Leiden
Akkerhoornbloem 2
€ 599.000,- k.k.
Beschrijving

‘Ruim en fijn familiehuis met garage, speelse indeling en veel ruimte in de geliefde Leidse Merenwijk, klaar voor een nieuw hoofdstuk’

Deze verrassend eigentijdse en ruime familiewoning met garage ligt in de kindvriendelijke en groene ‘De Merenwijk’ aan de rand van Leiden. De omgeving is rustig en groen met een buitengewoon aangenaam karakter. De speelse architectuur, de heldere lijnen en de verschillende stijlen van de omliggende bebouwing zorgen voor een mooi geheel. ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte165 m²
Perceeloppervlakte194 m²
Aantal kamers5 kamers
Aantal slaapkamers4 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Ruim en fijn familiehuis met garage, speelse indeling en veel ruimte in de geliefde Leidse Merenwijk, klaar voor een nieuw hoofdstuk’

Deze verrassend eigentijdse en ruime familiewoning met garage ligt in de kindvriendelijke en groene ‘De Merenwijk’ aan de rand van Leiden. De omgeving is rustig en groen met een buitengewoon aangenaam karakter. De speelse architectuur, de heldere lijnen en de verschillende stijlen van de omliggende bebouwing zorgen voor een mooi geheel. De woning dient gemoderniseerd te worden.

INDELING

Begane grond:
Bij het zien van de begane grond is direct duidelijk dat het huis speels van opzet is met het niveauverschil in de woonkamer, de dubbele openslaande deuren naar de vrij gelegen achtertuin, de gezellige haard en de open trap. De indeling voelt natuurlijk aan en geeft goed weer wat de mogelijkheden zijn van de ruime living met uitzicht op de achtertuin. De keuken is een gezellige plek met veel licht en een mooie verbinding met de iets lager gelegen zithoek. De rechte keuken beschikt over diverse apparatuur, heeft toegang tot de bijkeuken (met bergvliering) die leidt naar de garage en heeft een groot raam met uitzicht op de voordeur. De diepe achtertuin heeft een vrij uitzicht zonder achterburen en er is de hele dag een plek in de zon te vinden. Er staat bovendien prachtige beplanting waardoor de tuin veel privacy kent en het gehele jaar groen is.

Eerste etage:
Op de eerste etage zijn drie slaapkamers en een badkamer gecreëerd. De twee slaapkamers aan de achterzijde hebben beide een fraai uitzicht op het groen. Eén van de kamers heeft tevens toegang tot het achtergelegen balkon. De centraal geplaatste badkamer is zeer ruim te noemen en beschikt over een separate douche, een ligbad, een wastafel, toilet en de opstelplaats voor de wasmachine. De grootste slaapkamer ligt aan de voorzijde onder het kenmerkende, schuine dak over de gehele breedte van de woning. Er is toegang tot een ruime berging die ook bij de kamer betrokken zou kunnen worden, er is een wastafel en door het dakvenster komt aangenaam daglicht binnen. Op de overloop is een praktische vaste kast gecreëerd.

Tweede etage:
De bovenste etage is al even verrassend als de begane grond en de eerste etage. De grote dakkapel biedt extra praktische ruimte en door de vele ramen rondom is het er bijzonder licht. De ruime etage kan in gebruik genomen worden als riante werkplek, grote slaapkamer of, na een verbouwing, zelfs meerdere slaapkamers met een tweede badkamer. De circa 40m2 lenen zich uitstekend voor een eigen invulling.

Dit bijzondere familiehuis beschikt over een garage die zowel van binnenuit bereikbaar is, als via de garagedeur en de loopdeur naar de voortuin. De garage is een multifunctionele ruimte die zeer geschikt is voor het stallen van een oldtimer, motor, fietsen en/of voor het hebben van een praktijkruimte aan huis, kantoor, werkplaats, atelier en ga zo maar door.

OMGEVING
Wie houdt er niet van de Merenwijk? Van de gezellige Kopermolen waar unieke (vers)winkels en boetieks hun producten verkopen, van de mengelmoes van mensen die zich vestigen in het centraal gelegen Leiden, van het wijkpark met de grote kinderboerderij, de gezellige weekmarkt, de korte afstand tot de historische binnenstad en de stranden van Noordwijk en Katwijk… En van zoveel meer dingen in deze groene wijk.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met behalve de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan!

Kom kijken en laat je verrassen!

KENMERKEN
– Bouwjaar 1976
– Woonoppervlakte 165m2
– Perceeloppervlakte 194m2
– Ruim huis met garage en bijkeuken
– Zeer ruime, lichte, tuingerichte living met openhaard
– 4 ruime slaapkamers met de mogelijkheid voor het creëren van een 5de slaapkamer
– Rustige, vrije achtertuin met veel privacy en groen
– Klaar voor een nieuw hoofdstuk waarbij eigen wensen en eisen ingevuld kunnen worden
– Centraal gelegen in kindvriendelijke en groene omgeving
– Veel voorzieningen op loopafstand

Vraagprijs: € 599.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom en asbest clausule.

Nimmer bewoonclausule is van toepassing

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Akkerhoornbloem
Huisnummer
2
Postcode
2317 KP
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 599.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 3.631
Status
Onder bod
Aangeboden sinds
4 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1975
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
165 m²
Perceeloppervlakte
194 m²
Inhoud
590 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
4 slaapkamers
Aantal kamers
5 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 douche, 1 toilet

Energie

Label
B
Label einddatum
09-10-2033

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
achtertuin, voortuin
Oppervlakte
120 m²
Tuin
south

Garage

Capaciteit
1
Media

Vergelijk objecten