Leiden
Rapenburg 27-A
€ 799.000,- k.k.
Beschrijving

‘Historisch waardevol, zeer uniek en ruim appartement op de eerste en tweede etage met een zonnig balkon en twee slaapkamers gelegen aan het statige Rapenburg’

In een prachtig monumentaal pand aan het Rapenburg bieden wij nummer 27A aan. Een appartement vol allure verdeeld over twee verdiepingen waar de beleving al begint bij de gemeenschappelijke entree na de hardstenen stoep. Het pand met opvallend brede gevel, gebouwd in het jaar 1728, heeft nog veel ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte146 m²
Perceeloppervlakte-
Aantal kamers4 kamers
Aantal slaapkamers2 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Historisch waardevol, zeer uniek en ruim appartement op de eerste en tweede etage met een zonnig balkon en twee slaapkamers gelegen aan het statige Rapenburg’

In een prachtig monumentaal pand aan het Rapenburg bieden wij nummer 27A aan. Een appartement vol allure verdeeld over twee verdiepingen waar de beleving al begint bij de gemeenschappelijke entree na de hardstenen stoep. Het pand met opvallend brede gevel, gebouwd in het jaar 1728, heeft nog veel authentieke elementen die in de loop der eeuwen gekoesterd zijn en passen bij dit prachtige Rijksmonument. De omgeving is levendig en aangenaam middenin de historische binnenstad van Leiden.

INDELING

Eerste etage:
Na de verzorgde entree met authentieke marmeren elementen, prachtig hoge, ornamenten plafonds en fraai houtwerk is de voordeur van het appartement met huisnummer 27A op de eerste verdieping bereikbaar via het gemeenschappelijke trappenhuis. Bij binnenkomst volgt het bescheiden, sfeervolle halletje dat direct toegang geeft tot de adembenemende living met ossenbloedrood plafond. De comfortabele, zeer ruime living heeft een zonnige oriëntatie waardoor er een aangename lichtinval is door de grote schuiframen met uitzicht op het privé balkon. De open trap naar de slaapetage is een luchtig element in het geheel. Een eyecatcher in deze ruimte is zonder twijfel de centraal geplaatste originele schouw met gedecoreerde gietijzeren inzet. Er zijn meerdere indelingsmogelijkheden waarbij het licht en de elementen een mooie hoofdrol spelen. De separate leefkeuken met riante eetkamer grenst aan de binnenplaats die te bereiken is via de Groenhazengracht. Hier is tevens de achteringang vanwaar toegang is tot de gezamenlijke fietsenberging. De open L-vormig opgestelde keuken biedt de mogelijkheid voor diverse inbouwapparatuur en heeft een mooie verbinding met de ruimte waar een grote eettafel een mooie plek kan innemen. Vanuit de keuken is een badkamer bereikbaar met een toilet, douche en wastafel.

Tweede etage:
De tweede verdieping is voorzien van een ruime overloop waaraan 2 slaapkamers, een waskamer, de trap naar de bergvliering en een badkamer liggen. De badkamer beschikt over een wastafel met opbergmeubel, een spiegelkast, een handdoekradiator, een toilet en een ligbad met douchgelegenheid. De grote slaapkamer is licht en voorzien van houten balken en roede verdeelde ramen met uitzicht op de omliggende bebouwing. De andere slaapkamer beschikt over een dakvenster en voldoende ruimte om het te gebruiken als tweepersoonskamer. De waskamer is een grote ruimte waar naast de wasmachine- en drogeraansluiting, ook een keukenblok met spoelbak is gesitueerd. Een praktische extra ruimte die met een aangepaste indeling eveneens een derde slaapkamer zou kunnen vormen. De bovengelegen bergvliering, bereikbaar vanaf de overloop, is een mooie toevoeging voor bergruimte.

OMGEVING
Het appartement is gelegen in de populaire, historisch waardevolle Academiewijk en is uitstekend gesitueerd middenin het charmante hart van Leiden. Het Rapenburg kenmerkt zich door de vele Monumentale panden waarvan geen enkele hetzelfde is. Ook al is dit één van de meest bruisende stukken van de binnenstad, op de eerste en tweede etage is er een aangename sereniteit. Parkeergelegenheid is er voor de deur met een parkeervergunning. Op loopafstand liggen veel restaurants, musea, cafés, winkels en boetieks. Ook het prachtige Singelpark voor ontspanning, sporten en evenementen ligt om de hoek.

BIJZONDERHEDEN
– Bouwjaar 1728
– Woonoppervlakte van 146m2
– Wonen met allure in een zeer goed onderhouden en bewaard Rijksmonument
– Rijksmonument en daardoor vrijgesteld van een energielabel
– Spectaculair appartement met 2 ruime slaapkamer en 2 badkamers
– Fantastische locatie, middenin het bruisende stadscentrum
– Zonnig balkon om te genieten van het buitenleven
– Er is een kleine, actieve VVE kosten € 352,00 per maand
– Externe berging

Vraagprijs: € 799.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom en asbest clausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Rapenburg
Huisnummer
27-A
Postcode
2311 GG
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 799.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.473
Status
Te koop
Aangeboden sinds
6 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Appartement
Bouw soort
existing
Bouw periode
TOT1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
146 m²
Inhoud
567 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
2 slaapkamers
Aantal kamers
4 kamers
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 1 douche, 2 toiletten

Energie

Label
Niet beschikbaar
Type ketel
Nefit
Boiler jaar
2021
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in centrum, aan vaarwater
Media

Vergelijk objecten