Zoeterwoude
Watertje 16
€ 799.000,- k.k.
Beschrijving

‘Gerenoveerde, vrijstaande en bijzondere sfeervolle woning op een fantastische locatie in Zoeterwoude-Dorp met een grote garage én een volledig zelfstandig studio appartement’

Dit prachtige, speels ingedeelde en vrijstaande gezinshuis uit 1886 staat op een perceel van 261 m² en biedt een unieke combinatie van rust, ruimte en comfort. Met uitzicht op de Zuidbuurtse Wetering, de aangrenzende charmante woonhuizen en de gezellige dorpskern van Zoeterwoude-Dorp op loopafstand heeft het een ideale ligging. Ook de zonnig ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte147 m²
Perceeloppervlakte261 m²
Aantal kamers7 kamers
Aantal slaapkamers5 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Gerenoveerde, vrijstaande en bijzondere sfeervolle woning op een fantastische locatie in Zoeterwoude-Dorp met een grote garage én een volledig zelfstandig studio appartement’

Dit prachtige, speels ingedeelde en vrijstaande gezinshuis uit 1886 staat op een perceel van 261 m² en biedt een unieke combinatie van rust, ruimte en comfort. Met uitzicht op de Zuidbuurtse Wetering, de aangrenzende charmante woonhuizen en de gezellige dorpskern van Zoeterwoude-Dorp op loopafstand heeft het een ideale ligging. Ook de zonnig gelegen, diepe achtertuin biedt naast veel privacy, ook de extra verrassing van deze toch al complete woning. De grote garage heeft op de eerste etage een volledig zelfstandig studio appartement met eigen opgang. Bovendien is Leiden binnen handbereik; u bevindt zich immers in de ‘achtertuin van de Sleutelstad’.

INDELING

Begane grond:
De voordeur bevindt zich mooi centraal in de gevel en geeft toegang tot de lange hal die uitkomt in de living. Het balken plafond, de roede verdeelde ramen en de gezellige houtkachel geven de ruimte sfeer en warmte. Aan de voorzijde is ruimte voor een fijne zithoek met uitzicht op het water. Aan de achterzijde ligt de fraaie rvs keuken met zitmogelijkheid en diverse apparatuur zoals een vaatwasser, (hete lucht) oven, magnetron, vrijstaande koel/vries combinatie en een warmhoudlade en een brede 6-pits gaskookplaat. De eettafel heeft een mooie verbindende plaats tussen de keuken en de zithoek. De multifunctionele aanbouw is een fantastische ruimte met veel licht en mogelijkheden. Een tweede woonkamer, televisie- of speelruimte, een werkplek, alle mogelijkheden liggen open en kunnen naar eigen inzicht ingericht worden. De dubbele openslaande deuren geven toegang tot de diepe achtertuin waar met veel zorgvuldigheid een aangename combinatie is gemaakt tussen bestrating en beplanting. Er zijn meerdere zitplekken gecreëerd waaronder een veranda tegen de vrijstaande garage achter in de tuin. Deze gebalanceerde buitenruimte biedt volop privacy met een breedte van bijna 6 meter en een diepte van ruim 13 meter. Op de begane grond is verder nog een kantoorruimte, een slaapkamer en een separaat toilet te vinden. Beide ruimtes, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde van de woning, beschikken beide over praktische vaste kasten, veel licht en een aangename sfeer.

Eerste etage:
De eerste etage is bereikbaar vanuit de keuken en komt uit op de overloop met toegang tot twee slaapkamers en een ruime badkamer. De slaapkamer aan de achterzijde, de grootste, ligt over de volledige breedte en heeft een mooi uitzicht op de tuin. De open nok en houten balken passen bij de fijne uitstraling van het huis. De tweede slaapkamer op deze etage heeft naast de zichtbare balken ook uitzicht op het idyllische watertje voor de deur. De naastgelegen moderne badkamer heeft een riant ligbad, een regendouche met handdouche, een wastafel met opbergmeubel en een hangend toilet. Tevens beschikt de badkamer over elektrische vloerverwarming.

Garage:
Aan de rand van het perceel, achter het woonhuis, staat een verzorgde, vrijstaande garage met een oppervlakte van circa 30m2. De elektrisch bedienbare garagedeur is bereikbaar via de achtergelegen Loethe en biedt een praktische toegang wanneer de ruimte professioneel in gebruik genomen wordt. Uiteraard is de garage voor meerdere doeleinden geschikt; als atelier, hobbyruimte, kantoor aan huis of werkplaats, ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Garage studio appartement:
Boven de garage is een volledig zelfstandig studio appartement gerealiseerd met een eigen opgang, keuken en badkamer. Een mooi afgewerkte woonruimte met veel licht dat uitermate geschikt is voor een au-pair, inwonende ouder, (volwassen) kind of kantoor aan huis. De badkamer beschikt over een douche, toilet en wastafel. De L-vormige keuken heeft een onderbouw koelkast met vriesvak, 4-pitsgaskookplaat en een afzuigkap. Ook is hier de aansluiting voor de wasmachine gecreëerd.

Buiten:
De tuin is bereikbaar via de voorzijde van de woning via een eigen afgesloten poort en via de garage aan de achterzijde van de woning.

Het dorp van Zoeterwoude is klein maar mooi gefaciliteerd, met een supermarkt en een klein aanbod aan winkels, een basisschool en sportmogelijkheden. De uitvalwegen A4 en N11 richting Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn snel bereikbaar en het centrum van Leiden ligt op slechts 10 minuten rijden.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met behalve de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan!

Kom kijken en laat je verrassen!

Bijzonderheden:
– Bouwjaar 1886
– Woonoppervlakte van 147m2
– Perceeloppervlakte van 261m2
– Grondig gerenoveerd met behoud van originele details
– Fijne leefkeuken
– Volledig zelfstandig appartement boven de garage
– Garage
– Prachtig aangelegde tuin

Vraagprijs: € 799.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom en asbest clausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Watertje
Huisnummer
16
Postcode
2381 EG
Stad
Zoeterwoude

Overdracht

Vraagprijs
€ 799.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.436
Status
Onder bod
Aangeboden sinds
4 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1886
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
147 m²
Perceeloppervlakte
261 m²
Inhoud
463 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal kamers
7 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
4 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 douche, 1 toilet

Energie

Label
D
Index
1.91
Label einddatum
26-02-2029
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas
Type ketel
Remeha
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin
Oppervlakte
102 m²
Tuin
southwest

Garage

Capaciteit
1
Media

Vergelijk objecten