Leiden
Kanaalweg 36
€ 769.000,- k.k.
Beschrijving

‘Sfeervolle en ruime jaren ’50 hoekwoning met karakteristieke architectuur, prachtige ligging aan een rustige ventweg met vrij uitzicht op het doorgaande vaarwater. Dit sfeervolle familiehuis heeft verrassend veel ruimte met onder andere een uitgebouwde keuken, een grote atelierruimte (voormalige garage) en een flinke berging voor bijvoorbeeld fietsen of opslag van spullen. Er is een grote voortuin en een achtertuin op het zonnige westen met veel zoninval vanuit het zuiden. De groene omgeving en fijne buurt, ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte149 m²
Perceeloppervlakte249 m²
Aantal kamers6 kamers
Aantal slaapkamers5 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Sfeervolle en ruime jaren ’50 hoekwoning met karakteristieke architectuur, prachtige ligging aan een rustige ventweg met vrij uitzicht op het doorgaande vaarwater. Dit sfeervolle familiehuis heeft verrassend veel ruimte met onder andere een uitgebouwde keuken, een grote atelierruimte (voormalige garage) en een flinke berging voor bijvoorbeeld fietsen of opslag van spullen. Er is een grote voortuin en een achtertuin op het zonnige westen met veel zoninval vanuit het zuiden. De groene omgeving en fijne buurt, gecombineerd met de vele gebruiksmogelijkheden van onder andere het bijgebouw (atelierruimte/werk-kantoorruimte/sportruimte/stalling en opslag/garage) maken dit de ideale familiewoning.

De woning is gelegen aan de rand van de gewilde Burgemeesters- en Professorenwijk, waar groen en sfeervolle aanzichten het straatbeeld bepalen. De Kanaalweg 36 met heerlijke tuin is zeer centraal gelegen, op loopafstand van diverse buurtwinkels voor de dagelijkse boodschappen. Verder zijn er diverse basisscholen (waaronder een internationale school ISL), middelbare scholen, meerdere kinderopvang locaties waaronder de BSO bij speeltuin De Speelschans alsmede mogelijkheden voor sport en recreatie. Station Lammenschans ligt ook echt op loopafstand. De autosnelwegen naar Schiphol, Den Haag, Utrecht en Amsterdam zijn nabij en dus eenvoudig bereikbaar. De historische binnenstad van Leiden, park Roomburg en Cronesteijn liggen op enkele fietsminuten afstand.

INDELING

Begane grond:
Entree, hal met vestibule en meterkast, hal met verdiepte kelderkast onder de trap en in neutrale kleurstellingen betegeld, modern toilet met fonteintje. Toegang naar de lichte en ruime woonkamer met erker aan de voorzijde. De woonkamer heeft aan de voorzijde een zitgedeelte en aan de achterzijde voldoende plek voor een grote eettafel. Deze sfeervolle woonkamer heeft een fraaie in visgraat gelegde parketvloer, afgewerkt met band en bies. Door de zijramen is er een gunstige lichtinval in deze sfeervolle woonkamer. De keukenruimte is aangebouwd aan de achterzijde waardoor er een prettige en lichte woonkeuken is gecreëerd met vrolijke Portugese vloertegels.
De keuken heeft een hoekopstelling en is voorzien van veel kast-, opbergruimte en inbouwapparatuur. Er is een oven en een combi-oven, een vaatwasser, 5-pits gaskookplaat met afzuigkap, een koelkast met vriezer en een ingebouwde was&droog-combinatie. Vanuit deze keuken is er toegang naar de achtertuin. In de woonkeuken is voldoende ruimte voor een gezellige eethoek.

Eerste etage:
Overloop, aan de voorzijde liggen de 1e slaapkamer en slaapkamer. Aan de achterzijde van de woning ligt de 3e (ouder)slaapkamer met toegang naar het balkon. De naastgelegen moderne badkamer is betegeld in neutrale kleurstellingen en voorzien van een ligbad met douche, een handdoekradiator, wastafelmeubel met een grote wastafel, spiegelkast en verlichting en een toilet. De badkamer is voorzien van elektrische vloerverwarming.

Tweede etage:
Op de zolderetage is verrassend veel ruimte door de dakkapellen aan de voor- en achterzijde. Er is voldoende opbergruimte aanwezig en hier is ook de opstelplaats voor de cv-combiketel, hier kunnen eventueel ook aansluitingen voor de wasapparatuur worden gecreëerd. De tweede etage is momenteel ingericht met een 4e slaapkamer aan de voorzijde en een grote 5e zolderslaapkamer met vaste kastruimte (inpandige bergruimte) en dakkapellen, deze kamer kan ook verbouwd worden tot twee slaapkamers. Tenslotte is er op deze verdieping ook nog een ruime bergvliering van 16,8m2 aanwezig in de nok van de woning.

Buiten:
Er is flinke voortuin op het oosten, een zijtuin en diepe zonnige achtertuin met gemetselde atelierruimte en ook nog een gemetselde berging. De zonnige achtertuin op het westen is verzorgd aangelegd met sierbestrating en veel planten en bomen die zorgen voor voldoende sfeer en privacy. In de tuin zijn er voldoende plekken waar heerlijk gezeten worden. De tuin heeft een achterom en een zijentree met oprit waarop geparkeerd kan worden.

Het atelier van 17,7m2:
De atelierruimte met eigen toegang via de zijtuindeur (voormalige garage) is geschikt voor meerdere doeleinden.
Als kleine knutselwerkplaats of voor workshops, een kantoor/werkruimte aan huis, opslag, gastenverblijf, sportruimte (ook voor PT), inwonende ouder(mantelzorg) of voor een thuiswonend kind etc. Uiteraard is deze ruimte ook weer om te bouwen tot een volwaardige garage. In de ruimte is krachtstroom aanwezig, er is een eenvoudige pantry met water, een wasmachine-aansluiting en centrale verwarming (vanuit de woning doorgetrokken).

Goed om te weten:
• Woonoppervlakte 131m² (excl. Atelier)
• Inhoud 478,5m³.
• Bouwjaar 1958.
• Energielabel E.
• Zeer geliefde locatie in de Professorenwijk in Leiden.
• Authentieke details zoals en erker, hoge plafonds en klassieke visgraat parketvloer (Bruynzeel).
• Verwarming en warm water via Cv-combiketel Merk Daalderop Hr. Bouwjaar 2009.
• Schilderwerk voorjaar 2024
• Modern toilet met fonteintje.
• Moderne Bruynzeel woonkeuken in de achter aanbouw.
• Moderne badkamer met elektrische vloerverwarming.

Voor deze woning is een “eigen woningwebsite” beschikbaar. Download de brochure via Funda om bij deze website terecht te komen. Hier vindt u de documentatie van deze woning en allerlei extra informatie zoals een zonnewijzer en informatie over de buurt en omgeving.

Kom kijken en laat je verrassen!

Vraagprijs: € 769.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

– NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

– Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom- en asbest-clausule.
– Verkoper heeft ook al een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. De rapportage is beschikbaar in de presentatie van de woning.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Kanaalweg
Huisnummer
36
Postcode
2313 DV
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 769.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.162
Status
Onder bod
Aangeboden sinds
4 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1958
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
149 m²
Perceeloppervlakte
249 m²
Inhoud
526 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal kamers
6 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 douche, 1 toilet

Energie

Label
E
Label einddatum
12-08-2034
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas
Type ketel
Daalderop HR
Boiler jaar
2009
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan water, in woonwijk, open ligging
Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin
Oppervlakte
140 m²
Tuin
northwest

Garage

Capaciteit
1
Media

Vergelijk objecten