Leiden
Rijnsburgerweg 130
€ 1.495.000,- k.k.
Beschrijving

Wonen aan de rand van het stadscentrum in fraaie monumentale woning.

Deze schitterende monumentale, statige, vrijstaande villa ‘Tuinlust’ uit 1910 met hedendaagse uitstraling, is gebouwd in Chaletstijl met Art-Nouveau-elementen en een door tuinarchitect Buro Mien Ruys, fraai aangelegde rondom gelegen tuin. Deze villa staat op een flink perceel van 779 m² werkelijk op een toplocatie, aan de rand van Leiden en Oegstgeest.

De villa heeft een woonoppervlakte van 183 m² en is ontworpen ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte183 m²
Perceeloppervlakte779 m²
Aantal kamers6 kamers
Aantal slaapkamers5 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

Wonen aan de rand van het stadscentrum in fraaie monumentale woning.

Deze schitterende monumentale, statige, vrijstaande villa ‘Tuinlust’ uit 1910 met hedendaagse uitstraling, is gebouwd in Chaletstijl met Art-Nouveau-elementen en een door tuinarchitect Buro Mien Ruys, fraai aangelegde rondom gelegen tuin. Deze villa staat op een flink perceel van 779 m² werkelijk op een toplocatie, aan de rand van Leiden en Oegstgeest.

De villa heeft een woonoppervlakte van 183 m² en is ontworpen door de bekende architect H.J. Jesse. Er is een zeer royale ne sfeervolle woon-eetkamer-en-suite met klassieke parketvloer, een zij-erker met fraaie op maat gemaakte boekenkast, vijf (slaap)kamers, twee badkamers, een Bulthaup keuken, (wijn)kelder met stahoogte, vrijstaande stenen garage (29 m²) met verwarming en elektra.

Deze vrijstaande garage biedt meerdere gebruiksmogelijkheden zoals kantoor of beroep aan huis, als een kangoeroewoning voor ouders of juist kind(eren).
Er is tevens een aangebouwde stenen berging. De achtertuin met vele terrassen en hoogteverschillen ligt ideaal en beschut op het zonnige zuidwesten.

Verder zijn er nog veel originele stijlmerken bewaard gebleven zoals paneeldeuren, het imposante en originele trappenhuis, en-suitedeuren met glas-in-loodramen, marmerenvloer in hal en gang, granitovloer in keuken, schouwen, zij-erker, een zes-lichtvenster, hoge plafonds en hoge raampartijen met kruisroede-verdeling.

De Rijnsburgerweg werd aan het eind van de veertiende eeuw door de Hoogheemraden van Rijnland aangelegd op last van hertog Albrecht van Beieren en strekte zich aanvankelijk uit van de Rijnsburgerpoort, aan het einde van de Haarlemmerstraat, tot de hoge gronden van de Geest. De weg werd aangelegd als alternatieve verbinding tussen Leiden en Rijnsburg voor de in de wintermaanden vaak onbegaanbare Morsweg langs de oever van de Rijn. In het begin van de negentiende eeuw werd de weg verhard. In de kosten van onderhoud werd voorzien door tolheffing, die concessie werd afgekocht in 1911.

De ligging is ideaal te noemen; centraal gelegen nabij Wandel- en Stadspark het Leidse Hout (met theehuis en hertenkamp), de winkels en horeca van de sfeervolle ‘De Kempenaerstraat’ liggen om de hoek, diverse lagere- en middelbare scholen, waaronder internationale school Rijnlands lyceum, sport- en recreatiefaciliteiten o.a. hockey, voetbal, tennis, golf, atletiek en openbaar vervoer zijn op loopafstand. Het Bio Science Park, Universiteit van Leiden, Akzo Nobel, ESTEC en Avery liggen op korte fietsafstand.

Gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen (A4/A44) richting Amsterdam/Schiphol en Den Haag, de Kagerplassen, recreatiegebied Klinkenberger-plas en de stranden en duinen van Katwijk-Noordwijk en Wassenaar zijn eenvoudig te bereiken. Het Centraal Station van Leiden, het gezellige historische centrum van Leiden en 2 grote ziekenhuizen (LUMC/Alrijne) zijn tevens lopend, op korte afstand te bereiken.

