Leiden
Meelpakhuis (bouwnummer 41A) 0-ong
€ 1.195.000,- k.k.
Beschrijving
Omdat het een nieuwbouw woning betreft zijn er nog veel keuzes te maken in de afwerking en oplevering van de woning. Tot 1 november heeft de toekomstige eigenaar nog geheel de vrije keuze ten aanzien van vloer- en wandafwerking, tegels, sanitair, lampen en keuken. De nog uitstaande bouwkosten worden in mindering gebracht op de uiteindelijke aankoopprijs, wat leidt tot een fiscaal voordeel met betrekking tot de overdrachtsbelasting. De nieuwe eigenaar is verantwoordelijk voor de betaling
Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte135 m²
Perceeloppervlakte-
Aantal kamers3 kamers
Aantal slaapkamers2 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

Omdat het een nieuwbouw woning betreft zijn er nog veel keuzes te maken in de afwerking en oplevering van de woning. Tot 1 november heeft de toekomstige eigenaar nog geheel de vrije keuze ten aanzien van vloer- en wandafwerking, tegels, sanitair, lampen en keuken.

De nog uitstaande bouwkosten worden in mindering gebracht op de uiteindelijke aankoopprijs, wat leidt tot een fiscaal voordeel met betrekking tot de overdrachtsbelasting. De nieuwe eigenaar is verantwoordelijk voor de betaling van deze resterende bouwkosten.

Daar waar oud en nieuw samenkomen in de architectuur, waar jong en oud zich vermaken, waar rust en reuring elkaar vinden, waar groen en water elkaar raken, waar body en mind gevoed worden. Daar waar de combinatie op alle vlakken ultiem is en het resultaat uniek.

Is dat waar u wilt wonen, in een industrieel en sfeervol loft/ appartement, midden in het historische centrum van Leiden? Dit is uw buitenkans om alsnog een woning te kopen in het volledig uitverkochte project de Meelfabriek.

Wij bieden hierbij een prachtige loft aan van circa 135 m2 woonoppervlak met rondom een terras van circa 36 m2 op de 4e etage in het nog af te bouwen Meelpakhuis gebouw. Tevens bevindt zich er een berging van circa 7.4 m2 op de begane grond en een parkeerplaats in de ondergrondse Meelfabriek Garage.

MODERN WONEN IN INDUSTRIEEL ERFGOED
Langs de Singel op het terrein van De Meelfabriek worden in het voormalige Meelpakhuis veertien lofts en acht penthouses gerealiseerd. De herbestemming van dit rijksmonument uit 1937 is uniek. Het ontwerp is een onomwonden antwoord op de vraag wat een monument een monument maakt. Een kritische blik en het lef om niet voor de makkelijkste weg te gaan zijn daarbij essentieel. Het resultaat is een ontwerp van Studio Akkerhuis uit Parijs waarin de monumentale delen en het industriële loftgevoel optimaal tot hun recht komen in combinatie met hedendaagse luxe en duurzaam wooncomfort.

Het Meelpakhuis wordt vooral gekenmerkt door de ritmische structuur van de krachtige betonnen paddenstoelkolommen. Om juist deze structuur tot haar recht te laten komen, wordt de gevel van het pand als het ware afgepeld en wordt een glazen gevel iets verdiept teruggeplaatst. Hierdoor komt de kolommenstructuur van buitenaf in beeld en krijgen toekomstige bewoners rondom balkonruimte, volop licht binnen én een fenomenaal uitzicht over Leiden.

Voor het typische loftgevoel worden de kolommen in het interieur zo vrij mogelijk gehouden en worden tegelijkertijd alle voorzieningen voor optimaal wooncomfort toegevoegd.

NIEUWBOUW OP RIJKSMONUMENT
De glazen gevel wordt boven op het pand doorgetrokken, waarmee nog eens 3 bouwlagen met in totaal 8 unieke penthouses worden gecreëerd. Door de materiaalkeuze en vormgeving vormt de moderne nieuwe opbouw een fascinerende eenheid met de oudbouw.

DE LOFT E41A
Zoals u kunt zien op locatie is de (ver)bouw in volle gang. Oplevering van de appartementen staat nu gepland voor eind eerste kwartaal 2024. Appartement E41A ligt op het zuidwesten, aan de rustige binnenzijde. De indeling is nu zo ontworpen dat er maximale ‘luxe ruimte’ wordt gecreëerd, onder andere door de 21.5m lange glaswand geheel zichtbaar te houden vanuit het woongedeelte, en een grote master slaapkamer en badkamer. Vanaf het ruime overdekte buitenterras op het zuidwesten kijkt u direct uit over de Singel en het naastliggende plantsoen met vele monumentale bomen en de oude binnenstad van Leiden inclusief de Hooglandse kerk. Omdat het een nieuwbouw woning betreft zijn er nog veel keuzes te maken in de afwerking en oplevering van de woning. Op dit moment heeft / hebben de toekomstige eigenaar / eigenaren nog geheel de vrije keuze ten aanzien van vloer- en wandafwerking, tegels, sanitair, lampen en keuken. Bepaalde zaken van het interieur zijn wel al vastgesteld zoals het elektriciteit- en leidingennetwerk. In overleg met de aannemer zouden mogelijk nog wel tussenmuren veranderd kunnen worden.

