken op de nok van de rode pannen, het zadeldak met zogenaamde wolfseinden en de erker op de begane grond kenmerken het pittoreske uiterlijk van dit unieke huis. De woning dient gemoderniseerd te worden.

INDELING

Begane grond:
Aan de voorzijde ligt een grote tuin. Hier kun je in zitten en van het mooie uitzicht genieten en daarnaast biedt deze ruimte voor het parkeren van auto’s en fietsen op eigen grond. Ook de naastgelegen (eigen) schuur en garage kunnen daarvoor gebruikt worden. Via de monumentale voordeur kom je binnen in de hal met sfeervolle wand- en plafondlijsten met ornamenten; Aan iedere kant een engel die een warm welkom vormen. Het geeft
een fijn gevoel hier binnen te mogen komen. De deuren met hun oorspronkelijke lijsten springen eruit net als de draaiende houten trap naar de 1e etage. De gang die volgt op de hal, geeft toegang tot alle ruimtes op de begane grond waaronder een toilet met fonteintje, een doorgang naar de garage met een grote kelderkast, de riante woonkamer met serre aan de tuin en de separate keuken. De ruime gezellige woonkamer heeft een prachtige lichtinval aan beide zijden met aan de voorkant, vrij uitzicht op de voortuin en het water van de Vliet. Vanuit de erker is het dus genieten van een constant veranderend uitzicht door het voorbijkomende scheepsverkeer van zowel plezier- als beroepsvaartuigen. Aan de achterzijde is ruimte voor een eetgedeelte met uitzicht op de beschutte en zonnige achtertuin. Ook de serre met toegang tot de tuin biedt een aangename plek voor extra zithoek. De tuingerichte keuken is zowel vanuit de gang als vanuit de eetkamer bereikbaar en heeft een praktische, rechte opstelling met diverse apparatuur.
De garage van ruim 30m2 heeft een toegangsdeur naar de oprit, de achtertuin en naar de gang van het huis. Er is veel ruimte die op verschillende manier ingevuld kan worden en de mogelijkheid biedt om de begane grond, indien gewenst, uit te breiden qua woonoppervlakte. De zonnige achtertuin op het Zuiden is goed aangelegd met veel ruimte om heerlijk te zitten. Zo is er de hele dag een plekje in de zon te vinden. Door de ligging van de tuin is er een groot gevoel van vrijheid en beschutting. Er is een extra berging aanwezig en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Eerste etage:
Via de draaiende houten trap bereikt u de eerste etage. Deze heeft 2 ruime slaapkamers, een kleine kamer/berging, die ook als derde slaapkamer gebruikt kan worden, een separaat toilet en een badkamer. De eerste slaapkamer ligt aan de voorzijde en heeft een prachtige lichtinval door de ramen aan twee zijdes. Ook is de kamer voorzien van een vaste kast en een wastafel. Het uitzicht op de Vliet is spectaculair. De 2e ruime slaapkamer aan de achterzijde van het huis heeft een groen en vrij uitzicht op de achtertuin en beschikt over een ruim dakterras/balkon waar het heerlijk toeven is in de zon. In deze slaapkamer is een vaste kast, een grote ingebouwde kast en een eigen wastafel. De badkamer is voorzien van een douche, ligbad en een wastafel.
Op de overloop bevindt zich de toegang tot de zolder.

Tweede etage:
De zolderetage is bereikbaar door middel van een vaste trap. Hier zijn twee kleine kamers en veel opbergruimte. De etage heeft een stahoogte van ongeveer 1.88 meter daarom is deze niet meegerekend in het beschikbare woonoppervlakte. Deze etage heeft veel mogelijkheden, zeker wanneer er verbouwd gaat worden.

OMGEVING
De woning heeft een rustige en aangename ligging. De Vliet voor de deur, het landelijke karakter van de Vlietweg richting Leidschendam en de Vlietlanden en ook Park Cronesteyn, maken deze plek werkelijk uniek. Tegelijkertijd ligt de woning op de grens van Leiden, dichtbij alle uitvalswegen, OV (Bus en NS Lammenschans), Rijksweg A4, Schiphol en diverse grote steden.

De mooie Leidse binnenstad ligt op fietsafstand en ook diverse (basis)scholen, en verschillende sport- en recreatiemogelijkheden zijn lopend of fietsend bereikbaar. Kortom, een heel bijzonder huis met fijne ruimtes en oneindig veel mogelijkheden op een toplocatie.

Goed om te weten:
Verkopers hebben een bouwtechnische keuring laten uitvoeren en deze is beschikbaar in de presentatie van de woning.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met behalve de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan!

Kom kijken en laat u verrassen!

KENMERKEN
– Bouwjaar 1910
– Woonoppervlakte 148m2
– Perceeloppervlakte 304m2
– Gelegen in een rustige en groene omgeving aan de rand van Leiden
– Vrij uitzicht op het water van de Vliet
– Kenmerkende bouwstijl met mooie, authentieke details
– Grote tuin aan de voor- en achterzijde met garage en oprit
– Enorm veel mogelijkheden

Vraagprijs: € 750.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom en asbest clausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Vlietweg
Huisnummer
10
Postcode
2323 LB
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 750.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.068
Status
Te koop
Aangeboden sinds
1 week
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1910
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
148 m²
Perceeloppervlakte
304 m²
Inhoud
669 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
2 slaapkamers
Aantal kamers
3 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 douche

Energie

Label
G
Label einddatum
03-09-2034

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, open ligging, aan vaarwater
Tuin
achtertuin, voortuin
Oppervlakte
174 m²
Tuin
southeast

Garage

Capaciteit
1
Media

Vergelijk objecten