Leiden
Tijgeroogstraat 9
€ 825.000,- k.k.
Beschrijving

*English tekst below*

In rustige, kindvriendelijke straat gelegen, in de wijk ‘De Hoge Mors’, fraai ontworpen, moderne en royale gezinswoning met fraai terras en vrij uitzicht aan de achterzijde op het zonnige zuidwesten.
Deze woning heeft een ruime woonkamer, uniek door het extra hoge plafond van ca. 4 meter, een grote woonkeuken met moderne keukeninrichting, 4 ruime slaapkamers en een badkamer, een grote werkkamer op de begane grond en een souterrain met een ...

Lees meer
Kenmerken
Woonoppervlakte208 m²
Perceeloppervlakte117 m²
Aantal kamers7 kamers
Aantal slaapkamers5 slaapkamers
Meer kenmerken
Vragen over de woning?
Beschrijving

*English tekst below*

In rustige, kindvriendelijke straat gelegen, in de wijk ‘De Hoge Mors’, fraai ontworpen, moderne en royale gezinswoning met fraai terras en vrij uitzicht aan de achterzijde op het zonnige zuidwesten.
Deze woning heeft een ruime woonkamer, uniek door het extra hoge plafond van ca. 4 meter, een grote woonkeuken met moderne keukeninrichting, 4 ruime slaapkamers en een badkamer, een grote werkkamer op de begane grond en een souterrain met een moderne badkamer en 5e (ouder)slaapkamer. Er is een groot en zonnig terras met middagzon en avondzon en er is een achterom. Het souterrain biedt vele mogelijkheden zoals het werken met praktijk aan huis, speelruimte voor kinderen, een gastenverblijf of zelfstandige ruimte voor inwonende ouders.

De Tijgeroogstraat is ideaal gelegen, in een rustige straat achter de Hoge Morsweg op steenworp afstand van de Oude Rijn. Door de rustige en besloten ligging zijn deze woningen onder andere zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Werkelijk alles is er in de buurt. Direct bij de woning ligt een kleine speelplaats en groenvoorziening. Het buurtwinkelcentrum alsmede scholen en sportvelden zijn binnen enkele minuten lopend te bereiken. Ook bijvoorbeeld het recreatiegebied van het Valkenburgsemeer met een smalspoor-stoomtrein, een surfschool en het restaurant Brasserie Buitenhuis zijn op zeer korte afstand.

De woning ligt op korte afstand van het historische centrum van Leiden (ca 10 minuten fietsen). Verbindingswegen naar onder andere de A44 (Amsterdam-Den Haag), de N206 naar de Duin- en Bollenstreek en de A4 (Amsterdam-Rotterdam) bereikt u eenvoudig. Leiden CS en station Leiden De Vink liggen tevens op korte fietsafstand. Parkeergelegenheid is er in voldoende mate. In de wijk is een parkeerzone B.

Indeling:
Begane grond:
Entree, hal, toilet met fonteintje, meterkast met slimme gas- en elektrameter. Werkkamer met veel kasten en bergruimte. Het souterrain is te bereiken via een paar trap treden. In de hal is veel opberg/kastruimte en toegang tot de grote slaapkamer en moderne een badkamer. De badkamer is volledig betegeld in neutrale kleurstellingen en voorzien van een douchecabine, handdoekradiator, dubbele wastafel en een toilet (Sanibroyeur) Doordat de werkkamer en het souterrain eenvoudig afgezonderd te gebruiken zijn van de overige woonruimte, kunt u bijvoorbeeld werk en privé uitstekend van elkaar gescheiden houden. Het souterrain is afgewerkt met een moderne laminaatvloeren.