Huidige indeling:
In de huidige configuratie is het appartement ingedeeld als een loft met 2 slaapruimtes en 2 badkamers.
Via de entrée komt u binnen in een ruime hal met hoog plafond. Voorbij de entrée bevinden zich de garderobe, ruim toilet met fonteintje, berg/wasruimte met daarin de aansluitingen voor wasautomaat en droger, de voorraadkast, meterkast alsmede het verwarmings/ koelingssysteem en de ventilatie unit.
Vanuit de hal is er toegang tot de zeer riante woonkamer met rondom glas alsmede de open woonkeuken met keukeneiland. Aan de voorzijde bevindt zich er een door schuifdeuren af te sluiten ruimte die zou kunnen dienen als werk of logeerkamer met tevens een eigen badkamer. Badkamer is voorzien van wastafelmeubel en inloopdouche.
Aan de achterzijde bevindt zich de zeer ruime master bedroom voorzien van aansluitende badkamer. Badkamer met dubbele wastafel, inloopdouche en toilet.
De betonnen kolommen in de woning geven de woning een industrieel karakter. In vergelijking met de onderliggende woningen zijn deze kolommen een stuk smaller en nemen ze weinig ruimte in beslag.
Doordat de raampartij inspringt van de gevel is er rondom een ruim terras gecreëerd.

-Verwarming en isolatie:
De woning is volledig gasloos en wordt verwarmd middels een warmtepomp en zal geheel voorzien worden van vloerverwarming en vloerkoeling. Tevens zullen ruimtes individueel van elkaar kunnen worden opgewarmd of verkoeld door eigen thermostaten. De woning zal volledig worden geïsoleerd en beschikken over driedubbel glas.

-Elektra en Internet:
In de meterkast vindt u meer dan voldoende groepen, waardoor alle apparatuur zonder problemen tegelijk gebruikt kunnen worden. Aparte groepen voor wasmachine, droger en uiteraard voor de warmtepomp maken het compleet.
Daarnaast zijn werkende voorzieningen aangelegd voor glasvezel (KPN) en Coax (Ziggo).
Er zijn bekabelde internetaansluitingen in de woonkamer, slaapkamer en in de werkkamer.
Het appartement is per lift te bereiken en is levensloop bestendig.

– Vraagprijs € 1.195.000,-
– Kosten voor vloer- en wandafwerking, tegels, sanitair, lampen en keuken niet inbegrepen.
– Woonoppervlakte 135 m2
– Buitenterras 36 m2 (op het zuidwesten)
– Berging 7.4 m2
– Verwachte oplevering einde eerste kwartaal 2024
– Gelegen op de 4e etage, bereikbaar via lift of trap
– Open loft indeling met master bedroom en slaap/studeerkamer.
– Apart toilet
– Ruime master badkamer met inloopdouche en toilet, en 2e badkamer met inloopdouche naast slaapkamer
studeerkamer
– Verwarming en koeling geregeld via (electrische) warmtepomp
– Woning is volledig geïsoleerd met driedubbel glas
– Plattegronden ter illustratie, indeling in overleg met kopers nader te bepalen
– Woning volledig gelijkvloers
– Voordeuren en deur berging elektrisch
– Voor bewoners afgescheiden parkeerplaats op -3 in de parkeergarage (met voorbereiding laadpaal) bereikbaar per lift
– Fietsenstalling en berging op de begane grond naast het pand
– Woningborg garantie van toepassing
– VvE (nadere informatie beschikbaar)
– Service kosten voor algemene ruimte en opstalverzekering

VOORUITSTREVEND IN DUURZAAMHEID
De Meelfabriek staat te boek als schoolvoorbeeld van innovatieve gebiedsontwikkeling met respect voor monumentaal erfgoed en grote aandacht voor duurzaamheid. Met de aankoop van een appartement in Meelpakhuis kiest u voor een project waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van duurzame energiebronnen. Er wordt gewerkt met bodembronnen, warmte-koude-opslag, warmtepomptechniek en zonnecollectoren die voorzien in de energie behoeften. De panden zijn volledig gasloos. Maar duurzaamheid gaat verder dan dit. Hergebruik van panden is in de basis al duurzamer dan nieuwbouw. Daar waar mogelijk behouden we de panden, daar waar gesloopt wordt voeren we dit af voor hergebruik elders. Bij de inrichting kiezen we voor kwaliteitsmaterialen zoals tripleglas voor energiebesparing, lage temperatuurverwarming, passieve vloerkoeling voor in de zomer, ledverlichting, warmte terugwinning uit ventilatielucht, etc. Daarnaast wordt elektrisch rijden gestimuleerd door het aanbod van laadpalen voor alle bewoners en bezoekers. En worden alternatieve vervoersoplossingen gezocht en gestimuleerd. In alle lagen van het project zoeken we continue naar de juiste invulling en daarbij blijven we openstaan voor nieuwe ontwikkelingen.

