Kerkvliet Makelaars
Kerkvliet Makelaars
Leiden
Rijnsburgerweg 129
€ 2.195.000,- k.k.
Beschrijving
Wonen in de Raadsherenbuurt, op prachtige locatie, in vrijstaande monumentale villa uit de jaren ‘30 vlakbij “Park de Leidse Hout” en gelegen tussen Leiden en Oegstgeest. Deze zeer royale en statige vrijstaande villa met een zeer grote woonkamer-en-suite en maar liefst 6 (slaap)kamers, 3 badkamers en een grote kelderruimte, op een perceel van 1358m2 met oprit voor meerdere auto’s, een dubbele garage en een vrijstaande berging. De villa is 11 jaar geleden gemoderniseerd en daardoor
Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte300 m²
Perceeloppervlakte1358 m²
Aantal kamers8 kamers
Aantal slaapkamers5 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

Wonen in de Raadsherenbuurt, op prachtige locatie, in vrijstaande monumentale villa uit de jaren ‘30 vlakbij “Park de Leidse Hout” en gelegen tussen Leiden en Oegstgeest.

Deze zeer royale en statige vrijstaande villa met een zeer grote woonkamer-en-suite en maar liefst 6 (slaap)kamers, 3 badkamers en een grote kelderruimte, op een perceel van 1358m2 met oprit voor meerdere auto’s, een dubbele garage en een vrijstaande berging. De villa is 11 jaar geleden gemoderniseerd en daardoor voldoet het aan het wooncomfort van de huidige tijd. Er is zelfs een energielabel C.
Vanwege de prettige indeling is deze sfeervolle woning bijzonder geschikt voor een groot gezin, au-pair in huis, werken met praktijkruimte aan huis.

Deze woning is ideaal gelegen, op loop- en korte fietsafstand van onder andere het centraal station van Leiden, de historische binnenstad, het gezellige centrum van Oegstgeest, alsmede meerdere scholen en sportverenigingen en stadspark ‘De Leidse Hout’.

Ook de aansluiting op de A44 richting Den Haag en Amsterdam ligt op slechts enkele minuten rijden. Parkeren is geen enkel probleem.

De villa is door de huidige eigenaren met zeer veel liefde en behoud van de klassieke details compleet gemoderniseerd en gerenoveerd. Kortom bij deze woning heeft u alle moderne comfort en luxe van deze tijd gecombineerd met de sfeer van een jaren 30 villa.

Van deze woning is ook een eigen website beschikbaar. Naast de foto’s op groot formaat en zelfs een virtuele tour is ook de relevante documentatie hier te vinden. Download de brochure via Funda om naar deze website te gaan.

Indeling:
Begane grond
Entree, vestibule met garderoberuimte, grote hal, toilet met fonteintje, uitgebreide moderne meterkast met voldoende groepen en een (werk)kamer aan de voorzijde. Grote, open, (woon)keukenruime aan de achterzijde met moderne keuken in neutrale kleurstellingen voorzien van een natuurstenen aanrechtblad, een 5 pits gaskookplaat met wokbrander, 1-¼ spoelbak, een vaatwasser, een koelkast en een combi-oven.
Vanuit de keuken is er toegang naar de kelderruimte en naar de achtertuin. De hal en keuken zijn voorzien van(Mosa) vloertegels. Fraaie woonkamer-en-suite met open haard, schuifdeuren met glas-in-lood, erker aan de achterzijde, vaste kasten en brede eiken vloerdelen. In de zijgevel zijn openslaande deuren naar de zuidkant van de tuin.

Kelderverdieping:
Onder de woning is een kelderverdieping van ca. 34m2 met voldoende stahoogte, opgedeeld in een hal met kastruimte en ingebouwde wijnkast, een wasruimte met aansluitingen voor wasapparatuur en de opstelling cv-combiketel en een ruimte met vaste voorraadkasten.

