Leiden
Tasmanstraat 106
€ 550.000,- k.k.
Beschrijving

‘Charmante eengezinswoning uit 1938 met een heerlijk vrij gelegen achtertuin in een gezellige buurt met 4 ruime slaapkamers! Allemaal op loopafstand van de leuke binnenstad van Leiden’

De Tasmanstraat is één van de leukste en meest diverse straatjes van de gemoedelijke Zeeheldenbuurt. Hier wonen betekent binnen 10 minuten lopen middenin de binnenstad staan of met de fiets op het Centraal station om de trein te pakken. Het betekent ook wonen in een groene buurt, omringd ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte97 m²
Perceeloppervlakte130 m²
Aantal kamers5 kamers
Aantal slaapkamers4 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Charmante eengezinswoning uit 1938 met een heerlijk vrij gelegen achtertuin in een gezellige buurt met 4 ruime slaapkamers! Allemaal op loopafstand van de leuke binnenstad van Leiden’

De Tasmanstraat is één van de leukste en meest diverse straatjes van de gemoedelijke Zeeheldenbuurt. Hier wonen betekent binnen 10 minuten lopen middenin de binnenstad staan of met de fiets op het Centraal station om de trein te pakken. Het betekent ook wonen in een groene buurt, omringd door gelijkgestemden en met alle benodigde voorzieningen binnen handbereik in de sfeer van een gemoedelijk dorp.

INDELING

Begane grond:
De mooie gevel met karakteristieke voordeur, het rode pannendak en het authentieke glas-in-lood in de bovenramen aan de voorzijde versterken de charme en sfeer van de bouwperiode van dit huis. Na de entree volgt de lange, smalle gang waar de trap naar de eerste etage en de deur naar de living zich bevinden. Er ligt een granitovloer met contrast bies en op de wand is een betegelde lambrisering aangebracht. Aan de voorzijde is in de huidige indeling de zithoek met een mooi uitzicht op het aangrenzende Tasmanpark, een mooie groene scheiding tussen deze straat en de Admiraal Banckertweg. De langgerekte en opvallend lichte woonruimte loopt over in de eethoek aan de tuinzijde. Er is vanaf de eettafel een aangename verbinding met de beschutte achtertuin door de openslaande deuren. Onder de trap naar boven is een praktische trapkast gerealiseerd. De separate keuken is volledig af te sluiten en heeft een L-vormige opstelling die is voorzien van diverse apparatuur waaronder een vaatwasser, een inductiekookplaat, een combioven en een koelkast met vriesgedeelte. In de verbinding tussen de living en de uitgebouwde ruimte is het toilet gesitueerd.
De 22 meter diepe achtertuin is grotendeels voorzien van gras en beplanting waardoor er een bijzonder groene tuin is ontstaan met veel privacy. Tegen de achtergevel is een bestraat terras om uitgebreid te eten of heerlijk in de zon te zitten. Ook is vanuit de tuin de grote berging van circa 12m2 bereikbaar met ruimte om veel spullen op te bergen.

Eerste etage:
Via de trap in de hal is de eerste etage bereikbaar waar drie ruime slaapkamers, een uitgebouwde luxe badkamer met douche, toilet, radiator en wastafel met grote spiegel en de toegang tot de tweede etage zich bevinden. De speels ingedeelde badkamer is gerealiseerd boven de uitbouw en is uitgevoerd in zorgvuldig uitgekozen materialen en beschikt over veel aangenaam daglicht. Er is een ligbad, een inloopdouche, een wastafel met opbergmeubel en een badkamerkast in hetzelfde materiaal. Ook is er een handdoekradiator en een toilet. De twee slaapkamers aan de voorzijde zijn vergelijkbaar qua afmeting en hebben beide een fijn uitzicht op het groen. De derde slaapkamer ligt aan de achterzijde, naast de badkamer, en heeft zicht op de achtertuin. Alle kamers beschikken over een vaste kast.

Tweede etage:
Op de bovenste uitgebouwde etage ligt een vierde, zeer riante kamer. Deze is voorzien van een maatwerkkastenwand waarin de wasmachine een plek heeft, inbouwverlichting en een brede dakkapel waardoor er veel extra, functionele ruimte is gecreëerd. De huidige bewoners hebben de tweede etage in gebruik als thuiswerkplek, maar zou uiteraard prachtig ingericht kunnen worden als ouderslaapkamer. Daarmee is deze fijne woning ook geschikt voor mensen met meerdere kinderen of bijvoorbeeld samengestelde gezinnen, maar natuurlijk voor iedereen die opzoek is naar een ruimtelijk huis met een goede afwerking en een heerlijk zonnige tuin met veel privacy.

OMGEVING
Gelegen in het mooie, groene en kindvriendelijke Zeeheldenkwartier net buiten de singels van de binnenstad. Grenzend aan het groene Tasmanpark met basketbal- en voetbalveld en in de buurt van alle benodigde voorzieningen zoals (basis)scholen, kinderopvang en speeltuinvereniging ‘Ons Eiland. Leiden staat verder natuurlijk bekend om haar prachtige grachtrijke binnenstad, het groene Singelpark, haar vele musea, cultuur en de grote diversiteit aan horeca. Vanaf de Tasmanstraat zijn ook de uitvalswegen A4, A44 en N11 snel bereikbaar.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met behalve de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan!

Kom kijken en laat je verrassen!

KENMERKEN
– Bouwjaar 1938
– Woonoppervlakte 97m2
– Perceeloppervlakte 130m2
– Energielabel C
– Goed onderhouden en opvallend licht familiehuis
– 4 ruime slaapkamers en een goed ingedeelde, zeer complete badkamer
– Mooie, charmante details zoals granitovloer en glas-in-loodramen
– Ruime living met afgesloten keuken
– Zeer diepe, vrij gelegen achtertuin met grote berging
– Groene en kindvriendelijke omgeving op loopafstand van de heerlijke binnenstad
– (Basis)scholen, kinderopvang, winkels, grote speeltuin op loopafstand

Vraagprijs: € 550.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom en asbest clausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Tasmanstraat
Huisnummer
106
Postcode
2315 TE
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 550.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.671
Status
Te koop
Aangeboden sinds
2 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1938
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
97 m²
Perceeloppervlakte
130 m²
Inhoud
337 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
4 slaapkamers
Aantal kamers
5 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
4 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 toilet

Energie

Label
C
Label einddatum
30-09-2034
Isolatie
dubbel glas, HR-glas
Type ketel
Remeha Tzerra 28c
Boiler jaar
2014
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk, open ligging
Tuin
achtertuin
Oppervlakte
86 m²
Tuin
west
Media

Vergelijk objecten