De historische binnenstad van Leiden is de op één na grootste van Nederland en staat bekend om de rijke geschiedenis met oude grachten, stadspoorten, maar liefst 88 bruggen, molens, kleine steegjes, hofjes, een burcht, Singelpark, musea en nog veel meer.
Hier vindt u allerlei stedelijke voorzieningen in een compact gebied bij elkaar. En wist u dat Leiden op Amsterdam na het meeste water binnen haar poorten heeft stromen; in totaal 28 kilometer aan grachten en singels. Leiden staat sinds vorig jaar niet voor niets op plek drie van aantrekkelijkste steden om te wonen (Bron: jaarlijks onderzoek ‘Atlas voor gemeenten’ van onderzoeksbureau Atlas Research mei 2023).

Indeling
Begane grond
Entree met luifel, oorspronkelijke voordeur, vestibule met garderobe, meterkast, imposante hal met marmeren vloer en schitterend, licht en oorspronkelijk trappenhuis met 4 fraaie vensters. Er is een vaste trap naar (wijn)kelder met stahoogte, een moderne toiletruimte voorzien van toilet, fonteintje. In het toilet is tevens een marmeren vloer. De woonkamer-en-suite (woon-eetruimte) heeft een fraaie klassieke parketvloer, gestucte wanden en hoge plafonds, de “en-suite-schuifseparatie” is nog geheel intact, er is een zij-erker met opmaat gemaakte boekenkast tot aan het plafond en toegang tot tuin via de enkele deur en openslaande aan de achterzijde. Aan de tuinzijde is de moderne luxe Bulthaup keuken uit 2015. De keuken is uitgevoerd in neutrale kleurstellingen en heeft een L-vormige opstelling. De inbouwapparatuur bestaat uit een vaatwasser, Quooker en Boretti fornuis met 6 pits gaskookplaat en twee ovens, een afzuigkap en handige kast en opbergruimte. Er is een granitovloer en wanden zijn straks gestuct.

Eerste etage
Overloop/hal met een trapopgang naar de 2e verdieping.
De overloop is afgewerkt met houten vloeren en gestucte wanden. 1e ruime (slaap)kamer aan de voorzijde met zijraam, 2e slaapkamer aan voorzijde, momenteel in gebruik als werkkamer. 3e ruime slaapkamer aan de achterzijde met zijraam en toegang tot de fraai vormgegeven badkamer-en-suite. In de badkamer is een ruime inloopdouche, vloerverwarming, een ligbad, een modern toilet, bidet en een wastafelmeubel met dubbele wastafel.

Tweede etage
Overloop met opstelling voor de cv-combiketel, voorzien van houten vloeren en een dakraam. 4e ruime slaapkamer aan de voorzijde voorzien van houten vloer en gestucte wanden, 5e slaapkamer aan achterzijde, thans in gebruik als kledingkamer, met badkamer-en-suite. De badkamer is voorzien van een doucheruimte, een wastafel, aansluitingen voor wasapparatuur, er zijn gestucte wanden en een handige bergkast.

Buiten
Zeer fraaie, onder architectuur aangelegde tuin rondom ideaal op het zuidwesten gelegen met beschutte en zonnige achtertuin voorzien van diverse terrassen, buitenverlichting en beregening-installatie.
De tuin is ca 10 jaar geleden door Buro Mien Ruys aangelegd. In deze parkachtige tuin komt u heerlijk tot rust en is er altijd wel een plek te vinden in de zon. Afsluitbare zij-achterom aan de rechterzijde van de woning. Voor de garage is er voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en de mogelijkheid om een laadpaal te realiseren.

