Leiden
Zonnedauwtuin 8
€ 589.000,- k.k.
Beschrijving

*English below*

‘Modern familiehuis in prima staat van onderhoud, goed geïsoleerd en met 16 zonnepanelen, een met diepe achtertuin met vrij uitzicht op de groene omgeving, een sfeervolle inrichting en veel ruimte in de geliefde Leidse Merenwijk’

Wonen in de kindvriendelijke groene Merenwijk in Leiden is eigenlijk altijd een goede keuze. Deze leuke en levendige wijk heeft werkelijk alles wat het tot een fijne woonomgeving maakt. Zo is er is ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte131 m²
Perceeloppervlakte128 m²
Aantal kamers5 kamers
Aantal slaapkamers4 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

*English below*

‘Modern familiehuis in prima staat van onderhoud, goed geïsoleerd en met 16 zonnepanelen, een met diepe achtertuin met vrij uitzicht op de groene omgeving, een sfeervolle inrichting en veel ruimte in de geliefde Leidse Merenwijk’

Wonen in de kindvriendelijke groene Merenwijk in Leiden is eigenlijk altijd een goede keuze. Deze leuke en levendige wijk heeft werkelijk alles wat het tot een fijne woonomgeving maakt. Zo is er is er een groot wijkpark met een leuke kinderboerderij, een centraal gelegen winkelcentrum genaamd de ‘Kopermolen’ met een gezellige weekmarkt op vrijdag, er zijn verschillende basisscholen en kinderdagverblijven. Bovendien ligt de Zonnedauwtuin 8 zeer gunstig ten opzichte van diverse uitvalswegen naar de A4 richting Amsterdam en Den Haag alsmede de A44 richting Amsterdam en ‘s-Gravenhage én van de historische binnenstad van Leiden is snel te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid(gratis) in de straat achter de woning.

Deze fijne eengezinswoning is dan ook zeker een bezichtiging waard!

INDELING
Begane grond:
In de straat valt direct op dat er geen doorgaand verkeer is, veel groen en vrij uitzicht en dat de winkels werkelijk op een steenworpafstand liggen. Perfect voor nieuwe bewoners met opgroeiende kinderen, maar natuurlijk voor iedereen die opzoek is naar rust, ruimte en een opvallend goed onderhouden huis.
Achter de voordeur kom je in de hal met een garderobe én een volledig betegeld, modern toilet met hoekfonteintje en met de trapopgang naar de verdieping. Vanuit de hal komt je uit in de bijzonder lichte, tuingerichte woonkamer, mooie laminaatvloer en een hal met toegang naar de tuin. Aan de voorzijde is de moderne open keuken. Deze fraaie, moderne keuken is uitgevoerd in lichte en neutrale kleurstellingen en voorzien van een houten aanrechtblad, handgreep loze deurtjes en alle moderne apparatuur, een vaatwasser, combi-oven, een oven met hetelucht en gril, spoelbak, een kokend water kraan, close-in-boiler, grote koelkast, een inductiekookplaat en een afzuigkap. In de keuken is handige opbergruimte met veel kasten.

Vanuit de keuken is er vrij zicht over de groene omgeving in de richting van het winkelcentrum. De sfeervolle inrichting van de begane grond zorgt voor een verrassend geheel. Zo is er in de woonkamer ruimte voor een heerlijke zithoek met uitzicht op de diepe achtertuin. Er is verder voldoende ruimte voor een grote eettafel. De vaste kast onder de trap zorgt voor extra handige opbergruimte. De begane grond is voorzien van strak gestucte wanden en plafonds. Achter de tuin zijn parkeerplaatsen hierdoor is er veel afstand naar achterburen waardoor je tot zeer laat op de dag heerlijk van de middag en avondzon kunt genieten.

