Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Vreewijkstraat 23
€ 975.000,- k.k.
Beschrijving
Midden in de zeer geliefde, groene en uiterst charmante ‘Vreewijk’ ligt dit sfeervolle, zeer verzorgde en uitgebouwde 5-kamer herenhuis met mooie tuin voorzien van houten berging en een achterom. Dit woonhuis is in een rustige straat gelegen en grenst aan de achterzijde aan één van de grootste – in particulier eigendom behorende – achtertuinen van Leiden. Een oase van rust en volop groen. Door de hoekligging en hoge ramen is veel natuurlijk licht in de
Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte154 m²
Perceeloppervlakte133 m²
Aantal kamers5 kamers
Aantal slaapkamers4 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

Midden in de zeer geliefde, groene en uiterst charmante ‘Vreewijk’ ligt dit sfeervolle, zeer verzorgde en uitgebouwde 5-kamer herenhuis met mooie tuin voorzien van houten berging en een achterom. Dit woonhuis is in een rustige straat gelegen en grenst aan de achterzijde aan één van de grootste – in particulier eigendom behorende – achtertuinen van Leiden. Een oase van rust en volop groen. Door de hoekligging en hoge ramen is veel natuurlijk licht in de woningaanwezig. Vanuit de woning die is gelegen aan de rand van het centrum loopt u binnen enkele minuten naar alle stadse gemakken in het prachtige centrum van Leiden. U kunt onder andere elke woensdag en zaterdag te voet uw boodschappen doen op de wekelijkse markt, gezellig winkelen in de Doezastraat en Herenstraat en er zijn diverse terrasjes in de nabijheid waar u kunt neerstrijken. Het NS-station Leiden Centraal ligt op 5 minuten fietsafstand en via de nabijgelegen N206 bereikt u eenvoudig de uitvalswegen A4/A44/N11 richting Den Haag en Amsterdam. Kortom heerlijk wonen in één van de allermooiste buurten van Leiden.

Indeling

Begane grond:
Via de klassieke voordeur is de hal met traditionele vestibule te bereiken, waar zich om de hoek de vernieuwde meterkast (10 gr.) en de ruime garderobe bevindt. Aan het einde van de lange klassieke gang met modern toilet en fontein is de fraaie trap naar de 1e verdieping met daaronder een trapkast te vinden. De woonkamer is eveneens bereikbaar vanuit de hal via een klassieke deur. De ruime woonkamer is heerlijk licht door de grote raampartijen en hoge plafonds. Door de hoekligging van de woning zijn ook nog twee zijramen aanwezig waardoor de woning gedurende de gehele dag veel natuurlijk licht heeft. De moderne keuken bevindt zich in de aanbouw aan de achterzijde van de woning. De moderne keuken met kookeiland heeft neutrale kleurstellingen en is voorzien van diverse (Siemens) inbouwapparatuur zoals: 5-pits gasfornuis, rvs-afzuigkap, oven, vaatwasser, grote spoelbak met kraan en boiler. De koelkast, vriezer en combi-oven zijn ingebouwd in een kastenwand, er is veel opbergruimte en alles is strak afgewerkt met een rvs-aanrechtblad. Via openslaande deuren en een vaste deur heeft u toegang tot de heerlijke achtertuin (11m x 5m). Zowel in de woonkamer als in de keuken ligt een prachtige visgraat vloer..

1e verdieping:
Fraaie trap naar 1e etage, lange overloop met toegang tot de 2 slaapkamers, een separaat modern toilet met fontein en vloerverwarming en een prachtige badkamer. De 1e slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde en heeft wederom veel lichtinval door de hoge ramen. Hier is ook een vaste kast aanwezig. De 2e (ouder) slaapkamer met grote inbouwkast is gelegen aan de achterzijde en beschikt over een eigen balkon met heerlijk uitzicht over het vele groen. In deze slaapkamer is ook een airco aanwezig. De moderne en zeer fraaie badkamer (2017) heeft twee wastafels met design meubel, separaat design ligbad, ruime inloopdouche en vloerverwarming. Echt een plaatje. In een kast bereikbaar vanaf de gang is een handige aparte opstelplaats voor wasmachine en droger aanwezig. Deze gehele etage is ook heerlijk licht door de grote raampartijen, hoge plafonds en wederom voorzien van een mooie houten vloer.