1e verdieping/tussenverdieping:
Zeer ruime en lichte woonkamer aan de achterzijde met hoog plafond een grote schuifpui naar het terras, gelegen op het zuidwesten. Hier kun je heerlijk van de middag en avondzon kunt genieten. De woonkamer is afgewerkt met een fraaie visgraat-gelegde parketvloer met band en bies.
De ruime woonkeuken is aan de voorzijde. In de woonkeuken is flinke keuken in een rechte opstelling. Er is een natuurstenen aanrecht (graniet)en en inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, 1¼ spoelbak, grote koelkast met 3-laden vriezer en een afzuigkap. Het open karakter van de woning komt hier duidelijk tot zijn recht in de vorm van de niveauverschillen en speelse trapjes tussen de woonkeuken en de woonkamer. De keuken is net als in de woonkamer afgewerkt met een parketvloer in visgraat gelegd met band en bies.

2e verdieping:
Via een handige schuifdeur afsluitbare hal, 1e slaapkamer aan de voorzijde, 2e slaapkamer aan de voorzijde, wasruimte met aansluitingen voor wasapparatuur, cv-combiketel en unit van de mechanische ventilatie. Ruime badkamer met ligbad, inloopdouche en wastafel. De badkamer is volledig betegeld en voorzien van een radiator. Separate toiletruimte, in neutrale kleurstellingen betegeld met modern toilet en wastafel. 3e slaapkamer aan de achterzijde en 4e slaapkamer aan de achterzijde
Deze verdieping is geheel afgewerkt met een moderne laminaatvloer.

Het onderhoudsvrije terras is op het zuidwesten gelegen en biedt de ruimte voor een flinke eettafel en zomerse zit/loungehoek. Vanaf het terras heeft u vrij uitzicht op de groene omgeving.

Deze unieke woning is in 2005 gebouwd en afgewerkt met goede materialen. De woning voldoet aan het comfort en de eisen van de huidige moderne tijd: hoge plafonds, brede, goed beloopbare trappen, volledige isolatie en moderne installaties. De wanden zijn voorzien van stucwerk. Aan de achterzijde is een groot elektrisch bedienbaar zonnescherm. Het schilderwerk aan de buitenzijde is in 2018 uitgevoerd.

Kenmerken:
– De woonoppervlakte 208m2
– Inhoud 638m3
– De perceeloppervlakte 117m2
– Bouwjaar 2005.
– Energielabel A.
– Cv combiketel Intergas HR 2005
– Dak-,muur-,vloer- en glasisolatie.
– Gelegen centraal in de zeer kindvriendelijke en gewilde woonwijk.
– Dichtbij winkels, scholen, speeltuintjes en sport- en recreatiemogelijkheden.
– Het centraal station van Leiden en de historische binnenstad zijn op fietsafstand.

Vraagprijs: € 825.000 K.K. | Oplevering: in overleg

– NEN 2580 meetrapportage is beschikbaar.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het kadaster.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
English text.

Located in a quiet, child-friendly street, in the ‘De Hoge Mors’ district, beautifully designed, modern and spacious family home with beautiful terrace and unobstructed view at the rear of the sunny southwest.
This house has a spacious living room, unique due to the extra high ceiling of approximately 4 meters, a large eat-in kitchen with modern kitchen furnishings, 4 spacious bedrooms and a bathroom, a large office on the ground floor and a basement with a modern bathroom and 5th ( master) bedroom. There is a large and sunny terrace and there is a back entrance. The basement offers many possibilities, such as working with a practice at home, a play area for children, a guesthouse or independent space for resident parents.

The Tijgeroogstraat is ideally located, in a quiet street behind the Hoge Morsweg, closeby the Oude Rijn. Due to their quiet and private location, these homes are very suitable for families with children. Literally everything is nearby. There is a small playground and greenery directly next to the house. The local shopping center as well as schools and sports fields can be reached within a few minutes on foot. For example, the recreation area of the Valkenburgsemeer with a classic steam train, a surfing school and the restaurant Brasserie Buitenhuis are also a very short distance away.