Eerste etage:
De eerste etage heeft een ruime overloop met vaste kast en geeft toegang tot de drie ruime slaapkamers en de badkamer. Daarvan hebben twee slaapkamers een dusdanig grote afmeting waardoor deze geschikt om in te richten als tweepersoonskamer. De slaapkamer aan de voorzijde heeft gestucte wanden en plafond, en toegang naar het balkon met vrij uitzicht. De badkamer is uitgevoerd in moderne, luxe materialen en kleurstellingen. De indeling is handig voor het dagelijks gebruik met een heerlijk ruime inloopdouche met fijne regendouche en handdouche, een handdoekradiator, toilet en een wastafelmeubel met grote wastafel en veel bergruimte.
De grote slaapkamer aan de achterzijde beschikt een mooi uitzicht op de tuin. De kleinere kamer aan de achterzijde is ruim genoeg voor een volwaardige kinderkamer.

Tweede etage:
De tweede etage is ook helemaal klaar en volledig afgewerkt. Op de overloop is veel ruimte, er is en handig opbergvak, de opstelling met de mechanische ventilatie en cv-combiketel. Een royale ouderslaapkamer met hoog plafond en een grote dakopbouw aan de achterzijde. Tevens is er een grote handige wasruimte aan de achterzijde met aansluitingen voor de wasapparatuur. Deze wasruimte is geheel afsluitbaar middels een schuifdeur. Deze verdieping is afgewerkt met gestucte wanden en plafonds en laminaatvloeren.

Buiten.
Aan de voorzijde is een luifel voor de voordeur door de overstek van het balkon.
In de diepe achtertuin kun je heerlijk tot laat van het buitenleven kunt genieten tijdens de zomeravonden. Er voldoende ruimte voor een grote zithoek en eettafel met stoelen. De tuin beschikt over vaste beplanting, sierbestrating, een buitenkraan en elektriciteit. De flinke berging is groot genoeg om de (bak)fietsen of andere spullen te kunnen stallen.

Kom kijken en laat je verrassen in deze fraaie en goed verzorgde woning !

Kenmerken:
*Bouwjaar van deze woning is 1976
*De woonoppervlakte bedraagt 130,6 m2
*De perceeloppervlakte is 128 m2
*Energielabel A
*Gelegen in een zeer kindvriendelijke en gewilde woonwijk
*Dichtbij buurtwinkelcentrum, scholen, speeltuintjes en sport- en recreatiemogelijkheden
*Compleet moderne woning.
*4 ruime slaapkamers en ene grote wasruimte
*Heerlijke grote berging in de achtertuin
*Grote dakkapel op de 2e verdieping aan de achterzijde
*16 zonnepanelen DMEGC Solar 300wp met nog 5 jaar garantie
*Isolatie van de kruipruimte (korrels).
*De woning is voorzien van HR-glas en deels van HR++ glas
*Cv combiketel Remeha Avanta C24HR uit 2010
*Op fietsafstand van de historische binnenstad van Leiden en het CS

Vraagprijs € 589.000,- k.k. / oplevering in overleg.

NEN 2580 meetrapport is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
English

‘Modern family home in excellent condition, well insulated and with 16 solar panels, one with a deep backyard with an unobstructed view of the green surroundings, an attractive interior and plenty of space in the popular Leiden Merenwijk’

Living in the child-friendly green Merenwijk in Leiden is always a good choice. This fun and lively neighborhood has everything that makes it a pleasant living environment. There is a large neighborhood park with a nice petting zoo, a centrally located shopping center called the ‘Kopermolen’ with a pleasant weekly market on Fridays, and there are several primary schools and daycare centers. In addition, Zonnedauwtuin 8 is very conveniently located in relation to various arterial roads to the A4 towards Amsterdam and The Hague as well as the A44 towards Amsterdam and The Hague and the historic city center of Leiden can be quickly reached. Sufficient parking (free) in the street behind the house.

This lovely single-family home is definitely worth a visit!

LAYOUT
Ground floor:
It is immediately noticeable in the street that there is no through traffic, lots of greenery and unobstructed views and that the shops are really just a stone’s throw away. Perfect for new residents with growing children, but of course for anyone looking for peace, space and a remarkably well-maintained house.
Behind the front door you enter the hall with a wardrobe and a fully tiled, modern toilet with corner sink and with the stairs to the first floor. From the hall you enter the very bright, garden-oriented living room, beautiful laminate floor and a hall with access to the garden. At the front is the modern open kitchen. This beautiful, modern kitchen is designed in light and neutral colors and equipped with a wooden worktop, handleless doors and all modern appliances, a dishwasher, combi oven, oven with convection and grill, sink, close-in boiler, large refrigerator, an induction hob and an extractor hood and a tap with 100 degree hot water (quooker). The kitchen has handy storage space.

