Leiden
Akkerhoornbloem 1
€ 695.000,- k.k.
Beschrijving

*English below*

‘Midden in het groen wonen in dit fijne ruime familiehuis van 178m2 woonoppervlakte met garage, privé oprit van 18 meter diep en in prima staat van onderhoud. Deze fijne woning, die je het gevoel van vrijstaand wonen geeft, heeft een brede en zeer diepe achtertuin met vrij uitzicht, een sfeervolle inrichting en veel ruimte, in de geliefde Leidse Merenwijk’

Wonen in de kindvriendelijke groene Merenwijk in Leiden is eigenlijk ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte178 m²
Perceeloppervlakte408 m²
Aantal kamers6 kamers
Aantal slaapkamers5 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

*English below*

‘Midden in het groen wonen in dit fijne ruime familiehuis van 178m2 woonoppervlakte met garage, privé oprit van 18 meter diep en in prima staat van onderhoud. Deze fijne woning, die je het gevoel van vrijstaand wonen geeft, heeft een brede en zeer diepe achtertuin met vrij uitzicht, een sfeervolle inrichting en veel ruimte, in de geliefde Leidse Merenwijk’

Wonen in de kindvriendelijke groene Merenwijk in Leiden is eigenlijk altijd een goede keuze. Deze leuke en levendige wijk heeft werkelijk alles wat het tot een fijne woonomgeving maakt. Zo is er een groot wijkpark met een leuke kinderboerderij (op 50m loopstand), een centraal gelegen winkelcentrum genaamd de ‘Kopermolen’ met een gezellige weekmarkt op vrijdag, er zijn verschillende basisscholen en kinderdagverblijven.

Bovendien ligt de Akkerhoornbloem 1 zeer gunstig ten opzichte van diverse uitvalswegen naar de A4 richting Amsterdam en Den Haag alsmede de A44 richting Amsterdam en ‘s-Gravenhage én de historische binnenstad van Leiden is snel te bereiken. Voldoende (gratis)parkeergelegenheid in de garage, op de oprit en in de straat bij de woning.

Deze woning is dan ook zeker een bezichtiging waard!

INDELING
Begane grond:
In de straat valt direct op dat ervrijwel alleen bestemmingsverkeer komt en dat de winkels werkelijk op een steenworp afstand liggen. Perfect voor nieuwe bewoners met opgroeiende kinderen, maar natuurlijk voor iedereen die op zoek is naar ruimte en een goed onderhouden huis.
Na de voordeur kom je in de hal met een garderobe én een toilet met fonteintje. Vanuit de hal komt je in de bijzonder ruime en lichte, tuingerichte woonkamer met speelse vormgeving door de zij-erker, 3 sets openslaande deuren naar de achtertuin, een open trap naar de verdieping, stoere eikenhouten vloerdelen en een open haard. Aan de voorzijde is de ruime open keuken. Deze keuken is in een rechte keukenopstelling en uitgevoerd in neutrale kleurstellingen. De apparatuur bestaat uit een 4-pits gaskookplaat, Amerikaanse koelkast en vriezer (ter overname), magnetron, oven, vaatwasser en een afzuigkap. Verder heeft de keuken veel opbergruimte en laden alsmede een natuurstenen aanrechtblad

Vanuit de keuken is er zicht op de zijtuin en oprit. Achter de keuken is de zij entree van de woning en de wasruimte. Via de wasruimte loop je zo, inpandig de ruime garage aan de voorzijde binnen.
De begane grond is sfeervol ingericht en geeft, mede door de prettige indeling veel licht en ruimte. In de woonkamer van bijna 50m2 is er onder andere ruimte voor een flinke zithoek met uitzicht op de diepe achtertuin en de groene omgeving en bijvoorbeeld een grote eettafel.
In de garage aan de voorzijde van ca 13m2, is voldoende opbergruimte en stalling voor fietsen, scooters of een auto. Door de vormgeving van het dak van de woning is er een verhoogd plafonds in de garage met nog meer bergruimte. De garage is afgesloten met een geïsoleerde roldeur.