The house is located a short distance from the historic center of Leiden (approximately 10 minutes by bike). You can easily reach the A44 (Amsterdam-The Hague), the N206 to the and the A4 (Amsterdam-Rotterdam). Leiden CS and Leiden De Vink station are also within a short cycling distance. There is sufficient parking space. There is a parking zone B in the district.

Layout:
Ground floor:
Entrance, hall, toilet with sink, electrical meters with smart gas and electricity meter. Office with many cupboards and storage space. The basement can be reached via a few steps. In the hall there is plenty of storage/cupboard space and access to the large bedroom and modern bathroom. The bathroom is fully tiled in neutral colors and equipped with a shower cabin, towel radiator, double sink and a toilet (sanibroyeur). Because the office and the basement can easily be used separately from the other living space, you can, for example, keep work and private life well separated. The basement is finished with modern wooden floors.

1st floor/mezzanine:
Very spacious and bright living room at the rear with high ceiling and large sliding doors to the terrace, located on the southwest. Here you can enjoy the afternoon and evening sun. The living room is finished with a beautiful parquet floor (oak).

The spacious eat-in kitchen is at the front. The eat-in kitchen has a large kitchen in a straight arrangement. There is a natural stone countertop (granite) and built-in appliances such as a dishwasher, 1¼ sink, large refrigerator with 3-drawer freezer and an extractor hood. The open character of the house is clearly reflected here in the form of the level differences and stairs between the kitchen and the living room. Just like the living room, the kitchen is finished with a parquet floor.

2nd floor:
Hall with a handy sliding door, 1st bedroom at the front, 2nd bedroom at the front, laundry room with connections for washing equipment, central heating boiler and mechanical ventilation unit. Spacious bathroom with bath, walk-in shower and sink. The bathroom is fully tiled and equipped with a radiator. Separate toilet room, tiled in neutral colors with modern toilet and sink. 3rd bedroom at the rear and 4th bedroom at the rear
This floor is completely finished with a modern laminate floor.

The maintenance-free terrace is located on the southwest and offers space for a large dining table and summer sitting/lounge area. From the terrace you have an unobstructed view of the green surroundings.

This unique home was built in 2005 and finished with good materials. The house meets the comfort and requirements of today’s modern age: High ceilings, wide, easily walkable stairs, complete insulation and modern installations. The walls are covered with plasterwork. At the rear is a large electrically operated sunshade.

Characteristics:
– The living area is 208m2
– Volume 638m3
– The plot area 117m2
– Year of construction 2005.
– Energy label A.
– Central heating combination boiler Intergas HR 2005
– Roof, wall, floor and glass insulation.
– Located centrally in the very child-friendly and popular residential area.
– Close to shops, schools, playgrounds and sports and recreational opportunities.
– Leiden central station and the historic city center are within cycling distance.

Asking price: € 825,000 K.K. | Delivery in consultation

– NEN 2580 measurement reporting is available.

This information has been compiled by us with due care. However, no liability is accepted on our part for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. The NVM conditions apply.

The Measurement Instruction is based on NEN2580. The Measuring Instruction is intended to apply a more unambiguous method of measuring to provide an indication of the usable surface. The Measurement Instruction does not completely rule out differences in measurement results, for example due to differences in interpretation, rounding off or limitations at the land registry.

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Tijgeroogstraat
Huisnummer
9
Postcode
2332 RL
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 825.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 3.967
Status
Te koop
Aangeboden sinds
6 weken
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
2005
Bouw soort
existing

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
208 m²
Perceeloppervlakte
117 m²
Inhoud
638 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal kamers
7 kamers
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 2 douches, 1 toilet

Energie

Label
A
Label einddatum
17-05-2034
Isolatie
dakisolatie, vloer, dubbel glas
Type ketel
Intergas HR
Boiler jaar
2005
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk, open ligging
Oppervlakte
26 m²
Tuin
southwest
Media

Vergelijk objecten