2e verdieping:
Fraaie trap naar 2e etage. Deze etage is nu een open ruimte met in het midden twee bedsteden die tegen elkaar zijn aangebouwd. De bedsteden zijn zeer riant en voorzien van grote onderladen. Aan het hoofdeind bevinden zich vier grote ruime inbouwkasten. Het is zeer eenvoudig om van deze verdieping 2 ruime kamers te maken. De 2e moderne badkamer op deze verdieping is ook van alle gemakken voorzien en heeft een inloopstortdouche, wastafel, 3e toilet en designradiator. De klassieke houten balken zijn hier bewaard gebleven waardoor deze ruimte zijn karakteristieke uitstraling heeft behouden. De gehele zolderetage is vakkundig geïsoleerd en voorzien van een vijftal grote Velux dakramen. De klassieke dakkapel aan de voorzijde geeft nog een klassiek tintje. Op deze etage is een 2e airco aanwezig.

Vliering/zolder:
Tot slot beschikt de woning over een ruime bergzolder te bereiken via een vlizotrap. Op deze zolder heeft u veel bergruimte onder het dak van de woning en hier bevindt zich tevens de opstelplaats van de CV-ketel.

Buiten:
Via de openslaande deuren in de keuken is de ruime, lichte en door groen omgeven achtertuin te bereiken. De tuin is gelegen op het noordoosten en gunstig gelegen doordat ‘s-ochtends de zon in de tuin opkomt. Vervolgens draait de zon en blijft u door de diepte van de tuin de hele dag zon in de tuin houden. Zodra de zon in de middag weer gaat dalen, blijft de zon in de achtertuin doordat de woning en tuin op een hoek gelegen is. Nog een voordeel van deze tuin is dat het grenst aan een hele grote binnentuin met prachtige grote monumentale bomen die ook altijd de bestemming tuin (mede door de monumentale bomen) zal behouden. Ander groot voordeel is dat de tuin van dit woonhuis de beschikking heeft over een achterom die vanuit de Hugo de Grootstraat via een afsluitbaar hek te bereiken is. Er is ook een houten berging met elektra aanwezig.

Goed om te weten:
De woning verkeert in uitstekende staat en is zo te betrekken!

Kom kijken en laat je verrassen!

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Met naast de foto’s op groot formaat ook allerlei handige tools. Ook de relevante documentatie kunt u hier vinden. Download de brochure om naar deze site te gaan!

Kenmerken:
– Bouwjaar: 1903
– Woonoppervlak: 154 m2
– Inhoud: 594m3
– Cv-ketel Intergas HRE (2015) eigendom
– De woning is compleet voorzien van dubbel glas
– Begane vloer is een betonvloer
– Buitenkant zeer recent geschilderd
– Beschermd stadsgezicht
– Betaald parkeren, bewonersvergunning is eenvoudig aan te vragen. 1e auto 54 euro/jaar, 2e auto 192 euro/jaar. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Vraagprijs: € 975.000,- K.K. | Oplevering: in overleg

Bij woningen ouder dan 30 jaar hanteren wij standaard een ouderdom en asbest clausule.

NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Vreewijkstraat
Huisnummer
23
Postcode
2311 XG
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 975.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 6.332
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
1 jaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1903
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
154 m²
Perceeloppervlakte
133 m²
Inhoud
594 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
4 slaapkamers
Aantal kamers
5 kamers
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
4 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 2 douches, 1 toilet

Energie

Label
C
Label einddatum
19-10-2032
Isolatie
dakisolatie, vloer, dubbel glas
Type ketel
Intergas HRE
Boiler jaar
2015
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Tuin
achtertuin
Oppervlakte
60 m²
Tuin
northeast
Media

Vergelijk objecten