Eerste verdieping (via klassieke bordestrap):
Centrale hal met vaste kast en toilet met fonteintje, 1e zeer ruime masterbedroom met vaste kasten voorzien van paneeldeuren. 1e badkamer aan de voorzijde, volledig betegeld in neutrale kleurstelling met inloopdouche (handdouche en regendouche), wastafelmeubel met laden en wastafels uitgevoerd in granito. 2e volledig betegelde badkamer met een inloopdouche, wastafelmeubel met wastafel en handdoekradiator. 2e zeer ruime slaapkamer aan de achterzijde met 2 vaste kasten en openslaande deuren naar het balkon aan de oostzijde van de tuin. 3e slaapkamer aan de achterzijde. Deze verdieping is afgewerkt met fraaie brede eiken vloerdelen.

Tweede verdieping (via klassieke bordestrap):
Zeer ruime hal met toegang naar de 3e badkamer. Deze badkamer is grotendeels betegeld en voorzien van een douche en een wastafel. 4e slaapkamer aan de voorzijde met een dakkapel en een grote vaste kast, 5e slaapkamer aan de achterzijde met dakraam en dakkapel. Deze verdieping is eveneens afgewerkt met fraaie brede eiken vloerdelen. Er is eenvoudig een extra slaapkamer te creëren op deze verdieping.

Buiten:
De fraaie en verzorgde tuin is rondom gelegen. Aan de voorzijde is een oprit met parkeerruimte voor meerdere auto’s en oplaadpunt voor elektrisch rijden. Er is een vrijstaande dubbele garage van ca 27m2 en een vrijstaand tuinhuis van ca 12m2. Het fraaie en grote perceel heeft diverse terrassen en een gunstige zonligging. In de tuin is veel privacy doordat de tuin volledig wordt omringd door bomen en afsluitbaar is met een smeedijzeren sierhek.

Goed om te weten:
-Bouwjaar 1930.
-Woonruimte 300m2
-Inhoud ca.1014m3.
-Klassieke, statige uitstraling, kamer en suite, erker en glas-in-lood paneeldeuren.
-Gratis parkeren voor meerdere auto’s op eigen terrein;
-Parkeervergunningen in de straat bedragen momenteel € 54,00 per kalenderjaar voor de
eerste auto. Een tweede auto € 192 per kalenderjaar.
-De oorspronkelijke en karakteristieke details en elementen zijn behouden gebleven;
-Op een steenworp afstand bevinden zich maar liefst 3 basisscholen en 2 middelbare scholen;
-Geweldig monumentaal stadspark op loopafstand van de woning: ‘De Leidse Hout’, met
theehuis en een hertenkamp;
-aan de overzijde van de woning is het bos van Bosman gelegen;
-De zeer geliefde raadsherenbuurt ligt op loopafstand van diverse sportcomplexen
waaronder atletiek, voetbal en tennis;
-Ook Centraal Station Leiden, sportscholen, speeltuinen en kinderopvang liggen in de buurt; -Alle winkels, voor de dagelijkse boodschappen, zijn op loop- of fietsafstand;
-Met de auto bent u via uitvalswegen A4 en A44 snel op weg naar de grote steden;
-In nauwelijks 20 minuten rijdt u binnendoor naar het strand.

Vraagprijs: € 2.195.000, – K.K. | Oplevering: in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Rijnsburgerweg
Huisnummer
129
Postcode
2334 BM
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.195.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 7.317
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
1 jaar, 2 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1934
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
300 m²
Perceeloppervlakte
1358 m²
Inhoud
1014 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal kamers
8 kamers
Aantal badkamers
3 badkamers
Aantal woonlagen
4 woonlagen
Voorzieningen
1 douche

Energie

Label
C
Label einddatum
24-10-2032
Isolatie
dakisolatie, vloer, dubbel glas
Type ketel
Nefit HR
Boiler jaar
2019
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
in centrum, in woonwijk, beschutte ligging
Oppervlakte
1227 m²

Garage

Capaciteit
1
Media

Vergelijk objecten