De vrijstaande stenen garage heeft een zadelkap, verwarming, elektra en doorgang naar aangebouwde stenen berging met toegangsdeur naar de achtertuin.
Deze ruimtes kunnen voor meerdere gebruiksdoeleinden geschikt gemaakt worden, denk aan kantoor aan huis, ruimte voor au pair, kangoeroe wonen voor ouders of een thuiswonend kind.

Voor deze woning is een “eigen woningwebsite” beschikbaar. Download de brochure via Funda om bij deze website terecht te komen. Hier vindt u de documentatie van deze woning en allerlei extra informatie zoals een zonnewijzer en informatie over de buurt en omgeving.

Overige kenmerken:
– Woonoppervlakte 183 m².
– Externe bergruimte 29 m2.
– Inhoud woning 722 m³.
– Perceeloppervlakte 779 m²
– Bouwjaar 1910) ontwerp, architect H.J. Jesse.
– Erfpacht eeuwigdurend.
– Canon afgekocht tot 15 april 2072.
– Centraal gelegen op rand van Leiden en Oegstgeest.
– Parkeren op eigen terrein (minimaal 2 auto’s buiten en 1 auto’s binnen).
– Mogelijkheid om een laadpaal voor een elektrische auto te realiseren
– Vloerverwarming in badkamer op de eerste etage
– 5 (slaap)kamers, 2 toiletten en 2 badkamers
– Bulthaup keuken uit 2015) met o.a. Quooker en een Boretti-fornuis
– Voor-, zij- en achtertuin (ideaal gelegen op het zuidwesten)
– Mogelijkheden tot kantoor/beroep aan huis/kangoeroe woning met eigen entree
– Bouwkundige keuring d.d. 3 april 2024 aanwezig
– Meterkast met 12 groepen en 3 aardlekschakelaars en slimme meters
– Vele roerende zaken blijven achter (zie daarvoor lijst van zaken!)
– Oplevering in overleg/snelle oplevering mogelijk.
– Voor woningen ouder dan 30 jaar is de ouderdom- en asbestclausule van toepassing

Vraagprijs € 1.495.000,- k.k. / oplevering in overleg.

NEN 2580 meetrapport is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
English

Living on the outskirts of the city centre in a beautiful monumental house.

This magnificent monumental, stately, detached villa ‘Tuinlust’ from 1910 with a contemporary look, was built in Chalet style with Art Nouveau elements and a beautifully landscaped surrounding garden by garden architect Buro Mien Ruys. This villa is located on a large plot of 779 m² in a truly top location, on te outskirts of Leiden and Oegstgeest.

The villa has a living area of 183 m² and was designed by the famous architect H.J. Jesse. There is a very spacious and atmospheric living-dining room-en-suite with classic parquet flooring, a side bay window with a beautiful custom-made bookcase, five (bed)rooms, two bathrooms, a Bulthaup kitchen, (wine) cellar with standing height, detached stone garage (29 m²) with heating and electricity.

This detached garage offers multiple uses such as an office or home business, as a kangaroo home for parents or children.
There is also an attached stone storage room. The backyard with many terraces and height differences is ideally and sheltered on the sunny southwest.
Furthermore, many original style features have been preserved such as panel doors, the impressive and original staircase, en-suite doors with stained glass windows, marble floor in hall and corridor, granite floor in kitchen, fireplaces, side bay window, a six-light window, high ceilings and high windows with crossbar division.

The Rijnsburgerweg was constructed at the end of the fourteenth century by the Hoogheemraden van Rijnland on the orders of Duke Albrecht van Beieren and initially stretched from the Rijnsburgerpoort, at the end of the Haarlemmerstraat, to the high grounds of the Geest. The road was built as an alternative connection between Leiden and Rijnsburg for the Morsweg along the Rhine, which was often impassable in the winter months. The road was paved in the early nineteenth century. Maintenance costs were covered by tolls, a concession that was bought off in 1911.

The location is ideal; centrally located near the Leidse Hout walking and city park (with tea house and deer park), the shops and restaurants of the atmospheric ‘De Kempenaerstraat’ are around the corner, various primary and secondary schools, including the Rijnlands Lyceum international school, sports and recreational facilities including hockey, football, tennis, golf, athletics and public transport are within walking distance. The Bio Science Park, Leiden University, Akzo Nobel, ESTEC and Avery are a short bike ride away.

