Leiden
Groenhazengracht 2-A
€ 649.000,- k.k.
Beschrijving

‘Een indrukwekkend, uniek en historisch waardevol pand met 3 slaapkamers middenin de sfeervolle binnenstad van Leiden om de hoek van het Rapenburg’

De Groenhazengracht 2A in Leiden waar een rijke, bijzondere historie aanwezig is. De woning werd vroeger gebruikt als koetsierwoning en waar tot op de dag van vandaag een klassieke sfeer hangt. De woning ligt in het hart van de binnenstad van Leiden en is zijstraatje van het Rapenburg. Hier vindt je ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte97 m²
Perceeloppervlakte58 m²
Aantal kamers4 kamers
Aantal slaapkamers3 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Een indrukwekkend, uniek en historisch waardevol pand met 3 slaapkamers middenin de sfeervolle binnenstad van Leiden om de hoek van het Rapenburg’

De Groenhazengracht 2A in Leiden waar een rijke, bijzondere historie aanwezig is. De woning werd vroeger gebruikt als koetsierwoning en waar tot op de dag van vandaag een klassieke sfeer hangt. De woning ligt in het hart van de binnenstad van Leiden en is zijstraatje van het Rapenburg. Hier vindt je alles wat Leiden zo ongelooflijk charmant maakt zonder in te hoeven leveren op ruimte of woongenot. Deze grachtenwoning op eigen grond met prachtige façade is namelijk ruim van opzet, heeft 3 slaapkamers (er kan een 4e slaapkamer worden gecreëerd), een vredige buitenruimte en beschikt bovendien over fraaie, originele details.

De verzorgde façade aan de Groenhazengracht geeft duidelijk weer dat deze woning ooit onderdeel was van een groter geheel. Aan de andere zijde van de grote poort staat eenzelfde, gespiegelde woning waarmee een imposante, witte eenheid ontstaat. Door de afsluitbare poort, aan het binnenterrein waar de achterkant van nummer 2A te vinden is, grenzen een aantal luxe appartementen.

INDELING

Begane grond:
De hal na de voordeur geeft toegang tot alle ruimtes op de begane grond waaronder een keurig toilet met fonteintje, de trapopgang naar de bovengelegen etages, de meterkast en de zeer lichte woonkamer met aangrenzende keuken. Eenmaal in de woonkamer wordt direct duidelijk dat hoogte en licht belangrijke elementen zijn. De ruime, toegankelijke woonkamer ligt over de volledige breedte van het huis waardoor er een aangename lichtinval is door het hoge raam en de achterdeur. De hoge plafonds beschikken over de oorspronkelijke balken die een prachtige detaillering vormen in de verder knusse living. De neutrale, afsluitbare keuken beschikt over diverse losse apparatuur zoals een vaatwasser, gasfornuis met oven en een afzuigkap. Er is vanuit de woonkamer toegang tot het plaatsje/zitje.

Eerste etage:
De eerste etage is op verschillende manieren optimaal te benutten naar de wensen van de nieuwe bewoners. Zo zou de kamer aan de voorzijde een slaapkamer kunnen zijn, maar bijvoorbeeld ook een tweede woonkamer waarbij het uitzicht op de gracht een aangenaam plaatje vormt. Aan de achterzijde ligt de tweede 2e slaapkamer aan de rustige binnenplaats. Centraal, tussen de beide kamers in, ligt de badkamer met een douche, wastafel, radiator en de aansluiting voor de wasmachine en droger.

Tweede etage:
De trap, die leidt naar de tweede etage, komt uit in een spectaculaire ruimte waar de nok van het huis zichtbaar is, met een hoogte van bijna 4,5 meter. Deze grote overloop is zo indeelbaar dat hier een vierde, afsluitbare, slaapkamer te realiseren is. Vergelijkbaar met de 3e slaapkamer die al op deze verdieping aan de voorzijde te vinden is. Een aangename, sfeervolle ruimte met daklichten, houten balken en een eigen wastafel. Op deze etage is ook een separaat 2e toilet. Verder is hier de opstelplaats voor de mechanische ventilatie en Cv-ketel.

Buiten:
De achterzijde is bereikbaar via elektrische poortdeuren (2024) met toegang tot het afgesloten binnenterrein. Er is een klein plaatsje/zitje aanwezig gelegen op het zuiden met tevens de toegangsdeur naar de woonkamer. Er is een eigen “fietsen” berging beschikbaar.

Omgeving:
Er zijn van die locaties in de stad die meer dan gunstig zijn en dit is er zo één. Wandelen langs het groene Singelpark of langs de prachtige panden aan het Rapenburg, het bruisend hart van de Leidse binnenstad biedt het allemaal en nog veel meer. Net als de vele winkels in het centrum van Leiden en met de diverse openbaar vervoer mogelijkheden zijn veel plaatsen binnen no time bereikbaar. De A44 en A4 liggen op slechts enkele minuten rijden.

Goed om te weten:
Verkopers hebben een bouwtechnische keuring laten uitvoeren en deze is beschikbaar in de presentatie van de woning.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met behalve de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan!

Kom kijken en laat je verrassen!

Kenmerken:
– Bouwjaar 1875
– Woonoppervlakte van 101m2
– Gelegen op een perceel van 54m2
– Gemeentelijk monument met registratienummer 538
– Woning is vrijgesteld van energielabel
– Enkel glas
– Er is 1 parkeervergunning toegestaan op dit adres
– Deze woning heeft GEEN eigen parkeerplaats op het binnenterrein
– Goed onderhouden en met liefde bewoond
– Perfecte locatie in de Leidse binnenstad
– Alle voorzieningen op loopafstand
– Prachtig uitzicht op het water van de Groenhazengracht

Vraagprijs: € 649.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom en asbest clausule.

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Groenhazengracht
Huisnummer
2-A
Postcode
2311 VT
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 649.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 6.691
Status
Te koop
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1875
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
97 m²
Perceeloppervlakte
58 m²
Inhoud
324 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
4 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
4 woonlagen
Voorzieningen
1 douche

Energie

Label
Niet beschikbaar
Type ketel
Remeha Tzerra
Boiler jaar
2017
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan water, aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte
9 m²
Tuin
south
Media

Vergelijk objecten