From the kitchen there is an unobstructed view over the green surroundings in the direction of the shopping center. The attractive design of the ground floor creates a surprising whole. There is room in the living room for a lovely seating area with a view of the deep backyard. There is also enough space for a large dining table. The cupboard under the stairs provides extra handy storage space. There are parking spaces behind the garden, which means there is a lot of distance to the rear neighbors, so you can enjoy the afternoon and evening sun until very late in the day.

First floor:
The first floor has a spacious landing with a closet and gives access to the three spacious bedrooms and the bathroom. Two of these bedrooms are so large that they are suitable for use as a double room. The bedroom at the front has plastered walls and ceiling, and access to the balcony with an unobstructed view. The bathroom is equipped with modern, luxurious materials and color schemes. The layout is convenient for daily use with a wonderfully spacious walk-in shower with nice rain shower and hand shower, a towel radiator, toilet and a washbasin with large sink and plenty of storage space.
The large bedroom at the rear has a beautiful view of the garden. The smaller room at the rear is spacious enough for a full-fledged children’s room

Second floor:
The second floor is also completely ready and finished. There is plenty of space on the landing, there is a handy storage compartment, the arrangement with the mechanical ventilation and central heating combi boiler. A spacious master bedroom with high ceilings and a large dormer window/roof-extension at the rear. There is also a large, handy laundry room at the rear with connections for washing equipment and a sliding door to close this laundryroom. This floor is finished with plastered walls and ceilings and laminate floors.

Outside.
At the front there is an awning in front of the front door through the overhang of the balcony.
In the deep backyard you can enjoy the outdoors until late during the summer evenings. There is enough space for a large seating area and dining table with chairs. The garden has permanent plants, decorative paving, an outside tap and electricity. The large storage room is large enough to store bicycles or other items.

Come take a look and be surprised by this beautiful and well-maintained home!

Characteristics:
– Year of construction of this house is 1976
– The living area is 130.6m2
– The plot area is 128m2
– Energy label A
– Located in a very child-friendly and popular residential area
– Close to local shopping center, schools, playgrounds and sports and recreational opportunities
– Completely modern home.
– 4 spacious bedrooms and a large laundry room
– Lovely large storage room in the backyard
– Large dormer window on the 2nd floor at the rear
– 16 solar panels DMEGC Solar 300wp with a 5-year warranty
– Insulation of the crawl space (granules).
– The house is equipped with HR glass and partly with HR++ glass
– Central heating combi boiler Remeha Avanta C24HR from 2010
– Within cycling distance of the historic city center of Leiden and the Central Station

Askingprice € 589.000,- k.k. / date off delivery in consultation.

NEN 2580 measurement report is available.

This information has been compiled by us with due care. However, no liability is accepted on our part for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. The NVM conditions apply.

The Measurement Instruction is based on NEN2580. The Measuring Instruction is intended to apply a more unambiguous method of measuring to provide an indication of the usable surface. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement results, for example due to differences in interpretation, rounding off or limitations at the land registry.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Zonnedauwtuin
Huisnummer
8
Postcode
2317 MR
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 589.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 4.497
Status
Onder bod
Aangeboden sinds
3 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1976
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
131 m²
Perceeloppervlakte
128 m²
Inhoud
467 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
4 slaapkamers
Aantal kamers
5 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 toilet

Energie

Label
A
Label einddatum
09-08-2034
Isolatie
dakisolatie, vloer, dubbel glas, HR-glas
Type ketel
Remeha HR
Boiler jaar
2009
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk, open ligging
Tuin
achtertuin, voortuin
Oppervlakte
71 m²
Tuin
west
Media

Vergelijk objecten