Conveniently located with respect to highways (A4/A44) towards Amsterdam/Schiphol and The Hague, the Kagerplassen, the Klinkenberger-plas recreation area and the beaches and dunes of Katwijk-Noordwijk and Wassenaar are easy to reach. Leiden Central Station, the pleasant historic centre of Leiden and 2 large hospitals (LUMC/Alrijne) can also be reached on foot at a short distance.

The historic city center of Leiden is the second largest in the Netherlands and is known for its rich history with old canals, city gates, no fewer than 88 bridges, mills, small alleys, courtyards, a castle, Singelpark, museums and much more.
Here you will find all kinds of urban facilities in a compact area. And did you know that Leiden has the most water flowing within its gates after Amsterdam; a total of 28 kilometers of canals and moats. It is not without reason that Leiden has been in third place of the most attractive cities to live in since last year (Source: annual research ‘Atlas for municipalities’ by research agency Atlas Research May 2023).

Layout
Ground floor
Entrance with canopy, original front door, vestibule with wardrobe, meter cupboard, impressive hall with marble floor and beautiful, light and original staircase with 4 beautiful windows. There is a fixed staircase to (wine) cellar with standing height, a modern toilet room with toilet, washbasin. The toilet also has a marble floor. The living room-en-suite (living-dining area) has a beautiful classic parquet floor, plastered walls and high ceilings, the “en-suite sliding separation” is still completely intact, there is a side bay window with custom-made bookcase up to the ceiling and access to the garden via the single door and French door at the rear. On the garden side is the modern luxury Bulthaup kitchen from 2015. The kitchen is finished in neutral colors and has an L-shaped layout. The built-in appliances include a dishwasher, Quooker and Boretti stove with 6-burner gas hob and two ovens, an extractor hood and handy cupboard and storage space. There is a granite floor and the walls will soon be plastered.

First floor
Landing/hall with a staircase to the 2nd floor.
The landing is finished with wooden floors and plastered walls. 1st spacious (bed)room at the front with side window, 2nd bedroom at the front, currently used as a study. 3rd spacious bedroom at the rear with side window and access to the beautifully designed en-suite bathroom. The bathroom has a spacious walk-in shower, underfloor heating, a bath, a modern toilet, bidet and a washbasin unit with double washbasin.

Second floor
Landing with central heating combi boiler, wooden floors and a skylight. 4th spacious bedroom at the front with wooden floor and plastered walls, 5th bedroom at the rear, currently used as a dressing room, with en-suite bathroom. The bathroom has a shower, a sink, connections for washing equipment, there are plastered walls and a handy storage cupboard.

Outside
Very beautiful, architecturally landscaped garden all around ideally located on the southwest with a sheltered and sunny back garden with various terraces, outdoor lighting and irrigation system.

The garden was created by Buro Mien Ruys about 10 years ago. In this park-like garden you can relax and there is always a spot to be found in the sun. Lockable side back entrance on the right side of the house. There is ample parking space on site in front of the garage and the possibility to realize a charging station.

The detached brick garage has a saddle roof, heating, electricity and access to an attached brick storage room with access door to the backyard.
These spaces can be made suitable for multiple purposes, such as a home office, space for an au pair, kangaroo living for parents or a child living at home.

Askingprice € 1.495.000,- k.k.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Rijnsburgerweg
Huisnummer
130
Postcode
2333 AH
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.495.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 8.170
Status
Te koop
Aangeboden sinds
2 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1910
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
183 m²
Perceeloppervlakte
779 m²
Inhoud
722 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal kamers
6 kamers
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 toilet

Energie

Label
Niet beschikbaar
Type ketel
Klimax 2 HR 42CW 6
Boiler jaar
2005
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
in woonwijk, open ligging, beschutte ligging

Garage

Capaciteit
1
Oppervlakte
18
Media

Vergelijk objecten