Leiden
Maresingel 49
€ 339.000,- k.k.
Beschrijving

‘Sfeervolle benedenwoning met tuin en prachtige afwerking aan de groene, karakteristieke Maresingel in Leiden’

De Maresingel grenst aan de oevers van de singel die de charmante binnenstad van Leiden omsluit. Een prachtig groene plek waar de oude bomen en grotendeels karakteristieke bebouwing zorgen voor een historisch gevoel, terwijl de opvallend moderne wijk ‘Nieuw Leyden’ om de hoek ligt.

Deze goed onderhouden en sfeervolle twee kamer benedenwoning ligt op 5 minuten loopafstand ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte52 m²
Perceeloppervlakte-
Aantal kamers2 kamers
Aantal slaapkamers1 slaapkamer
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

‘Sfeervolle benedenwoning met tuin en prachtige afwerking aan de groene, karakteristieke Maresingel in Leiden’

De Maresingel grenst aan de oevers van de singel die de charmante binnenstad van Leiden omsluit. Een prachtig groene plek waar de oude bomen en grotendeels karakteristieke bebouwing zorgen voor een historisch gevoel, terwijl de opvallend moderne wijk ‘Nieuw Leyden’ om de hoek ligt.

Deze goed onderhouden en sfeervolle twee kamer benedenwoning ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum en op 10 minuten van het Centraal station. Het Huigpark ligt aan de overkant van de singel en biedt een heerlijke plek om ’s zomers te vertoeven langs de waterkant. Het Huigpark is onderdeel van het Singelpark, een 6 kilometer lang park dat ontwikkeld is langs de buitenste singels van de stad. Maar natuurlijk is ook de gezellige binnenstad van Leiden binnen handbereik voor een hapje en een drankje op één van de gezellige terrassen. Dit is echt een ideale woning voor een startend stel, happy vrijgezel of studerende kinderen.

INDELING

Begane grond:
Bij binnenkomst ligt in de hal een opvallend sfeervolle tegelvloer. Deze vloer is doorgelegd in het aangrenzende toilet die is voorzien van een fonteintje en een bergkast. Eenmaal in de lichte woonkamer valt direct op hoe groot deze leefruimte is. De hoge ramen aan de voor- en achterzijde zorgen voor veel licht en geven de ruimte een aangename sfeer. De prachtige houten vloer, die goed onderhouden is, zorgt voor warmte en eenheid. Aan de straatzijde is voldoende ruimte voor een grote zithoek waardoor aan de tuinzijde een heerlijke plek ontstaat voor een grote eettafel in de keuken. De originele kamer en-suite geeft de mogelijkheid beide ruimtes te scheiden van elkaar. De keuken is uitgevoerd in moderne kleuren en materialen. Naast een 5-pitskookplaat, is de keuken voorzien van een combi oven, koelkast en vaatwasser. De openslaande deuren geven toegang tot het achtertuintje waar je heerlijk kunt genieten van het stadse buitenleven. De berging buiten biedt de mogelijkheid extra spullen neer te zetten en hier zijn, heel praktisch, de aansluiting voor de wasmachine, droger en cv-ketel gemaakt. Vanuit de keuken is de slaapkamer bereikbaar. De toegang tot de badkamer bevindt zich in de slaapkamer. Deze ruimte, met een zitbad met douchegelegenheid en een wastafel met meubel, is licht en efficiënt ingedeeld.

Omgeving:
Aantrekkelijk gelegen benedenwoning in de gewilde stadswijk ‘Noorderkwartier’. Omringd door veel karakteristieke woningen, op loopafstand van de historische en gezellige binnenstad van Leiden. Op steenworp afstand van diverse voorzieningen zoals de Universiteit, Hoge school, sportaccommodaties, het LUMC, Centraal station en het Bio Science park. Centraal gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A4 en A44 en de stranden van Katwijk, Noordwijk en Wassenaar.

Kenmerken:
– Bouwjaar 1905
– Woonoppervlakte 52m2
– Energielabel D
– Gelegen in het gewilde ‘Noorderkwartier’
– Zeer dichtbij het Centrum van Leiden
– Verrassend ruime en lichte living
– Goed onderhouden
– Moderne keuken met inbouwapparatuur
– Achtertuintje met berging voorzien van elektra
– Centraal gelegen aan een prachtige singel
– VVE met nr. 49A (bovenwoning) kosten € 67,00 per maand

Vraagprijs: € 339.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom en asbest clausule.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Maresingel
Huisnummer
49
Postcode
2316 HD
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 339.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 6.520
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
2 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Appartement
Bouwjaar
1905
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
52 m²
Inhoud
222 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
1 slaapkamer
Aantal kamers
2 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Voorzieningen
1 douche

Energie

Label
D
Label einddatum
11-08-2026
Type ketel
AWB
Boiler jaar
2009
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
open ligging
Oppervlakte
14 m²
Media

Vergelijk objecten