Eerste etage:
De eerste etage heeft een afgesloten overloop waaraan drie ruime slaapkamers en de twee badkamers liggen. De slaapkamers hebben allen een grote afmeting en geschikt om in te richten als tweepersoons slaapkamer. De (ouder)slaapkamer aan de voorzijde heeft een flinke inloopkast en bergruimte alsmede directe toegang naar de eerste badkamer, strak afgewerkte wanden, gestuct plafond en dakramen waardoor het een hele lichte ruimte is. De slaapkamer aan de achterzijde heeft toegang tot een balkon. Deze kamer beschikt over een mooi uitzicht op de tuin en de groene omgeving. De derde slaapkamer heeft een bijzonder gedeelte aan de zijkant (boven de erker van de begane grond). Hierdoor is een leuke speelruimte voor kinderen, extra logeerplek te creëren of bijvoorbeeld een tweede grote inloopkast. De 1e ruime badkamer is in lichte neutrale kleurstellingen betegeld en heeft een entree vanuit de ouderslaapkamer maar ook vanuit de hal. De indeling is handig voor het dagelijks gebruik met een heerlijk ligbad met douche, een handdoekradiator, toilet, een wastafel, spiegel en badkamerkasten. De tweede badkamer is tevens volledig betegeld en heeft een douchehoek en wastafel. De eerste etage is grotendeels voorzien van laminaatvloeren.

Tweede etage:
De tweede etage is ook helemaal klaar en volledig afgewerkt. Vanuit de overloop is een vaste kast met de mechanische ventilatie en cv-combiketel en zijn de vierde en vijfde slaapkamer te bereiken. Aan de voorzijde is de ruime vierde slaapkamer met dakkapel. De vijfde slaapkamer is aan de achterzijde met dakkapel en dakraam. In deze slaapkamers is een handig wastafelmeubel met wastafel.

Buiten.
Aan de voorzijde kom je via het smeedijzeren toegangshek op flinke privé de oprit van 18 meter. Hier is het uiteraard mogelijk om een of twee auto’s op eigen terrein te kunnen parkeren.
In de diepe en zeer brede achtertuin op het zonnige zuiden kun je dagelijks heerlijk tot laat van het buitenleven genieten tijdens de zomeravonden. Deze groene parkachtige achtertuin grenst aan de zij- en achterkant aan een slootje. Er is voldoende ruimte voor meerdere zithoeken. De tuin beschikt over vaste groene beplanting, sierbestrating, een met klein privé terras aan het water, een terras aan direct aan de woning, buitenkraan, elektriciteit en een gemetselde zij tuinmuur.

Kom deze woning zeker bekijken, maak snel een afspraak en laat je verrassen.

Voor deze woning is een “eigen woningwebsite” beschikbaar. Download de brochure via Funda om bij deze website terecht te komen. Hier vindt u de documentatie van deze woning en allerlei extra informatie zoals een zonnewijzer en informatie over de buurt en omgeving.

Kenmerken:
? Bouwjaar van deze woning is 1976
? De woonoppervlakte bedraagt 178,7m2
? De perceeloppervlakte is 408m2
? Energielabel C
? 13 zonnepanelen
? Zonnescherm aan de achtergevel
? Prachtige grote en groene achtertuin.
? Gelegen in een zeer kindvriendelijke en gewilde wijk
? Dichtbij buurtwinkelcentrum, scholen, speeltuintjes en sport- en recreatiemogelijkheden
? 5 ruime slaapkamers.
? Heerlijke garage/grote berging
? Cv combiketel Atag i36EC Zone 2021
? Op fietsafstand van de historische binnenstad van Leiden en het CS

Vraagprijs € 695.000,- k.k. | oplevering in overleg

NEN 2580 meetrapport is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

English

Living in the middle of the green in this nice, spacious family home with 178m2 of living space with garage, private driveway of 18meters and in good condition. This nice house, that gives you the feeling of detached living, has a wide and very deep backyard with unobstructed views, an attractive interior and lots of space, in the popular Leidse Merenwijk.

Living in the child-friendly green Merenwijk in Leiden is always a good choice. This fun and lively neighborhood has everything that makes it a pleasant living environment. There is a large neighborhood park with a nice petting zoo (50m), a centrally located shopping center called the ‘Kopermolen’ with a pleasant weekly market on Fridays, and there are several primary schools and daycare centers.

In addition, Akkerhoornbloem 1 is very conveniently located in relation to various arterial roads to the A4 towards Amsterdam and The Hague as well as the A44 towards Amsterdam and The Hague and the historic city center of Leiden can be quickly reached. Sufficient (free) parking in the garage, on the driveway and in the street near the house.

This house is definitely worth a viewing!

