Leiden
Constantijn Huygenslaan 3
€ 575.000,- k.k.
Beschrijving

‘Goed gelegen, karakteristiek en sfeervol familiehuis met veel ruimte, licht en mogelijkheden in een bijzonder groene setting’

Deze karakteristieke jaren ‘30 woning met charmante erker heeft opvallend veel kenmerken uit deze mooie bouwperiode; het prachtige glas-in-lood, de statige voordeur en de hoge plafonds, en nog veel meer. Alle ingrediënten zijn aanwezig om dit huis aan een mooi nieuw hoofdstuk te laten beginnen. Dit familiehuis is dan ook geschikt voor iedereen die opzoek ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte125 m²
Perceeloppervlakte109 m²
Aantal kamers6 kamers
Aantal slaapkamers5 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Goed gelegen, karakteristiek en sfeervol familiehuis met veel ruimte, licht en mogelijkheden in een bijzonder groene setting’

Deze karakteristieke jaren ‘30 woning met charmante erker heeft opvallend veel kenmerken uit deze mooie bouwperiode; het prachtige glas-in-lood, de statige voordeur en de hoge plafonds, en nog veel meer. Alle ingrediënten zijn aanwezig om dit huis aan een mooi nieuw hoofdstuk te laten beginnen. Dit familiehuis is dan ook geschikt voor iedereen die opzoek is naar een ruim huis in de geliefde en kindvriendelijke ‘Lage Mors’ in Leiden met een verrassend groen uitzicht.

INDELING

Begane grond:
Na de statige voordeur volgt een tochtportaal met vaste kast waarin de meterkast is verwerkt, waarna de centrale hal toegang geeft tot vrijwel alle ruimtes op de begane grond. Zo is er een toilet, een praktische trapkast, de trapopgang naar boven en de toegang tot de lichte woonkamer met open keuken. De lichte woonkamer is mede door de karakteristieke erker met glas-in-lood details een aangename ruimte met vrij uitzicht op het tegenovergelegen groen van Park Kweeklust. Er is ruimte voor een fijne zitopstelling bij de haard die tevens een verbindend element vormt met de achtergelegen eettafel bij de open keuken. De keuken in hoekopstelling heeft veel praktische kast- en werkruimte. Ook is de bijna 11 meter diepe tuin vanuit de keuken bereikbaar. Hier biedt het terras tegen de achtergevel een aangename plek om te eten of heerlijk te genieten van de zon. Het gras en de borders zijn goed aangelegd waardoor naast groenblijvende beplanting, ook veel bloeiende planten aanwezig zijn. In de tuin staat een handige berging.

Eerste etage:
Op de eerste verdieping springen de originele paneeldeuren direct in het oog. Prachtig bewaarde details die zo bepalend zijn voor de jaren ‘30 sfeer. Er zijn hier twee ruime, gelijkwaardige slaapkamers, waarvan de kamer aan de achterzijde toegang heeft tot een balkon met uitzicht op de achtertuin, de voorkamer voorzien is van een erker met glas-in-loodramen en beide kamers beschikken over een vaste kast. Aan de overloop ligt eveneens een derde, kleinere slaapkamer die uitermate geschikt is als kinder- of werkkamer. De badkamer is uitgevoerd in lichte kleuren en voorzien van een douche, toilet, radiator en een wastafel. Ook is hier de aansluiting voor de wasmachine gecreëerd.

Tweede etage:
Op deze etage is een zeer ruime slaapkamer met dakkapel te vinden en een riante voorzolder die door een nieuwe indeling gemakkelijk twee slaapkamers zouden kunnen vormen. Ook een tweede badkamer behoort tot de mogelijkheden. Onder de schuine delen van het dak is opbergruimte.

Omgeving:
Op loopafstand van diverse buurtwinkels, supermarkten, basisscholen, het wijkpark en een kinderboerderij ligt de fraaie Constantijn Huygenslaan in de rustige en groene Lage Mors in Leiden. Ook voor sportieve activiteiten is er veel in de nabijheid. Bovendien ligt het Centraal station, Bio Science Park, LUMC, de Universiteit van Leiden en de historische binnenstad op 5 fietsminuten en bent u binnen enkele minuten met de auto op de uitvalsweg A44.

Goed om te weten:
Verkopers hebben een bouwtechnische keuring laten uitvoeren en deze is beschikbaar in de presentatie van de woning.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met behalve de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan!

Kom kijken en laat je verrassen!

Kenmerken:
– Bouwjaar 1935
– Woonoppervlakte 125 m2
– Perceeloppervlakte 109 m2
– Jaren ’30 woning met kenmerkende elementen
– Zeer gewilde, groene en kindvriendelijke straat in een rustige buurt
– Veel charmante details
– 4 slaapkamers
– Zonnige achtertuin met grotendeels groenblijvende beplanting
– Voldoende parkeermogelijkheden in de buurt (parkeervergunning zone B)
– Centrale ligging ten opzichte van scholen, winkels, sport- en recreatiemogelijkheden

Vraagprijs: € 575.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom en asbest clausule.

Nimmer bewoonclausule is van toepassing

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Constantijn Huygenslaan
Huisnummer
3
Postcode
2332 TR
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 575.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 4.600
Status
Te koop
Aangeboden sinds
2 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1935
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
125 m²
Perceeloppervlakte
109 m²
Inhoud
422 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal kamers
6 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 toilet

Energie

Label
E
Label einddatum
31-07-2030
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk, open ligging
Tuin
achtertuin
Oppervlakte
55 m²
Tuin
south
Media

Vergelijk objecten