ONDERDEEL VAN UNIEK HERBESTEMMINGSPROJECT DE MEELFABRIEK
Onderdeel van uniek herbestemmingsproject De Meelfabriek
De Meelfabriek is een uniek herbestemmingsproject in Leiden. De oude gebouwen, allen rijksmonumenten, worden nieuw leven ingeblazen en nieuwe gebouwen worden toegevoegd. Met een mix van wonen, werken en recreëren ontstaat een levendige ontmoetingsplaats in de stad.

Het complex zal diverse faciliteiten huisvesten die het leven kwaliteit geven, onder meer:
– Wellness centre, inclusief een 17,5 meter lang zwembad, beauty, sauna, etc.
– Kunst & cultuur is door het hele complex verweven, met het hoogtepunt in het Ketelhuis dat speciaal wordt ingericht voor ontvangsten, tentoonstellingen, presentaties, etc.
– Hotel, skybar, restaurant van topklasse, cultureel café en veganistische lunchroom.
– Winkel, atelier-, workshopruimtes, open workspaces en kantoorruimtes.
– Meelfabriek Tuin naar ontwerp van vermaarde tuinarchitect Piet Oudolf.
De begane grond en de eerste etage van het Meelpakhuis zullen ruimte bieden aan bijzondere winkels, ateliers, een café en cultuur.

ARCHITECTUUR VAN WERELDFORMAAT
De eerste plannen werden geschetst door de befaamde architect Peter Zumthor waarmee de overheden overtuigd werden van de kwaliteit van deze herbestemming.

De Nederlandse architect Bart Akkerhuis werkt met zijn team van de in Parijs gevestigde Studio Akkerhuis inmiddels al vijf jaar aan het ontwerp en de uitvoering van het Meelfabriek-project, waarbij op een subtiele manier aandacht wordt gegeven aan de architectonische en historische waarden van de gebouwen. Deze waarden worden gereflecteerd in de waarborging van de bestaande architectonische iconen.

Het plan van Akkerhuis voor De Meelfabriek oogst wereldwijd erkenning met de benoeming tot finalist van World Architecture Festival 2019

OMGEVING DE MEELFABRIEK: LEIDEN EN OMSTREKEN
De Meelfabriek ligt binnen de Singels van Leiden en in de groene ring van het Singelpark. Per boot de stad in, wandelend of fietsend is ideaal. De 3-laags ondergrondse parkeergarage biedt ruimte aan bezoekers en bewoners. Een deelauto biedt alternatieven daar waar nodig en met een hoge dekkingsgraad van laadpalen stimuleert De Meelfabriek elektrisch rijden.

Leiden is bekend om haar rijke geschiedenis. Leiden heeft de oudste universiteit van Nederland, een grote historische binnenstad met grachten en vele monumentale hofjes, molens, kerken en stadspoorten en veertien musea. Het is bovendien een levendige stad met een rijk cultureel aanbod aan feesten en festivals. Ook op het gebied van muziek, dans en theater en winkels heeft u volop keus.

In een kleine 15 minuten bent u zowel op de A4 als de A44 en daarmee op steenworp afstand van Den Haag, Rotterdam, Schiphol en Amsterdam. Tevens vindt u op een tiental kilometers van Leiden de kust van Noordwijk of Katwijk, de bloembollenvelden en Keukenhof.

Indien u na het lezen van bovenstaande meer informatie wenst over deze woning of een afspraak wil bij ons op kantoor, bel of stuur ons dan een e-mail en vraag naar Stein Huizinga.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Meelpakhuis (bouwnummer 41A)
Huisnummer
0-ong
Postcode
2312 SN
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.195.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 8.852
Status
Te koop
Aangeboden sinds
4 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Appartement
Bouwjaar
2024

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
135 m²
Inhoud
570 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
2 slaapkamers
Aantal kamers
3 kamers
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Voorzieningen
1 toilet

Energie

Label
Niet beschikbaar
Isolatie
dakisolatie, vloer, HR-glas
Verwarming
warmtepomp
Type ketel
WKO
Boiler jaar
2024
Boiler eigendom
Eigendom

Buitenruimte

Ligging
in centrum, open ligging, aan vaarwater

Garage

Type
parkeerkelder
Media

Vergelijk objecten