Layout

Ground floor:
In the street it is immediately noticeable that’s not a busy street and that the shops are really closeby. Perfect for new residents with growing children, but of course for anyone looking for space and a well-maintained home.
behind the front door you enter the hall with a wardrobe and a toilet with a sink. From the hall you enter the very spacious and bright, garden-oriented living room with a nice design through the side bay window, 3 sets of double doors to the backyard, an open staircase to the first floor, sturdy oak floors and a fireplace. At the front is the spacious open kitchen. This kitchen has a straight kitchen layout in neutral colors. The equipment consists of a 4-burner gas hob, Americanstyle refrigerator and freezer (to be taken over), microwave, oven, dishwasher and an extractor hood. Furthermore, the kitchen has plenty of storage space and drawers as well as a natural stone countertop

From the kitchen there is a view of the side garden and driveway. Behind the kitchen is the side entrance to the house and the laundry room. You can walk straight into the spacious garage at the front through the laundry room.
The ground floor is tastefully decorated and provides a lot of light and space, partly due to the pleasant layout. In the living room of almost 50m2 there is room for a large seating area with a view of the deep backyard and the green surroundings and, for example, a large dining table.
In the garage at the front of approximately 13m2, there is sufficient storage space and storage for bicycles, scooters or a car. The design of the roof of the house creates raised ceilings in the garage with even more storage space. The garage is closed with an insulated roller door.

First floor:
The first floor has an enclosed landing with three spacious bedrooms and two bathrooms. The bedrooms are all large in size and suitable for use as a double bedroom. The (parent) bedroom at the front has a large walk-in closet and storage space as well as direct access to the first bathroom, sleek walls, plastered ceiling and skylights, making it a very bright room. The bedroom at the rear has access to a balcony. This room has a beautiful view of the garden and the green surroundings. The third bedroom has a special area on the side (above the bay window of the ground floor). This makes it possible to create a nice play area for children, an extra place to stay or, for example, a second large walk-in closet. The 1st spacious bathroom is tiled in light neutral colors and has an entrance from the master bedroom but also from the hall. The layout is convenient for daily use with a lovely bath with shower, a towel radiator, toilet, a sink, mirror and bathroom cabinets. The second bathroom is also fully tiled and has a corner shower and sink. The first floor is largely equipped with laminate floors.

Second floor:
The second floor is also completely ready and finished. From the landing there is a closet with mechanical ventilation and central heating combi boiler and the fourth and fifth bedrooms can be reached. At the front is the spacious fourth bedroom with dormer window. The fifth bedroom is at the rear with a dormer window and skylight. This bedroom has a handy washbasin with sink.

Outside.
At the front you enter the large, private driveway of 18 meters through the wrought iron entrance gate. Here it is of course possible to park one or two cars. In the deep and very wide backyard on the sunny south, you can enjoy the outdoors until late every day during the summer evenings. This green, park-like backyard borders a ditch on the side. There is enough space for several seating areas. The garden has permanent green plants, decorative paving, a small private terrace on the water, a terrace directly adjacent to the house, outside tap, electricity and a brick side garden wall.

Be sure to come and view this house, make an appointment quickly and be surprised.

A “own website” is available for this home. Download the brochure on Funda to reach this website. Here you will find the documentation of this house and all kinds of additional information such as a sundial and information about the neighborhood and surroundings.

Characteristics:
– Year of construction of this house is 1976
– The living area is 178.7m2
– The plot area is 408m2
– Energy label C
– 13 solar Pannels
– Sunblind by the livingroom at the southside
– Beautiful large and green backyard.
– Located in a very child-friendly and popular neighborhood
– Close to local shopping center, schools, playgrounds and sports and recreational opportunities
– 5 spacious bedrooms.
– Lovely garage/large storage room
– Central heating combination boiler ATAG 136EC Zone 2021
– Within cycling distance of the historic city center of Leiden and the Central Station

Askingprice € 695.000,- k.k. Delivery in consultaition

NEN 2580 measurement report is available.

This information has been compiled by us with due care. However, no liability is accepted on our part for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. The NVM conditions apply.

The Measurement Instruction is based on NEN2580. The Measuring Instruction is intended to apply a more unambiguous method of measuring to provide an indication of the usable surface. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement results, for example due to differences in interpretation, rounding off or limitations at the land registry.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Akkerhoornbloem
Huisnummer
1
Postcode
2317 KP
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 695.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 3.905
Status
Te koop
Aangeboden sinds
1 week
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1976
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
178 m²
Perceeloppervlakte
408 m²
Inhoud
591 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal kamers
6 kamers
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 2 douches, 1 toilet

Energie

Label
C
Label einddatum
08-04-2029
Isolatie
dakisolatie, vloer, dubbel glas
Type ketel
ATAG 136EC Zone
Boiler jaar
2021
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk, open ligging
Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin
Oppervlakte
305 m²
Tuin
south

Garage

Capaciteit
1
Oppervlakte
13
Media

Vergelijk objecten