Leiden
Floresstraat 12
€ 450.000,- k.k.
Beschrijving

‘Charmante, volledig gerenoveerde jaren ‘20 woning met plaatsje, 2 riante slaapkamers en een rustige ligging net buiten de singels van de binnenstad’

De Floresstraat in Leiden heeft een vriendelijk karakter en kenmerkt zich door een grote diversiteit aan bewoners. De straat loopt als een sfeervolle draad van de Lage Rijndijk naar de straat Kooizicht waar het Kooipark de wijk voorziet van het nodige groen. Deze tussenwoning, die bijzonder geschikt is voor jonge mensen en ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte82 m²
Perceeloppervlakte55 m²
Aantal kamers3 kamers
Aantal slaapkamers2 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Charmante, volledig gerenoveerde jaren ‘20 woning met plaatsje, 2 riante slaapkamers en een rustige ligging net buiten de singels van de binnenstad’

De Floresstraat in Leiden heeft een vriendelijk karakter en kenmerkt zich door een grote diversiteit aan bewoners. De straat loopt als een sfeervolle draad van de Lage Rijndijk naar de straat Kooizicht waar het Kooipark de wijk voorziet van het nodige groen. Deze tussenwoning, die bijzonder geschikt is voor jonge mensen en gebouwd is in de jaren ’20, heeft een kenmerkende bouw en een aangename indeling. Wat direct opvalt aan de buitenkant is het fraaie metselwerk van de gevel, de aanbouw aan de achterzijde en de hoge ramen. De woning is in 2021 compleet gerenoveerd en is in top staat.

Indeling

Begane grond:
Door de voordeur is de hal bereikbaar waar naast een toilet met fonteintje ook de meterkast en de deur naar de living is gesitueerd waar aan de voorzijde een heerlijke eethoek gecreëerd is. Aan de achterzijde is ruimte voor een ruime zithoek met uitzicht op het beschutte plaatsje. De moderne keuken is geplaatst in de uitbouw en voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een inductiekookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser, Quooker heetwaterkraan, een koelkast, vriezer en een oven. Het bescheiden plaatsje is bereikbaar vanuit de keuken en biedt plaats om te zitten.

Eerste verdieping:
De eerste etage heeft 2 ruime slaapkamers, een moderne badkamer en een bergkast met de aansluiting voor de wasmachine. Beide slaapkamers zijn vergelijkbaar qua grootte en beschikken over veel daglicht. De kamers kunnen ingericht worden als tweepersoonsslaapkamers. De centraal gelegen badkamer is voorzien van een douche, handdoek-radiator, 2e toilet en een brede wastafel met sfeervol opbergmeubel. Vanaf de overloop is de ruime bergvliering bereikbaar middels een vlizotrap.Hier is ook de opstelplaats van de Cv-ketel.

De woning heeft een zeer centrale ligging; diverse (basis)scholen, de charmante binnenstad, het groene Singelpark en verschillende sport- en recreatiemogelijkheden bevinden zich op loopafstand. Ook de korte afstand tot het Centraal Station van Leiden, een grote diversiteit aan horeca, cultuur, musea en diverse uitvalswegen naar Schiphol en diverse grote steden maken deze woning zeer aantrekkelijk. Ook het strand van Katwijk en Noordwijk is binnen korte tijd bereikbaar. Kortom, een heel leuk huis met een praktische indeling, fijne ruimtes en met oneindig veel mogelijkheden!

Kenmerken:
– Bouwjaar 1925
– Woonoppervlakte 82m2
– Prachtig, volledige gerenoveerde stadswoning met moderne uitstraling
– Volledig klaar om te verhuizen
– Charmante bouwstijl met jaren ’20 kenmerken
– Gelegen in een rustige en kindvriendelijke omgeving in Leiden
– Praktische indeling
– 2 ruime slaapkamers
– Bergvliering met opstelplaats CV-ketel Remeha (2021)
– Dichtbij belangrijke voorzieningen en de charmante Leidse binnenstad

Vraagprijs: € 450.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom en asbest clausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Floresstraat
Huisnummer
12
Postcode
2315 HR
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 450.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.488
Status
Verkocht o.v.
Aangeboden sinds
5 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1925
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
82 m²
Perceeloppervlakte
55 m²
Inhoud
295 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
2 slaapkamers
Aantal kamers
3 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
1 douche, 1 toilet

Energie

Label
C
Label einddatum
06-08-2034
Isolatie
dakisolatie
Type ketel
Remeha Avanta 35c HR
Boiler jaar
2021
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
in woonwijk
Oppervlakte
6 m²
Tuin
west
Media

Vergelijk objecten